Flitiga Lisa!

Igår var jag flitig och städade, tvättade, kokade lingonsylt, bakade bröd och rensade 4 liter lingon som jag fick av mamma och Niklas :) Idag har jag börjat studera igen. Det var bara introduktion idag, så blev en mjukstart! Imorgon har vi föreläsning på förmiddagen och på eftermiddagen har jag musik. Det ska bli roligt :) Det kommer vara mer praktiska lektioner nu under hösten än vad det var under våren, så jag tror det blir en spännande höst! Även fast det lär vara mycket läsande också förstås. Men det hör ju till. Nu måste jag sova, ska ju åka klockan 6 imorgon :/Klädsjuk!

Ah, jag har blivit klädsjuk!!! Jag blev tvungen att beställa lite fler kläder från Gina Tricot, varav en tröja som kostade 400kr, usch och fy och blä, men den var ju så fiiin! Vad gör jag vaken nu egentligen? Måste sova... Julklappsköpandet har förresten börjat lite smått nu, köpte jultidningar av Iza häromdagen. Så nu är det igång! Godnatt!

Kräftskiva

Ikväll har vi haft kräftskiva här hemma. Det var trevligt! Och gott :) Synd bara att det var så tråkigt väder så vi blev tvungna att sitta inne. Det blir så trångt att vara många i vårat kök och väldigt stimmigt när barnen springer och leker och stojjar! Men dom höll sams riktigt bra ändå, och trots att jag funderade om dom skulle riva huset emellanåt så tycks det ha gått bra, haha :D En riktigt trevlig kväll alltså!

Och på måndag börjar skolan...


Schema

Sitter och kollar in schemat för nästa vecka och försöker pussla ihop Jamies schema så han inte ska behöva gå alldeles för långa dagar! Kenneth har ju börjat jobba lite i skogen, så vi båda har fullt upp nästa vecka. Jamie ska i alla fall få vara ledig på måndag, men sen blir det tidiga mornar resten av veckan tror jag. Jag funderade på att stanna hemma på onsdag eftersom vi bara har en föreläsning då, men jag tror att det kommer vara en tillhörande uppgift till den föreläsningen, så då är det kanske inte så bra att missa den. Men jag kommer hem till 2 då, så han behöver inte vara så sent i varje fall. Niklas ska få lämna honom vid 7 på morgonen, samtidigt som han lämnar flickorna, så behöver han inte vara där från 6 när jag far. Det känns lite väl tidigt! Det är inte som att det är hemskt för honom att vara där, han tycker ju att det är kul ibland också, även fast han saknar mamma rätt mycket nu i början. Men det jobbiga är ju att han blir så otroligt trött, så tycker synd om han för den anledningen. Men jag har som sagt försökt pussla, och ska få lite hjälp från höger och vänster så det ska nog gå bra ändå!

På lördag har jag omtenta och sen på kvällen ska vi ha kräftskiva :) Vi hade en liten kräftskiva i söndags också, men vi har ju så mycket kräftor så det räcker till en omgång till! Hoppas vi får lika fint väder den här gången, så vi kan sitta ute. Det blir så stimmigt med alla barn annars :P Skönast när de kan springa runt ute och stojja!

Jaja, bäst jag fortsätter bearbeta kurslitteraturen då...

"Läraren lever och lär och läraren lär lära så länge han lär av sina elever,
vilka lär lättare lära den lära han lär om läraren lär som han lever" Alf Henrikson


Sensommar

Kameran kom fram igen. Eller rättare sagt var det Jamie som hittade den, på det enda ställe som jag inte hade letat eftersom jag tänkte att där var den ju ändå inte. Men se det var den, haha :)
Var är kameran?

