Härligt badväder!


Först och främst kan jag berätta att spelningen med Corroded var jättebra! Jag har bara hört 2-3 låtar tidigare, men dom var verkligen super :) Så där har jag en ny "favorit"!

Igår var vi och badade i forsen. Jag höll mig på sidan om, på det grunda där det inte var strömt, medan Kenneth och Jonas lekte i strömmarna :P Dom badade där på lördagskvällen också, men då tittade jag bara på!

Den här dagen började med en väldans massa bilkörning hit och dit, eftersom en nyckel inte ville dyka upp...  och det har den fortfarande inte gjort :/  Efter att ha kört runt som en galning och letat överallt bestämde vi oss för att fara och bada! Gud så härligt det var! Det var jättevarmt så vi simmade alla tre ;) Sen fick Bianca leka en sväng med en annan Border Collie-blandrashund som också var där! Det var så roligt att se dom, dom rörde sig precis likadant, haha :D

Imorgon ska jag på MVC och mäta magen igen, ska bli kul att se om den växt något! Jag tycker det känns som den blivit så stor på senaste tiden! Också lär vi väl kolla om järnvärdet stigit något, vilket jag tycker att det borde ha gjort... Tror det är 35 dagar kvar till b.f. nu, inte alls länge! Alltså är det bara 21 dagar kvar tills det räknas som normalt att den kommer ut! Fast vore ju bra om den väntade till efter bröllopet tycker jag :P

Ånge hemvändardag

Idag är det hemvändardagen i Ånge, så framåt eftermiddagen ska vi åka dit! Corroded spelar klockan 6, så vi åker kanske dit till 4 då, så hinner vi titta runt på marknaden innan dom börjar ta inträde. Och äta en glass ska jag göra också ;) Har verkligen vart sommarväder ända sen i söndags, så härligt! Även fast man sitter och småklagar lite över att man blir så svettig :P Tur att vi har en fläkt i sovrummet, för annars skulle jag nog aldrig kunna somna!

Igår bakade jag dubbelsats med rågsiktskakor, så nu kanske brödet räcker ett tag! Sen tvättade vi, men jag hann inte med att städa nånting. Jonas kom hit och grillade med oss, så han fick en brödkaka han också. Vi åt potatisgratäng, grillad lax, champinjoner, "grillkött" (?) och sallad. Pojkarna hade varit på systemet under dagen, så dom drack öl också (fylla, fylla - prat, prat :P). Sen gick dom till Monica och Roffen, och jag la mig och sov!

Idag ska jag klippa Kenneth, och försöka orka med den där städningen! Måste gå en promenad med Bianca sen också, så hon inte blir så upp i varv när vi ska till Ånge! Om hon nu ska följa med, jag vet inte riktigt vad som blir bäst... när det är såhär soligt är det ju bara jobbigt för henne att vara ute! Men promenad måste jag förstås gå med hon innan i vilket fall!

Jaja, nu kom Jonas hit så jag ska vara lite social!

Dagens schema

Idag ska jag baka bröd, tvätta, städa och grilla! Måste man hålla sig undan från solen så kan man ju lika gärna passa på att få någonting gjort :P Men hoppas på att vi kan grilla hos Jimmy och Maria, så vi kan sitta ute i skuggan! Är ju inte riktigt samma sak att sitta på balkongen, och dessutom har vi eftermiddags-/kvällssol, så där kommer det inte vara någon skugga vid middagsdags heller... Men dom hade massa folk hemma hos sig, så får väl se hur det blir med den saken!

Jaja, dags att sätta igång med mitt brödbak!

Solbränna och nybakade bullar!

Ja idag har jag minsann blivit solbränd, även fast jag försökt hålla mig i skuggan för det mesta! När man smörjer in sig med djungelolja tar ju solen extra hårt också, så imorgon blir det till att vila huden. Men idag har både jag och Kenneth badat iaf, och vattnet var mycket varmare än igår! Så det var riktigt skönt :)

Men jag tyckte synd om Kenneth som var tvungen att jobba i tjocka huggarbyxor och långarmad skjorta :/ Jag som tyckte det var tillräckligt varmt när jag satt i shorts och bikini! När vi var och badade såg vi ett fågelbo under bryggan, med fyra små ägg i, jättesött! Vuxenfåglarna flög fram och tillbaka och vakade över dom, medan vi låg på bryggan ovanför och solade.

När vi kom hem for vi och köpte pärlsocker till bullbaket. Så nu har vi nybakade bullar här hemma, mums mums :D Jättegoda är dom! Dom blev riktigt bra, och fina också tycker jag, så är väldigt nöjd!

Då har jag bara brödbakandet kvar då, men det får vänta till imorgon. Då måste jag ändå vara hemma och tvätta!

Idag har jag ätit tonfisk- och pastasallad, passar bra i värmen! Fast nästa gång måste jag göra någon sås att ha till, för blir lite trist annars... också hade jag ju ingen fetaost heller, och det är ju så otroligt gott!

Imorgon när jag ska vara hemma hela dagen orkar jag nog laga till nånting extra gott, kanske nån ugnsstekt potatis med grillad lax och kotletter till! Det vore smaskens :) Ska föreslå det för Kenneth ;)

Sol, sol, sol :)

Gud så härligt sommarväder det har varit både igår och idag! Jag har bränt mig lite på armarna, eftersom jag inte har något solskydd, men smörjer in mig med body lotion på kvällen iaf för att återfukta huden.

