My little sunshine


Igår var första gången jag fick firas på morsdag! Dagen började med sovmorgon, och sedan bjöds det på frukost. Kenneth hade hjälpt Jamie att rita en teckning, hihi, och istället för att jag fick en present blev jag lovad en ny kamera nästa månad! Kenneths har ju åkt i golvet, så blixten fungerar inte länge... Kvällen avslutades sedan med en härlig massage :D Helt toppen alltså!

Idag har det varit superbra väder! Jag var lite orolig att det skulle bli för blåsigt, men det har verkligen varit jätteskönt :) Jag gjorde iordning fika till mig och Jamie, och promenerade bort till vikbron. Han sov på vägen dit, och när han vaknade satte vi oss på en filt och hade en liten picknick. Jamie ville dock gärna stoppa alla små stenar, blommor, grässtrån, ja, ALLT han kunde hitta, i munnen, så det gällde att "ha ögonen med sig" :P

När vi gick hem somnade Jamie i vagnen igen, vilket inte var planerat. Han brukar ju bara sova en gång om dagen nuförtiden! Men inte så mycket att göra åt. Jag la honom lite senare nu på kvällen istället, och det gick ju bra det med! Så ingen större skada skedd. Man blir förstås trött av värmen! När han vaknade gick vi på ICA och köpte glass, och sedan kom Kenneth hem från jobbet. Då lagade han mat. Skönt för mig att slippa :)

Jamie har kommit på ett nytt sätt att använda nappen på. Så här har han gått runt med nappen ikväll, haha :P Han är bra tokig min lilla busunge!


On the road to success...

Två nätter i rad har Jamie bara ätit två gånger, nu. Så det känns jätterbra :) Precis lagom för honom tror jag. Han vaknade inte lika mycket den här natten heller, utan vaknade bara en gång, utöver matstunderna. Och då somnade han nästan på en gång igen. Behövde bara rapa lite! Sen att han är morgonpigg som en lärka, det är nog bara att acceptera, haha :P

Våra sommarkläder har kommit nu! Jättefina :) Så nu väntar vi bara på att sommarvädret ska komma, så vi får användning av dom!

Torsdag-Söndag har Inte-bara-sport en stor utförsäljning av skor här i Fränsta. Så igår gick vi bort dit och köpte ett par skor till Jamie, de kostade bara 50kr! Det var så proppat med folk, så det gick inte så bra att hitta något till sig själv. Även fast jag funderade på att köpa ett par gummistövlar... Kenneth förstår inte vad jag ska ha det till, men jag tänker att det kan vara bra att ha. Vi får väl se om jag går bort dit något mer under helgens gång!



Men nu måste jag ge min son en macka!


Sömn



Idag fick Jamie en cykel av sin käre far! Jag såg den i en katalog för ett par veckor sedan, och visade den då för Kenneth. Så idag när han fick lön sprang han och köpte den ;) Egentligen är den förstås för stor för Jamie, men det går ju att köra runt honom på den, om man använder styrstången, haha! Bara häromdagen sa Kenneth att det inte var någon mening att köpa en cykel till honom i år, utan att det kunde vänta till nästa år. Och jag funderade på om han kanske kunde få en 1-årspresent. Men nu fick han alltså en idag istället :P

Han fick även Bamse-boken som Kenneth läser för honom, på bilden. Men nu tror jag bestämt att det får vänta med presenter till han fyller år! Det är ju trots allt bara 2 månader till dess... Herregud, hur kan tiden ha gått så fort? Jag förstår verkligen inte det. Ska min lilla pojke bli 1 år om bara två månader? Ojoj, tiden bara springer iväg!

Igår bakade jag tunnbröd i stekpannan. Jättegoda! Men huga så lång tid det tog... Väldigt drygt. Speciellt jobbigt var det förstås eftersom jag var ensam med Jamie, och han tyckte inte alls att det var roligt att sitta och titta medan jag bakade i hundra år! Så nästa gång får jag göra det när Kenneth är hemma. Men nu har jag lite bröd i frysen iaf!