Åh, vad typiskt det kan vara ibland! Nu har jag väntat med att uppdatera bloggen eftersom jag planerat att lägga in bilder, och då inte haft kameran i närheten eller orkat gått och hämtat den. Så ikväll var jag ut och kikade i växthuset och på äppelträden och tänkte att jag skulle ta lite kort på diverse grödor och frukter och lägga in här på bloggen. MEN, då hittar jag inte kameran! Var är min kamera? Kan den vara uppe hos mamma eller var har den tagit vägen...? Ingen aning. Får kolla med mamma imorgon om den kan tänkas vara där. Annars vet jag då rakt inte...
Iallafall så växer det för fullt på både äppelträden och kärsbärsträdet. Det är så roligt! Potatisen och morötterna växer bra i landet med, trots allt ogräs som gjort dom sällskap. Ja, för pärerna brukar det väl inte göra så mycket, men morätterna skulle väl egentligen haft lite mer utrymme. Men de smakar gott även fast de inte är så stora :) Vi smakade av pärerna igår, och dom var faktiskt jättegoda, så det var en bra sort jag hade köpt! Synd att jag inte kommer ihåg vilken sort det var, haha! I växthuset har det varit lite kallt nu när det regnat så mycket, men jag har i varje fall två stora gurkor och några små. Och ganska många tomater som är på gång! Så jag hoppas dom ska få mogna klart nu bara. Nästa år får vi väl plantera lite tidigare. Men jag är nöjd med det som kommit, jag tycker bara det är så roligt att ha massa ätbara saker i min trädgård! Smultronen och jordgubbarna har ju gett upp nu, men vi fick många goda bär av de plantorna, och hallonen har också varit toppen. Rabarberna åt vi mest av i början av sommaren, och resterande börjar ju mogna först nu. Svartvinbären måste jag nästan ta reda på den här veckan och göra saft av... De röda vinbären åt ju tyvärr fåglarna upp det mesta av, och krusbären orkar jag nog inte göra någonting med. Bara äta som de är.
Jamie började sin inskolning på förskolan i måndags och än så länge tycker han att det är jättekul att vara där. Men än så länge har förstås mamma varit med hela tiden också. Imorgon ska jag gå iväg en stund så får vi se hur det går. Men jag tycker han verkar leka på bra utan att bekymra sig alltför mycket om var mamma är, så är väl möjligtvis vid sovningen som det kan bli lite protester. Men det visar sig!
Jag har bara så svårt att inte agera förskollärare när jag är där, det faller sig ju så naturligt och barnen kommer till mig och frågar om saker och vill leka och så :P Det blir så lätt att jag bara halkar in i rollen och glömmer att jag faktiskt är där för att skola in Jamie, och inte för att jobba, haha! Sen blir det att jag får massa idéer och synpunkter som gäller själva verksamheten också, så då måste jag påminna mig själv om att jag inte jobbar där och kanske inte borde börja lägga mig i massa i deras rutiner det första jag gör :P Men jag ska i varje fall påpeka att de måste vara noga med att hålla koll på var Jamie är, för får han möjlighet till det så springer han ut genom dörren. Och är det då som idag när grinden var öppen till matsalen och dörren ut till skolgården stod öppen i lärarrummet så är ju inte det så bra. Men desto värre hade det varit om han fortsatt längre bort i korridoren och gått ut på parkeringen eftersom dörren stod öppen även där. Då hade det kunnat sluta i katastrof. Nu slutade det bara med blöta strumpor och byxor efter ett bad i en vattenpöl. Och det var ju tur.
Usch, nu har klockan redan hunnit bli 12 och vi ska ju upp till dagis imorgon med. Och jag skulle behövt läsa till min omtenta. Tänk om man ändå kunnat haft några extra timmar att ta till ibland!

Sommar, sol och regn

Det är verkligen underbart att vara hemma i sommar! Med eget hus och fantastiskt fin tomt :) Jag är så tacksam. Efter all stress med flytt och plugg behövde jag rensa huvudet och bara slappna av ett tag, men nu kanske jag hinner med att skriva några rader igen.

Här kommer i varje fall bilder från diverse händelser från sommaren!


En tur till Junsele djurpark har vi hunnit med.

Många besök av Alexis, och bowling med storasystrarna.
 

Vi har badat flera gånger uppe i Torningsjön, och Jamie har fått prova Trilles fyrhjuling medan Trille var så snäll och puttade runt honom på gräsmattan.

Och så har Jamie fyllt 2 år! Han fick många fina presenter och många trevliga besök och vädret var helt underbart. Det blev en riktig toppendag och han var så nöjd med allting!

Sen har vi hunnit med Urkult nu i helgen, men där hade jag fullt upp med att hålla koll på Jamie, äta, kolla in artisterna och dansa, så då hade jag inte tid att knäppa några kort ;) Men det blev en rolig, om än regnig, helg.
Nu är det bara en vecka kvar innan Jamie har inskolning på förskolan, och tre veckor till dess att jag börjar skolan. Så nu är det dags för mig att börja plugga till omtentan och längta till nästa sommar, haha!


RSS 2.0