Igår var vi till Torpshammar för att se om blommorna på Kenneths morfars grav mådde bra, och såhär såg det ut:
Det var några som inte hade slagit ut än, men det såg ut att bli riktigt fint :) Efter att vi varit där for vi förbi Kenneths mormors hus, och där var det vildvuxet minsann! Vi for och hämtade röjsågen så Kenneth kunde ta bort det värsta, och sen hjälptes vi åt att kratta ihop det till en hög. Nu är Kenneth där med Jimmy och klipper gräset också! Det är verkligen synd att huset är så skadat, hade verkligen varit mysigt med egen tomt med trädgårdsland och blomrabatt och en liten grillhörna med utemöbler... Vi träffade några av grannarna också, dom hade två pojkar som var 4 och 6 år gammal, som var väldigt nyfikna :P Så vi satt och pratade massa med dom, och Kenneth blev bjuden på en öl också ;) Så kändes som sagt jättetrist att man inte kan bo där, när det är trevliga grannar och mysig tomt!

Idag har Kenneth jobbat i skogen, så jag har legat utanför stugan i solen.Jättehärligt, men usch vad myggbett jag får! Det är helt sjukt vad det kliar :/ Efter ett tag kom Kenneth och gav mig djungelolja, så då blev det lite bättre, men dom bett jag redan fått var det ju inte så mycket att göra nånting åt! På lunchen tänkte vi bada, men det var verkligen iskallt i vattnet, så för min del var det bara fötterna som kom ner i vattnet, och Kenneth gick bara ner halvvägs. Men Bianca simmade faktiskt ut en bit, på eget bevåg!

Igår gjorde vi förresten muffins, så jag måste förstås lägga in en bild på dom också:

Vi tänkte baka bullar, men jag hade glömt att köpa pärlsocker, så det får bli en annan dag! Jag måste baka bröd snart också, för nu har det tagit slut... men när det är så här varmt så blir man ju så otroligt slö! Och det är så tråkigt att diska :P

På lördag är det hemvändardagen i Ånge, så då har vi tänkt att åka dit en sväng och gå på marknad och titta på Corroded. Dom skulle ha en extraspelning vid 6, så då hinner vi se dom precis innan dom börjar ta inträde, vid 7 ;) Det blir kul! Är ju inte så ofta som man gör sånt...

Shit, jag håller på att klia sönder mig nu! Och gör så ont när jag kliar på underarmarna, där jag har bränt mig :S Ajajaj...

Tråkmånsar!

Gud vad tråkiga alla är då! Ingen som kommenterar mina inlägg :( Jag har allt sett att ni varit inne, för ni har uppdaterat era egna bloggar, så tro inte ni kan lura mig :P Jag tänkte iaf bara lägga in två bilder nu, och sen ska jag inte skriva mer förrän ni har kommenterat nånting, så det så!

Första bilden är på min putmage!

Och den här andra bilden är från igår, då jag skruvade ihop skötbordet :)

Te

Har suttit och läst massa om olika teer nu, eftersom vi hade en diskussion, när jag var hemma hos mamma, angående vilka ämnen i teet som hämmade järnupptaget! De heter tydligen polyfenoler och finns i alla tesorter, fast mestadels i grönt te. Men även fast det inte är bra just för järnupptaget så är det bra att dricka av en hel del andra anledningar! Grönt te kan bl.a. förebygga cellskador, diabetes, samt hjärt- och kärlsjukdomar, och om du dricker ½ liter grönt te om dagen, i samband med att du motionerar 3-4 timmar/vecka,  bryts tydligen fettet ner snabbare än om du tränar utan att dricka te. Så nu vet ni det, haha :P Så drick mycket te (framförallt grönt och rött), men vänta 40-60 minuter före och efter ni ätit järn! Ifall ni har dåligt järnvärde vill säga, annars behöver ni ju inte bry er om det...

Nu är det någon som har vaknat inne i magen, och inte verkar riktigt nöjd med utrymmet, för det puffas och buffas åt både det ena och det andra hållet! När den väl lagt sig till ro igen är det jag som inte är nöjd för att den trycker så mot mitt högra revben :S Det är alltid det högra revbenet som kommer i kläm, så det börjar kännas lite smått ömt där nu... Men puttar man tillbaka lite så brukar den kunna flytta sig litegrann så trycket lättar!

I helgen har jag förresten fått känna på hur förvärkar känns! De brukar kunna öka om man är stressad och håller för högt tempo, och så blir det ju lätt när man är hemma bland alla små barn :P Sen har det förstås varit extra mycket att göra nu när det varit midsommar! Så är nog bra att jag får komma hem hit igen och varva ner ;)

Kulan börjar verkligen puta ut nu, och det känns i kroppen att jag blivit tyngre! Fötter, ben, bäcken och rygg blir utslitna på en gång jag gör något, och trappan här hemma börjar kännas väldigt jobbig! Man ska ju egentligen undvika att gå i trappor, men jag har inte så mycket val! Har man en hund som ska gå ut så är man ju tvungen att gå där minst ett par gånger varje dag... och även fast det inte är bra att gå i trappor så är det ju bra att vara ute och promenera! Men varje gång jag går upp så gör det ont :/

Nu börjar det bli dags att hämta tvätten! Jag orkade inte kliva upp klockan 7 imorse, så tvättade bara underkläder plus några andra grejer som går att slänga in i torktumlaren, eftersom något annat inte skulle hunnit torka! Som tur var fanns det en tid på fredag kväll som var ledig, så jag skyndade mig att boka den, innan den blev ockuperad. Då kan Kenneth bära upp det när det är klart också, så slipper jag!