Igår var Jamie så duktig! Han satt mitt på golvet och lekte. Och när jag tittade dit efter en liten stund, då stod han helt plötsligt upp! Då hade han ställt sig upp, helt utan att använda något stöd :D Bara golvet. Det är så roligt att se hur snabbt han lär sig! Men Kenneth har fortfarande inte lyckats närvarat då han har stått upp. Bara mamsen som har fått se!

Jag har varit dålig på att promenera nu. Har bara suttit inne två dagar i rad... Jag vill ju ha finväder, och inte blåst! Jag hatar när det blåser. Idag var jag även väldigt trött. Jamie ramlade nämligen ner från sängen inatt klockan 3 (det gick bra, han blev bara lite rädd), så sen fick jag sitta uppe drygt en timme innan han somnade tillräckligt djupt för att jag skulle kunna lägga honom i spjälsängen. Plus att Kenneth började snarka, precis när han höll på att somna... Sen fick jag sova typ 30-40 minuter innan han vaknade, och vägrade somna igen. Så vi klev upp 20 i 5 imorse, inte alls härligt! Tror klockan var runt 7 när han äntligen ville sova igen, så då fick jag iaf sova två timmar till. Men hoppas på en bättre natt, i natt! Fast nu när jag måste försöka få honom att sova i spjälsängen hela natten, lär det nog bli många vakna stunder även denna natt.

Dum som man är går man inte och lägger sig samtidigt som Jamie ändå...


23 Maj

Så har jag sövt ner Jamie, och lagt honom att sussa i sin säng. Jag har påbörjat ett försök att bara lägga honom en gång på dagen, istället för två gånger, för att se om han sover bättre på natten då! Men jag började igår, så har inte kunnat avläsa något resultat ännu. Inte för att han brukar vakna jättemycket på natten ändå, men han brukar kunna vakna ett par gånger på kvällen. Bara man tar upp honom somnar han oftast om på direkten, så om han sover lite djupare kanske han kan hoppa över dom gångerna, och bara vakna när han är hungrig istället...

Igår var det finväder igen. Dagen började med att jag tvättade, och sen gick vi upp till Jimmy, Neo och Elvis. Jag trodde Jamie skulle sova länge i vagnen, eftersom han var jättetrött då han inte fått sova sin vanliga morgonlur, men han sov bara drygt en halvtimme. Tji fick jag! Men sen somnade han fort på kvällen kan jag lova.
Vi satt iaf och myste ute på gräsmattan ett tag, och blev även bjudna på lite fika. Elvis tyckte Jamie var lite läskig, så någon närkontakt blev det inte tal om, haha! Men när han fick sitta tryggt i pappas famn, och betrakta honom på avstånd, gick det bra ;P

När vi kom hem bakade jag bröd. Jamie har fått börja smaka lite smörgåsbitar nu, så jag bakade ett Jamie-vänligt bröd, utan salt, och med hälften så lite socker än det som stod i receptet. Det blev ätbart ändå! Lite smaklöst för en annan kanske, men helt okej.
Jag hade tänkt baka tunnbröd i stekpannan idag, men det får bli imorgon istället.

Jamie sov iaf nästan två timmar på dagen idag, vilket jag tycker är lagom. Han var rätt trött på eftermiddagen ändå, men det tar väl ett tag att komma in i nya sovrutinen.
Han stod upp själv idag igen, ungefär lika länge som sist. Sen ställde han sig upp själv två gånger också, från hukande läge, men stod då bara korta stunder. Så han är verkligen på g nu!

Hoppas på att mina kläder kommer imorgon, det är sååå roligt med nya kläder! Och ju mer man köper, desto mer vill man ha, haha... men det finns ju så mycket fint att köpa nu på sommaren. På vintern är man så påbyltad med diverse tjocka ytterkläder, så då kan man ha på sig vad som helst. Men nu när värmen börjar komma, och kläderna faktiskt syns, då vill man ju få känna sig lite fin ;)

Sitter och letar igenom tankarna om det var något mer jag skulle skriva, men tror inte att jag kommer på något mer. Förutom att Jamie har börjat bläddra boksidorna själv, när vi sitter och läser, hihi. Och om han blir sur på Kenneth, för att det är någonting han inte får göra (typ pilla i kontaktuttaget) då kommer han hulkandes till mig, och vill ha tröst. Min lilla sötunge! Det är ju omöjligt att bli sur på en sån söt liten varelse, haha, när man säger ifrån på skarpen att "Nej Jamie, du får inte pilla på tv-skärmen!", och han bara tittar på en och flinar, så hela ansiktet lyser upp! Då är det svårt att inte börja skratta :P