Jaja, som sagt, dags att gå! Vet inte vad det blir för mat idag, måste nog till Ånge och handla eftersom vi inte orkade göra det igår!

Midsommar och barnmöbler

Helgen har varit jättetrevlig hemma med släkt och familj! Vi har lekt och ätit gott och spelat kort och dansat runt midsommarstången :) Tyvärr så har jag inga bilder på det, men förhoppningsvis lägger mamma och Miah ut bilder på sina bloggar (gör det!)!

Idag var det superväder, såklart, när vi skulle sitta i en bil och åka hem :P Så typiskt! Men hann vara ute en stund på förmiddagen iaf! Hade varit perfekt att åka och bada, så hoppas på att det håller i sig så kanske man kan göra det någon annan dag den här veckan! Fast nu har jag precis blivit förkyld, så måste vänta tills jag blivit frisk...

Jag och Kenneth for på Ikea på hemvägen och köpte skötbordsbyrå+skötbädd, babyfilt/babytäcke, babykudde, ett litet gosedjur och bebispyjamas. Så nu har vi väl allt det nödvändigaste här hemma! Men självklart är gåvor alltid välkomna ;) Som t ex. en babyhandduk, en babysitter, en mysig fäll och ett babygym!

Nu är jag så oerhört slut och trött i både kropp och huvud, så alldeles strax tänker jag krypa under täcket! Jag avslutar med bilder på vaggan som vi tog med hem, och på skötbordet!



Djurrik dag!

Idag har jag (och Kenneth) sett många vilda djur; först en älg, sedan en räv och sist en hare! Så var många skogsdjur för en dag, tycker jag :) Men satt i bilen när jag såg allihopa, så blev ingen närkontakt precis... Kenneth såg en hare när han jobbade i skogen häromdagen, och då kom den jättenära! Sen stod han och tittade på den ganska länge innan den sprang iväg!

Nu är jag hemma hos mamma i Resele, och ska stanna här tills på söndag. Då ska jag och Kenneth på Ikea, och sen hem! När jag kom hit idag så åkte vi på småflickornas dagisavslutning, där sjöng dom och uppträdde! Sen fick vi äta tårta, och det fanns flera stycken att välja mellan *mums, mums* ;)

Nu har vi varit ute och gått med hundarna, och förberett lite potatissallad till imorgon. Vid 12-tiden ska vi ner till Riffen, och sen är det tänkt att vi ska grilla här hemma runt 5. Mormor och morfar kommer hit, och även Ruth m. familj. Sen vet jag inte om Anne och Debora också skulle komma, eller hur det var med den saken...(?)

Jag ska iaf gå och lägga mig nu! Izabell vill att jag sover i hennes rum, och eftersom jag skulle få låna hennes säng då så gick jag med på det, hihi :) Så nu tjatar hon om att jag ska komma upp!

Lilla pyret lever om i magen - hoppas jag får sova i lugn och ro!

Torsdag imorgon :)


Idag har jag varit med Kenneth uppe i Finnsjön hela dagen. Han har förstås jobbat, men det var ganska hyggligt väder, så då kändes det lika bra att jag stannade där uppe tills han var klar, och sparade in lite på bensinen! Jag hade ju ändå inget speciellt att göra här hemma :P

Imorgon åker vi hemöver, wohoo, äntligen! Ska bli så roligt :D Väskorna är packade (förutom sista-minuten-Kenneths då), och jag bara längtar! Känns som jag haft extra lite att göra dom senaste dagarna, så då längtar man ju mer än vanligt... jag har ingen aning om vad planerna är för midsommar, men tydligen skulle Izabell och mamma bestämma allting, och inget fick ändras, haha! Jag hoppas på att det blir grillning iaf ;) Om vädret tillåter vill säga...

Idag ringde förresten Helen till mig med en glad nyhet! Hon sa att jag skulle få semesterersättning från barnehagen, hihi, så ska få 1 500 kronor. Gud så skönt det är med såna överraskningar! Love it :)

Varje kväll när jag ska sova så ligger jag och funderar på förlossningen. Oftast är det tankar om hur den ska sätta igång; hur det kommer att kännas och hur jag kommer reagera! Om jag kommer förstå på en gång vad det är frågan om, och om jag kommer kunna vara lugn eller bli helt upp i varv :P Känns som att jag inte kommer förstå riktigt att det är dags, haha, så är därför som jag försöker förbereda mig själv mycket mentalt nu! Övertala mig själv om att det kan och kommer att hända inom en snar framtid...

Jaja, nu ska jag titta på tv ett tag innan läggdags! Till er där hemma: -"Syns imorgon!"

Nybakat och nystädat

Igår bakade jag ett lyckat bröd med rågsikt och vetemjöl (rågsikt är min nya favorit), och idag har jag städat! Jag dammtorkade och skurade och allting ;) Synd bara att golvet är hårigt igen nu... jag kommer antagligen dra fram dammsugaren imorgon också bara för det :P Vill ha rent!!!

Vad har jag gjort mer då tro... promenerat med Bianca och... eh, ja jag kan inte komma på så mycket mer! Vi har iaf bestämt oss för att åka hem på midsommar (tyvärr Helen), så det ser jag fram emot :) Synd bara att det inte blir ett sånt långvarigt besök, som jag hade tänkt mig ifrån början. Men jag får väl övertala nån att hälsa på mig sen istället!

Ärligt talat så vet jag inte vad jag ska skriva mer, är helt tom i huvudet! Så jag skriver mer en annan dag!

Okej, det här såg hemskt fattigt ut så jag skriver väl ett par rader till då!  Hmm, okej, jag har just kommit in i vecka 34, och har 48 dagar kvar till b.f. När jag läser om vad som sker den här veckan står det mycket om förvärkar, men jag har inte känt speciellt mycket sånt! Jag vet inte riktigt hur det ska kännas heller, men antar att man vet när det är det... kan hända att jag känt menvärksliknande smärta nån gång, men bara litegrann. Annars har jag bara haft ont i svanken, men vet inte om det är värkar eller om det bara är ryggont :P Är mycket tydliga rörelser där inne, och tydligen så kan barnet höra skillnad på, och reagera olika på olika personers röster!

Men nu måste jag krypa ner i sängen för jag ska skjutsa Kenneth till skogen imorgon bitti! Godnatt!

Godnatt!

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig! Regnet har fortsatt ösa ner även idag, och som det såg ut på väderprognoserna skulle det göra det även imorgon. Är trist när det håller i sig så många dagar i rad, men bara det blir fint till helgen så är jag nöjd!

Idag har jag bakat ett misslyckat filbröd. Skulle testa någonting nytt, men antingen gjorde jag nånting fel (vet dock inte vad eftersom det var ett väldigt enkelt recept) eller så är det våran kassa ugn som är orsaken till att resultatet inte alls blev som det skulle! Brödet skulle vara inne i ugnen i 100min, men när jag haft det inne säkert dubbla tiden så var det fortfarande bara klet inuti :/ Så det åkte ner i soporna! Så typiskt att jag använde min sista sirap till det också, för annars hade jag kunnat baka rågsiktskakor och åtminstonde fått ett lyckat bröd...

Hmm, vad var det mer jag skulle skriva att jag hade gjort? Jo! Jag har städat ormens terrarium idag! Tvättade av bark och stenar och grejer, och rengjorde glaset. Så nu är det fint och om-möblerat där i, det tyckte han om! Han blev väldigt aktiv efteråt, och slingrade runt och upptäckte allting på nytt ;)

Helgen är fortfarande ett mysterium, men jag är ganska inställd på att vi blir kvar här, så slipper jag bli besviken ifall så blir fallet! Det gör iofs inte så mycket ifall hemresan blir uppskjuten heller, för det skulle bara betyda att Helen också är hemma när vi kommer, och det vore ju kul! Så blir nog bra vilket som :) Men är klart jag längtar tills det blir av!

Min förkylning har nästan gått över nu iaf, känner mig mycket piggare idag! Är bara lite täppt i näsan, men det kan man ju stå ut med! Jag hade tänkt bada innan jag gick och la mig, men tror bestämt det får vänta till morgondagen, eftersom vi har tvättid klockan 7 imorgon bitti! Alltid lika roligt att kliva upp den tiden :P

Dagens middag blev pasta med köttfärssås/quornfärssås med linser.

Godnatt allihopa och sov så gott!

Gårdagens bilder


Här är en bild på Kenneth med en av hans 4-5 kilos gäddor som han fick igår. Den kanske inte ser så stor ut på bilden, men den var stor iaf ;)


Och här är bilder från Neos skolavslutning. Tyvärr så blev bilderna som jag tog inne i kyrkan så mörka, så man ser inte så bra på dom :/

Idag vaknade jag med huvudvärk, och har varit hängig hela dagen. Hoppas det går över snabbt!

Dagens middag var potatisgratäng med lax och kotletter. Väldigt gott, men jag råkade spy upp lite nu efteråt... Kenneth är och fiskar med Jimmy ikväll igen, hans stora intresse :P Själv sitter jag och tittar på film, orkar inte göra så mycket annat!

Jaja, nu har ni fått lite bilduppdatering iaf!

Godnatt!

Tråkig

Nu har jag varit tråkig och inte lagt in några bilder på länge! Jag har ju några bilder från Neos skolavslutning, men tror dom får vänta till imorgon, för det tar sån tid att lägga in dom... Har inte sovit så bra inatt, vaknade och var kissnödig ett flertal gånger, så var ganska jobbigt! Klev upp klockan 7 och tog mig ett morgonbad innan vi for till kyrkan, det var härligt iaf :) Sen for vi till Ånge och käkade, jag åt salladsbuffé vilket var jättegott, och sen bjöd Maria på kul-/mjukglass.
Efter det var jag jättetrött, och tydligen Kenneth också, så när vi kom hem la vi oss och sov en stund!