Idag har det förresten inte varit så bra väder. Det har regnat, och varit rätt svalt. Så vi har faktiskt bara suttit inne. Men jag hoppas den härliga värmen kommer tillbaka igen imorgon, för det är ju så skönt när man kan vara ute i friskluften! Det känns så instängt att bo i lägenhet, nu när sommaren kommer. Usch, usch... Längtar tills vi ska hem till mamma, så vi kan vara ute hela dagarna och leka på gräsmattan!

Miah 25

Gårdagen började väldigt segt. Jamie vaknade vid halv 4 på morgonen, och sen somnade han aldrig till riktigt efter det. Så när Kenneth for på jobbet, halv 6, klev jag upp med honom. Då hade han 38,1 i feber. Han orkade bara vara vaken cirka en timme, och sen somnade han. Sen sov han mest hela dagen. Så det blev en väldigt lugn dag! Vid 1-tiden hade febern stigit till 39,5. Men framåt kvällen piggnade han till, och när vi la oss hade febern nästan försvunnit!

Idag sov vi till kvart över 9. Det var sååå skönt! Eftersom Jamie sov så mycket under dagen igår, fick han vara uppe tills jag la mig vid 10. Men det var verkligen härligt att få sova ut! Han hade ingen feber under natten, och idag har han inte heller haft någon, utan varit pigg och glad :)

Vädret har varit toppen! Jag tog en långpromenad med vagnen, och trots att jag gick 1,5 timme, vägrade Jamie att somna. Ända tills vi hade 5 minuter kvar till lägenheten. Då somnade han! Men eftersom jag skulle in och laga mat, flyttade jag över honom till sängen, när vi kom hem.

Jag har beställt lite nya kläder till mig själv, och Jamie. Från H&M och Lindex. En klänning, en skjorta, en tjocktröja, ett linne och en bh till mig. Och två par shorts, ett linne, en t-shirt, en skjorta och en solhatt till Jamie. Jag tyckte att vi behövde lite sommarkläder! Så förhoppningsvis kommer allting nästa vecka.

Min kära storasyster fyller förresten år idag! Hela 25 år har hon nu blivit. Så jag skickade ett fint litet videosms, från mig och Jamie, till henne, hihi :)

Imorgon är det tvättning som gäller. Och förhoppningsvis är det fint väder igen, så jag kan gå ännu en härlig promenad! Men dom varnade för åska och regn, så vi får väl se. Jag hade tänkt baka bröd också, så om det regnar får jag väl göra det istället!


Mammas pojke



Snacka om mammagris jag har här hemma nu! Igår var det knappt att pappa dög ens, utan det skulle minsann vara mammas famn, och mammas knä... Idag har jag inte heller fått mycket lugna stunder. I vanliga fall brukar han kunna leka bra själv, men idag måste mamma vara med hela tiden. Och helst bära! Men det kommer väl gå över det med, så det är lika bra att passa på att gosa, medan han fortfarande vill ;)

Nu ligger han och sover, snuttandes på mammas bröst. Alldeles blöt av svett, i nacken. Men så underbart vacker <3

Igår var det Myspysavslutning. Lite tråkigt, eftersom det i princip endast var där jag träffade folk. Och Jamie började tycka att det var så roligt att leka med dom andra barnen! Men det kan ju hända att man stöter på någon i sommar.

I juni ska jag ta med mig Jamie till Resele en vecka. Antagligen vid midsommar. Det ska bli skönt att stanna lite längre, en helg går ju så fort! Sen får vi se om Kenneth kommer dit över midsommarhelgen i så fall! Vi har inte bestämt något än.

Jag har tänkt hälsa på farfar och Sivan något och så. De bor ju faktiskt inte så långt bort. Och nu när vi inte längre har någon hund är det förstås enklare att hälsa på folk! Men först och främst måste Kenneth laga bilen. Innan dess kommer jag ingenstans!