Kenneth for iväg och fiskade med Jimmy och Neo efter det, men jag orkade inte följa med. Jag gick en liten promenad med Bianca här hemma istället! Också bakade jag en chokladkaka ;)

Nu är Kenneth påväg hem igen iaf, så sen tänkte jag att vi ska slå på en film och mysa! Han hade fått två stora gäddor, på 4-5kg, så han var jättenöjd! Det var roligt :) Jag lär väl lägga upp nån bild på det med imorgon.

Men nu hade jag nog inget mer att säga, så godnatt!

Gladare, men tröttare!

Nu har jag blivit lite gladare igen! Kenneth fick lite mer pengar än vi hade räknat med, så det var bra! Jag är förstås fortfarande orolig inför framtiden, men tjänar inget till att jag går och mår dåligt över det hela tiden... försöker planera användningen av dom pengar vi har, så bra som möjligt istället, och sen får vi väl se vad som händer.

Jag och Bianca var ute och gick en promenad idag. Blir typ att jag orkar gå lite längre promenader varannan dag ungefär, måste ha en vilodag emellan ;P

Jag har suttit och tittat på bikinis och sommarskor nu, och jag vill ha, ha, ha! Längtar tills vi ska på Ikea :) Vilket lär bli efter vi varit hem, så vi tar det på tillbakavägen.

Äh nu är jag så fruktansvärt trött så orkar inte skriva nå mer, har ju redan skrivit en gång i dag så det bör väl räcka!

Eller jo, jag ska förresten säga en sak till! Mamma tror att jag äter quornprodukter hela tiden, så vill bara berätta att idag var tredje dagen i rad då jag åt fisk och potatis! Först åt jag kokt potatis och fiskpinnar, sen åt jag kokt potatis och fiskbullar, och idag åt jag stekt potatis med ugnsstekt lax. Det var jättegott! Jag la laxen i folie och la i en klick cream cheese-vitlök och örter, smaskens blev det :) Men imorgon får jag nog ta och äta nånting helt annat så det inte blir så enformigt :P

Ciao!

Glad överraskning!

Idag när jag var på affärn och skulle handla upp våra sista kronor så blev det att jag betalade med kortet, av ren reflex, och efteråt tänkte jag "Men, jag har ju inga pengar på kortet!" Så ringde och kollade, och då hade jag fått in skattepengarna :) Var härligt att höra den summan... nu när jag kommit hem och lagt undan pengar till räkningar och grejer så känns det ganska trist dock, eftersom allting bara försvinner. Det känns så hopplöst! Nu la jag undan inför nästa månads räkningar också, eftersom jag inte vet om vi kommer få några andra pengar innan dess. Kenneth får pengar av sin bror lite då och då, men det är inte så lätt att räkna med i budgeten när man inte vet hur mycket det är, och dessutom kommer vi behöva dom till mat nästa månad! Så känns väldigt trist nu när man väl får pengar, och ändå inte kommer kunna lägga dom på något kul :( Blir bara till att snåla hela tiden! Får dela upp pengarna så man bara får handla mat för en viss summa varje vecka, och sen är det ju bensin som ska betalas också, det är så man kräks! Har lagt undan en slant till Ikea också, för vissa saker måste man bara ha! Vi klarar oss ju (än så länge), men är bara så less på att behöva snåla precis hela tiden... vore kul om man kunde få en break nån gång emellanåt!

Äh, blev inte så glatt inlägg det här ändå :P Jag blir bara så nere när jag tänker på våran ekonomi! Allting är så osäkert hela tiden, och snart kommer plutten, och då vill jag inte ha det såhär :/ Om bara Kenneth kunde få sig ett jobb...

Glömde förresten skriva hur det gick på MVC idag, men allting gick bra! Sf-måttet låg på 29cm, så min kurva har börjat gå uppåt igen, blodtrycket var 95/54 och jag vägde 56 kg. Nästa besök blir den 30 juni.

Regnig dag

Idag har det varit en regnig dag, och jag har inte känt för att göra så mycket alls! Kenneth var och testade fyrhjulingen men Jimmy på förmiddagen, och sen såg vi på "Reign Over Me". Om ni inte har sett den så rekommenderar jag den starkt, men med en liten varning om att tårar är oundvikliga :P

Vi har nästan packat klart bebisens bb-väska nu, ska bara köpa en filt och en pyjamas att lägga ner också. Sen är det min och Kenneths väska kvar! Men kan ju inte börja lägga ner kläder till oss nu precis, utan det man kan packa är väl bindor och nåt läsbart isf kanske... får väl skriva en lista på vad som ska med, så det går fort att packa ner det när det är dags!

Imorgon ska Kenneth upp till skogen och jobba, och jag ska som sagt på MVC. Jag tror vi skulle prata igenom en förlossningsplan nu, så jag har skrivit ner vilka smärtlindringar jag kan tänka mig! Jag har bestämt att jag inte vill använda något som kan påverka barnet eller förlossningsarbetet på ett negativt sätt, så då ryker alla medicinska smärtlindringar, förutom lustgas. Det jag kan tänka mig är alltså; massage, dusch/bad, rörelse och avslappning, värme/kyla, akupunktur och lustgas. TENS och sterila kvaddlar ska inte heller kunna ha några såna negativa effekter, men det har jag valt bort ändå...

Just nu försöker jag bara läsa så mycket jag kan om förlossningen, och förbereda mig mentalt! Känner man sig förberedd och medveten om händelseförloppet så tror jag att det är lättare att slappna av.

Jaja, that's it for today! Jag tänker ju mest bara på förlossningen nu, så blir bara massa snack om det hela tiden! Men det får ni stå ut med ;)

Tjolahopp...

... lingonsnopp! Idag har Neo varit här hela dagen! Maria har opererat axeln, och Jimmy har jobbat, så eftersom han var lite småförkyld och inte kände för att gå på fritids så fick han komma hit istället! Sen hämtade vi Melle på dagis klockan 2, också åkte vi på vernissage på hans dagis klockan 5. Då sjöng barnen, också fick man titta på lite saker som dom gjort medan det bjöds på fika :) Tyvärr så var Melvin ganska trött, och ville inte sjunga nåt med dom andra barnen, utan satt bara med oss och tittade på istället :P

På torsdag ska jag på MVC, så slipper jag gå nåt i Ånge när min barnmorska är på semester, och på fredag ska vi gå på Neos skolavslutning, så den här veckan är det mycket som händer! Men det är roligt :)

Jag har handtvättat dom nya bebiskläderna idag, eftersom jag läst så mycket om alla kemikalier som kan vara irriterande för barnets känsliga hud. Jag vet att det kanske inte är nödvändigt, men vi har ju ändå inte så mycket nya kläder, så då kunde jag lika gärna göra det för säkerhets skull! Då vet man att dom kläder bebben har på sig allra först är "hudvänliga" iaf ;) Så imorgon när det har torkat kan jag packa klart BB-väskan! Jag vill att allting ska vara klart nu, så försöker fixa så mycket jag kan! Blir skönt när jag tagit hem vagga och skötbord också, så allting verkligen är på sin plats... då kan man bädda iordning och lägga kläderna i lådor och fixa, ska bli så kul :D

Förresten så vet jag inte riktigt hur det blir med våran tripp hemöver, för eftersom jag vill stanna längre än bara en helg så måste vi anpassa lite efter hur Kenneth jobbar som! Det är klart att jag kan åka utan honom också, men det tycker jag att det skulle kännas lite taskigt, för han vill förstås också hälsa på där hemma en sväng! Ingenting är bestämt ännu, men antingen blir det att vi åker hem nu vid midsommar, som planerat, eller så väntar vi nån vecka till... vi får se hur det blir! Ville bara informera om att det KANSKE inte blir vid midsommar, så folk är beredda på det isåfall.

Nu ska jag kissa Bianca och krypa ner i sängen!

20% to go...



Idag var vi på tillväxtultraljud, för att kolla att bebisen fick i sig tillräckligt med näring, och allting såg bra ut :) Den vägde 1700 gram nu, så vi låg -8% på kurvan, men det är helt normalt! Som det såg ut nu skulle den väga ungefär 3000-3200 gram vid beräknat b.f. så det är samma som mig isåfall :D

Vi fick ingen tid för nytt ultraljud, utan doktorn tyckte allting såg bra ut, så då behövde vi inte göra något mer! Såvida det inte händer någonting oväntat förstås... så det var skönt, då slipper man åka in en gång till! Fick en bild när barnet ligger och plutar med läpparna mot sin hand också, hihi, men är synd att det blir så otydliga bilder nu när det är så stort.

Igår var jag och Kenneth och röstade för europaparlamentsvalet - första gången jag fått rösta på nåt! Vi var inte så jätteinsatta, men kändes ju bra att engagera sig lite iaf...

Efter ultraljudet idag var jag så trött, så åt lite grann när jag kom hem, och sen la jag mig och sov i 3 timmar! Hade inte sovit nå bra på natten, utan bara vaknat hela tiden, så kände mig helt utsliten :/ Men efter min tupplur var det skönt!

Nu sitter Kenneth och smaskar på en macka här bredvid mig, så ska ta lite fika jag med ;)

Fiske!



Igår for vi ut på sjön och fiskade med Roffens båt, sedan stannade pojkarna kvar och sov i tält över natten. Jag satt mest och körde båtmotorn, men den lilla stund jag höll i fiskespöet fick jag mig en abborre :) Sen åkte jag dit idag med lite frukost till grabbarna, och sen åkte vi ut en sväng till med båten, innan vi åkte hem. Då fick jag en gädda också :D

Sammanlagt fick vi 8 gäddor och 7 abborrar!



Det var inte så kul att sitta och köra båtmotor hela tiden, så jag får väl skaffa mig ett fiskespö jag med, så jag kan fiska mer nästa gång ;) Är ju roligt när man får napp! Fast jag vill ju inte ta av dom själv, haha, och absolut inte döda dom, så det får Kenneth ta hand om :P Men han säger att jag måste göra det själv ifall jag skaffar eget spö...

Bianca tyckte inte om att åka båt, så först tänkte vi att vi kunde lämna henne på ön, där Kenneth och Jonas hade tältet. Där kunde hon ju springa lös precis som hon ville, utan att man behövde oroa sig att hon skulle störa någon eller försvinna! Men så fort vi for iväg med båten började hon att gnälla, och sen sprang hon längs stranden och ylade efter oss hela tiden! Så vi fick ju så lov att åka in och hämta henne, så fick hon sitta i båten ändå...