Jag har läst klart Camilla Läckbergs "Tyskungen" nu. Dom är väldigt spännande dom där böckerna! Jag gillar dom verkligen :) Men nu har jag inga fler böcker, av just henne, att läsa. Så jag ska ta några dagars paus, innan jag fortsätter med Dan Brown, eller Åsa Larsson...


Jamie min älskling!



I fredags öste regnet ner, hela dagen. Det drog även förbi ett litet åskväder, med muller och blixtar. Så det blev en riktigt inne-sittar-dag! Men det kan vara skönt med sådana ibland också...

Igår däremot var det helt underbart uteväder! Det var sååå varmt! Säkert 25 grader. Jättehärligt :)
Vi fick besök av Jamies farfar, och hans fruntimmer. Första gången Jamie träffade honom. Vi gick ut på en liten prommis, och satte oss och åt glass i värmen. Jamie fick sitta och leka lite på gräset. Sen var det hem och laga mat, lägga Jamie, och spela lite kort! Jag vann tyvärr inte... men jag kom inte heller sist (Kenneth) ;P

Imorse gick vi en promenad efter frukost, och sedan åkte våra gäster hem. Dagen började med rätt bra väder, men sedan blåste det in regnmoln. Det har dock varit varmt ändå. Och när jag såg på vädret igår, såg det ut som att det var sånt väder vi hade att vänta dom närmaste dagarna; varm temperatur med regnskurar.

Men nu ska vi se på film!


Bokmal

Jag ska ta mig i kragen och lägga in bilderna från kameran, på datorn. Men jag orkar inte göra det just nu, för jag måste ladda kamerabatteriet först...

Det har varit superfint väder dom senaste dagarna, men idag är himlen grå, och regnet öser ner.

Men idag gör det ingenting att det är dåligt väder, för idag är vi inte tvungen att gå utanför dörren. Idag har vi nämligen ingen hund att gå ut med! Sen vi la ut annonsen på blocket, har det ringt flera stycken, som varit intresserade av Bianca. Och igår kom det hit en tjej, i sällskap av sin mamma, och bestämde sig för att ta med henne hem. Vi skrev på papper för ägarbyte, på en gång, men då dom tog med sig det, vet jag förstås inte om dom skickar in det på en gång.

Det känns skönt. Men vi vågar inte slappna av ordentligt, riktigt än. Vi har ju inte haft sån tur tidigare... Men skulle dom av någon anledning ändra sig, har vi åtminstonde 3 stycken andra intresserade, i reserv. Men jag hoppas förstås att vi inte ska behöva använda oss av dom, för hon mår ju inte bra av att bli skickad från den ena till den andra hela tiden. Det blir hon bara otrygg av.

Idag har jag bestämt (igen) att det är dags att lägga av med chips och godis ett tag. Jag har gjort det korta perioder, under hela våren nu, men jag tycks alltid glida tillbaka i dom onda vanorna. Antagligen på grund av min käre sambo, haha :P Men nu har jag bestämt mig. Och då ska jag hålla det! Jag känner att jag vill komma i bättre form. Så jag skulle ha köpt dom där hantlarna jag har funderat på... Men tills dess får jag hålla igång med promenaderna.

Jonas är här och hälsar på. Alltid trevligt med besök! Så det hoppas jag att vi ska få mer av. Alla är välkomna ;) Eller inte alla kanske, hahaha! Kenneths syster har iaf planerat att komma upp i juni, med sina två pojkar, så det ska bli roligt! Det var länge sen vi sågs nu, så vi har ju inte träffat hennes minsting, och hon har inte träffat Jamie heller.

Jag har snart läst ut den andra boken, av dom jag lånat från Eva; "Olycksfågeln" av Camilla Läckberg. Jag har läst hennes bok "Stenhuggaren" tidigare, och tycker den är bra, och även den här gillar jag. Igår låg jag och läste till halv 3 på natten, eftersom det är så spännande, nu när jag börjar närma mig slutet! Men då var jag lagomt trött imorse, när Jamie vaknade klockan 6. Tur att jag kunde sova en sväng till med honom, vid halv 8!

Igår var Kenneth så duktig och tömde ur massa saker, både ur skubben i lägenheten, och ur förrådet i trappuppgången, och flyttade till ett förråd i källaren istället! Så nu börjar det bli lite plats i skrubben här. Som vi hade tänkt från början!