När vi var på ön och fikade så hade hon roligt iaf, och sprang runt som en tok, så när vi kom hem på kvällen var vi båda helt slut! Vi var där ca 6 timmar, så blev en riktig utedag! Idag var vi där 4 timmar kanske.



Hittade den här bilden från när Trille var här och hälsade på, så var tvungen att lägga in den också! Dom är ju så söta barnen :)

Snart är det dags för UL, spännande, spännande!

2 gäddor

Igår var Kenneth och Jonas ute och fiskade, dock utan båt denna gång. Kenneth fick två gäddor och Jonas fick, hmm....trassel :P I helgen har dom tänkt låna Roffens båt, och ev även tälta uppe vid sjön (jag vet inte vilken sjö det är han har båten vid)! Så då har jag blivit medbjuden att följa med upp till sjön under dagen iaf, så får dom spendera natten där själva, haha ;)

Jag har varit ut med Bianca, och ätit lite frukost (linfrön som innehåller järn, hehe), och Kenneth ligger fortfarande och sover. Så nu funderar jag om jag ska ta mig ett avslappnande bad, eftersom jag är ganska spänd i rygg och axlar, eller om jag bara ska lägga mig framför tv:n och glo på en film! Svårt att välja vad som ska göras först...

Imorgon ska Kenneth till vårdcentralen och ta blodprov, sen får han en remiss till Sundsvalls sjukhus för att göra allergitest där! Jobbigt att man ska behöva åka in till Sundsvall så fort det är någonting, dom verkar ju inte kunna göra någonting här i Fränsta *suck*.

Jag skulle behöva dammsuga här, får se om jag orkar göra det idag... just nu sitter jag bara och gäspar hela tiden! Jag drömde förresten att jag fick 22 000 kronor av mormor inatt. Det var pengar som hon sparat sen vi var små (Miah och Helen fick också pengar, fast jag vet inte hur mycket), och jag kunde knappt tro att det var sant! Jag blev så glad, och sen vaknade jag :P

Jag längtar till midsommar nu, vill hem till familjen igen! Och sen ska det bli så roligt att åka på bröllopet i juli och träffa släkten på pappas sida :) Jag hoppas vi kommer ha ett par dagar ledigt från sjukhus och mvc där vid midsommar, så man kan stanna ett par dagar! Ursprungligen hade jag tänkt stanna typ en vecka, men nu beror det väl på om Kenneth måste hem och jobba... så vi får se hur planerna blir! Men eftersom vi antagligen inte kommer åka hem nåt mer sen, innan bebben har tittat ut, så vore det ju kul om vi kunde stanna en vecka!

Helen kommer jag antagligen inte träffa förns bröllopet, för hon skulle ju komma efter midsommar nån gång. Men då ska dom sova hos oss iaf, så det blir kul :)

Har sett att endel har jättemycket bristningar på magen, när dom är gravid, jag hoppas jag slipper få så :S Hittills har jag bara fått bristningar på brösten, och dom stör jag mig på tillräckligt! Jag tror min rumpa har blivit lite större också, men det låtsas jag inte om, haha! Jag har kommit in i en period nu då jag känner mig hungrig nästan hela tiden! Då gäller det minsann att tänka extra mycket på vad man stoppar i sig, så har satt in förbud på godis fram till förlossningen.

Har förresten gått trögt med dom där mattipsen på senaste tiden, haha, jag glömmer alltid bort det, och det tycks alla andra göra också :P Igår åt vi iaf ugnsstekt skivad potatis, fläskfilé/quornfilé, sallad och brunsås.

Uppdatering: Idag har jag bakat bröd, och gjort soppa på linser, morötter, broccoli och vitlök. Det var ju ingen favorit precis, men jag åt det ju bara för att jag ska få i mig järn. Så nu har jag väl fyllt min kvot för idag iaf! Håller på att göra strips, kassler och fiskpinnar nu... Kenneth är på verkstan och hjälper Jimmy att fixa nånting på vedmaskinen. Han och Maria var och hämtade den hos en "kund", så då var Melvin här med mig! Det gick bra, men det är lite svårt att sysselsätta sig när man inte har några leksaker, så på slutet började vi få slut på fantasi! Som tur var så kom Maria och hämtade honom då :P Sen är jag inte så hyperenergisk av mig nu heller, så orkar inte springa runt och härja massa, utan blir mycket stillasittande. Men, men, han tycker det är roligt att vara här iaf, så det är ju bra! Ska fortsätta med maten nu...

Oxsjön (uppdaterat)

Här kommer bilder från måndagens fisketur! Det blev inte så jättemycket fiskande, och vi fick ingen fisk :P Men det var härligt att vara ute ändå! Kenneth och Bianca badade, så dom skrämde väl bort dom flesta fiskarna med sitt plaskande, haha! Jag nöjde mig med att ligga på bryggan och läsa korsord, och innan dom badade så fiskade jag lite med ett metspö också. Men det var ganska grunt vatten, så hade antagligen gått bättre ifall vi haft en båt! Kenneth körde med kastspö, men han fick bara pinnar ;)



Kenneth och Jonas har pratat om att dom ska ut och fiska tillsammans, men hittills har det inte blivit av. Får väl se om det blir nånting senare i veckan! Hans mammas karl har ju en båt, så då kanske dom får låna den...