Idag har vi tänkt dammsuga, så vi får bort hundhåret. Sen hoppas jag att vi slipper få tillbaka det igen!

Maj 5, 2010

I torsdags bar det av till Ramsele. Där bjöds vi på middag, och sedan for vi till Edsele en sväng, och hälsade på Victor, Sandra och Tindra. Vi lekte med barnen, och hann även med en liten fika. Tindra hade börjat krypa lite smått, men kunde inte hålla jämna "steg" med Jamie, när han satte fart, och tog alla leksaker! Så hon blev lite irriterad emellanåt, haha :P

Peter var ledig från skolan på fredagen, så han och Kenneth passade på att spela lite tv-spel tillsammans. Jag passade på att göra undan några hushållsysslor, eftersom jag ändå inte hade något bättre för mig, och tänkte att det vore skönt för Eva att få lite hjälp emellanåt också! När Eva kom hem tog vi en promenad med barnvagnen, ner mot byn. Sen tror jag den stolta farmodern stannade och visade sitt barnbarn för varenda människa vi träffade ;)

På kvällen for vi till Lillterrsjö och eldade majbrasa. Det var trevligt! Men Jamie ville inte sova i vagnen, så var lite besvärligt, just för den sakens skull. Det blir så jobbigt när man måste störa hans sovrutiner! Vi for iaf hem strax efter 9, för då passade han på att kissa i mammas knä, då jag bytte blöja på honom. Så det blev inte så sent ändå! Men vi båda var jättetrötta, och somnade så fort vi la oss i sängen. På natten fick Jamie feber.

Efter frukosten på lördagen åkte jag och Jamie till Resele. Jamie fick ingen mer feber, men han var förkyld och hängig. Jag hade tänkt hälsa på pappa en sväng också, men eftersom Jamie inte var pigg, hoppade vi det den här gången.

Jag och mamma tog en promenad med barnen och hundarna bort till mormor och morfar. Jamie sov ändå tills vi skulle gå! Då vaknade han, så jag tog in honom en snabbis, så han fick heja, och snutta lite mat, innan vi gick hem till mamma igen.

Jag och My stannade ute och hoppade studsmatta, samt lekte "björnen sover". Trille kom också och hoppade och lekte en stund, tills Miah kom dit. Då visade han att han kunde cykla utan stödhjul. Han var så duktig! Tänk att han har blivit så stor den killen! Jag kommer ihåg när jag satt barnvakt åt honom, när han bara var liten bebis. För att inte tala om när han kom ut till den här världen, det kommer jag förstås aldrig att glömma! Det känns så synd att man missar så mycket tid med dom små. I don't want to miss a thing... Men det är svårt att hinna med allt! Jag önskar att jag vore ekonomiskt oberoende, just av den orsaken, att jag vill kunna ta till vara all tid med barnen. Det går så fort att dom växer upp!

Miah stannade över middagen, men for hem när det var dags att lägga barnen. Sedan såg vi andra på "Avatar". Den var riktigt bra!

På natten vaknade Jamie gång på gång, och bara skrek. På morgonen var jag trött, hade huvudvärk och ont i halsen. Det kändes extremt jobbigt att behöva köra bil, men efter en dusch piggnade jag till litegrann iaf.

När vi kom till Ramsele hade inte Kenneth kommit hem från jakten ännu, så då var det lika bra att stanna tills Jamie skulle sova igen. Jag passade på att vila i soffan, och tog en ipren. När den började värka kände jag mig genast mycket bättre! Men det var väldigt skönt att komma hem.

Idag har jag gått en prommis med hund och barn. Samt dammsugat. Igår bakade jag en chokladmoussetårta, och Jonas kom förbi. Tårtbottnen var ingen hit, eftersom den var så hård, men moussen blev god! Jag gjorde både med vit choklad, och med mörk choklad. Då det blev massa äggvitor över passade jag även på att göra maränger.

Nu har vi nyss ätit vitlöksbaguetter, och det är sååå gott! Och man får så god andedräkt efteråt, haha :P

Jag lånade massa böcker av Eva, och jag har snart läst ut den första "I denna stilla natt", av Mari Jungstedt. Jag ska nog ta och läsa klart den nu, för det är så spännande!

RSS 2.0