Igår natt sov Neo hos oss! Jag hämtade barnen på dagis/fritids, och sen stannade Neo kvar över natten också :)

Idag är vädret blåsigt, och fär en liten stund sen spöregnade det! Inget vidare uteväder alltså, men är skönt med lite svalka efter den heta helgen! Nu börjar jag få slut på saker att skriva, så är nog bäst jag avslutar!

Vecka 32:
"Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg."

Kommentar:
Självklart har jag inte samma fysik som tidigare, även fast jag inte känner det som att jag går runt och flåsar så fort jag gör någonting! Jag har börjat känna av ett lätt illamående allt oftare, men vet inte om det är kombinerat med mitt ryggliggande. Oftast ligger jag på sidan i vilket fall, eftersom jag får ont i svanken annars!
Varje rörelse barnet gör, syns nu om man tittar på magen. Det är inte snabba sparkar som i början, utan mer långsamma tydliga rörelser, och man kan ofta gissa sig till vilken kroppsdel barnet rör på. Trycker man lite på magen kan man också känna bebisen, även när den ligger stilla. Den har även börjat trycka på mina revben nu, vilket inte är speciellt skönt, man känner sig alldeles ihoptryckt! Som om överkroppen är för kort, så man måste sträcka upp den hela tiden...


Jag fick brev från Sundsvalls sjukhus idag, med tid för ultraljud och läkarbesök; måndag klockan 10.00. Skönt att få göra det så snart, så man slipper gå och vänta :)

MVC

Idag har vi varit på MVC igen, vilket gav dessa resultat: 

  • Blodtryck = 99/54
  • Blodsocker = 5,3
  • Blodvärde = 114
  • Vikt = 55,6 kg
  • Barnets puls = 154 slag/minut
  • Magmått = 28 cm

Blodtrycket håller sig rätt lågt, men har för mig att det är högre än sist. Blodsockret har stigit, men är normalt. Blodvärdet har sjunkit igen, det är inte så lågt att det är farligt, men jag måste försöka äta mer järn. Jag har gått upp sammanlagt 9 kg. Barnets puls är normal. Magmåttet ligger fortfarande inom det normala, men min kurva börjar slutta lite neråt, så ska få tid för extra ultraljud för att se att barnet växer som det ska.


Nu måste jag gå och hänga tvätten, men återkommer senare för att lägga in lite bilder från gårdagen!

Mora


Här kommer massa bilder från helgen nere i dalarna! Resan ner började alltså på fredag morgon, vid halv 9. Det tog ungefär 4 timmar att köra dom 30 milen till Mora. Där stannade vi och hejade på lite folk, innan vi for vidare 5 mil ytterligare, till Ove i Finngruvan. Det var en liten avskild plats, perfekt om man vill ha lugn och ro :) Jättemysigt faktiskt! Och varmt var det också så var jättegott med jordgubbar *mums*!

Vi gick en promenad i skogen med Bianca, innan middagen, och då sprang hon iväg :/ Vi stod och ropade i säkert 10 min, och sen vände vi tillbaka till huset för att hämta en bil att åka och leta med. När vi hämtat bilen kom hon trippandes efter vägen där vi gått, påväg mot huset :P Helt slutkörd var hon! Skulle gissa på att hon såg något djur som hon jagade efter, för hon brukar aldrig vara borta så länge annars... huvudsaken hon kom tillbaka iaf!

Hemma hos Ove i Finngruvan:


På lördagen åkte vi tillbaka in mot Mora, till Jörgen. Vi plockade upp honom i hans hus i Vika, och sen for vi vidare till Orsa. Där var det dragracing, samt en liten skog-, jakt- och fiskemässa. Det var inte ett moln på himlen, så alla höll på att svettas ihjäl! Bianca tyckte inte alls att det var nå trevligt, den stackarn :( Vi gick ner mot vattnet så hon fick svalka av sig lite iaf! Det var kul att titta på bilarna och motorcyklarna tyckte jag, men mässan var ju kanske inte riktigt min grej, haha :P Det var dock inte bara riktiga dragracingbilar nu, utan alla som ville köra fick testa.

I Orsa på dragracing/mässa:

Jörgens grannar var också med, så det är därför Jörgen åker tekoppen med en liten pojke ;)

När vi kom hem skulle vi grilla, men Jörgen ville testa en annan grannes cross en runda först! Tyvärr så tog han då inte på sig nåt annat skydd än hjälmen, så när han sedan voltade med crossen fick han sår över rygg, armar och ben... så han skickade vi med ambulansen till sjukhuset, där han sedan fick spendera resten av kvällen och natten! Turligt nog hade han bara fått lindriga skador och ingenting var brutet, så han skulle få komma hem igen dagen efter.

Vi grillade själv istället, och grannarna kom över och umgicks lite på kvällen. Vi fick höra det mesta om deras graviditet och förlossning och tiden innan graviditeten, hahaha :P Riktigt trevligt hade vi :)

På söndagen svängde vi förbi Jörgen på sjukhuset innan vi åkte vidare hemöver. Vi stannade efter vägen och fikade lite, och jag tog mitt första dopp för i år, och Kenneth kastade några kast med fiskespöt. Det var iskallt när man gick ner i vattnet, men efteråt var det jätteskönt!

Nu ska vi dra iväg på en liten fisketur :)

RSS 2.0