Härmapa

Min lilla älskling har blivit en sån liten härmapa! Han härmar efter allting man gör nu, fast på sitt eget lilla vis förstås, hihi, det är så roligt :)

Helgen har varit rolig, och både tåg- och bussresor gick bra. Jamie var jätteduktig! Nu är dock min bil som den ska igen, så nästa gång kan jag använda den. Det är ändå skönast när man slipper anpassa sig efter speciella busstider. Lättare att åka när man själv känner för det bara! Fast det var härligt att slippa köra för en gångs skull.

Igår gick det inte så bra för Jamie på dagis. Jag fick hämta honom efter en timme eftersom han bara skrek hysteriskt hela tiden! Men när jag kom blev allting bra igen, så han ville visst vara med mamma. Det kan ju bero på att vi inte hade varit där på en vecka, eftersom han varit förkyld. Och så blev det lite väl snabb lämning på morgonen. Jag tror det är bättre att han själv får gå ifrån mig, än att någon kommer och tar honom ifrån mig. Så har vi gjort tidigare, men igår var det en annan fröken som tog emot oss, och hon var lite mer stressig att han bara skulle gå in och leka på en gång, tycker jag.
Idag verkar det ha gått bättre, jag har inte fått något telefonsamtal iaf, så tar för givet att han inte är ledsen då! Men ska hämta honom klockan 2, så då får jag ju veta.

Nu måste jag duscha så jag hinner innan det är dags att hämta. Ska försöka hinna med att plugga lite mer också!

Lägger in några fina bilder på min lilla underbaring! Se vilken bra storebror han skulle bli, så gosig ;DYou give me fever...

Lillgubben är fortfarande förkyld. Han har varit snorig i en vecka nu. Jag trodde det höll på att gå över i måndags, men då började han även att hosta hela nätterna. Så vi är rätt trötta den här veckan! Han har dock fått vara på dagis ändå, nu igår och idag. Får se hur vi gör imorgon, beror på hur han sover inatt. Igår natt var han vaken från 4 till typ kvart i 6. Sen sov han en sväng till, till kvart över 7. Men han var rätt trött idag (och jag med)! Så om det blir en till sådan natt får han nog stanna hemma.

Jaha, fick sms från syster yster att hon troligtvis ska hem till mamma i helgen/veckan. Så då vore det förstås kul att åka dit, för sen lär hon inte komma hem förrän jul! Men så har jag ju lite problem med min bil... det var några grabbar som pillade med den *hrm, hrm* :P Men jag har kikat lite på tåg/bussresor. Så funderar på om jag ska våga prova på en sådan liten resa med Jamie. Kan vara rätt skönt att slippa köra, lite jobbigt att få Jamie att sitta still bara! Men det är det ju när man åker bil också. Får diskutera lite med min man. Beror även på hur Jamie mår.

På tal om Jamie så har han blivit så gosig! Han är inte gosig så långa stunder, men däremot många stunder ;) Han pussas, och kramas och sitter i knä, och håller handen. Så mysigt!

Förut när han vaknat på natten har han bara velat snutta varje gång, men nu kan det räcka att jag bara lägger mig bredvid och kramar honom. Så skönt.

Studierna går bra än så länge, jag hoppas det fortsätter så. Jag har ännu inte skrivit någon tentamen, så blir intressant att se hur det går. Tror det är om två veckor vi ska göra det!

Lillen vaknade nu. Jag undrar om han inte har feber, tyckte det kändes som det... :/

Lilla familjen
Så här kul kan man ha med en webcam :P Jag har ju inbyggd på datorn, så var tvungen att testa den, haha! Fick lite fina familjebilder på en gång ;) Är vi inte vackra så säg?


Quick update

Jag har egentligen inte tid att skriva just nu, eftersom jag sitter och pluggar, men tänkte att jag ska ge en snabb uppdatering om läget! Dagis går jättebra, jag är så glad att det flyter på så bra som det gör! Inga tårar hittills, så det känns toppen :) Det känns fortfarande lite jobbigt precis när man ska gå ifrån honom vid lämningen, men det börjar kännas bättre, eftersom det märks att han tycker det är roligt att vara där och leka.

I fredags var vi ut och åt för att fira våran 5-årsdag som var på torsdagen. Vi åt på träporten, och det var supergott, precis som sist! Sedan bjöds vi på fika hos Jimmy och Maria, vilket också var gott och trevligt.

Lördagen spenderade vi uppe i Finnsjön, där vi även övernattade. Jamie var gnällig nästan hela tiden vi var inne, men när vi var ute tyckte han att det var kul!

Söndagen for vi och tittade på Neos fotbollsmatch. Hans lag vann, så det var roligt! Mesta delen av tiden fick vi dock springa och jaga efter Jamie, haha, det är sån fart i benen på honom nu :D

Igår var det strålande fint väder, vilket var väldigt skönt! Idag är det mest disigt än så länge. När jag hämtade Jamie på daigs igår var han nerbäddad med flisjacka och två filtar, trots att det var 19 grader varmt i skuggan, så det var ju inte så bra. Men har pratat med dom om det idag, så dom ska klä honom mindre i fortsättningen! Det är väl det första jag kan klaga på när det gäller dagis, annars har han allting gått bra som sagt var. Det var första gången dom sövde honom igår, men det var inga problem. Idag kommer han vara där 9-14, vilka är dom tider han kommer att gå när inskolningen är över. Det är första dagen han är så länge, fast igår var han 9-13, så det blir nog inte så stor skillnad.

Men nu måste jag återgå till pluggandet!Dagisinskolning och skolarbete

Så har snart hela inskolningsveckan gått, och även min första skolvecka! Det har gått bra på båda fronter, känns det som. Även fast jag förstås inte fått någon bedömning på mitt arbete än, så jag vet ju inte riktigt hur det gått med det.

Jag tänkte att jag ska redovisa lite för Jamies inskolning iaf:

Måndag: Inskolning 9-10, både jag och Kenneth var med hela tiden. Jamie ägnade sig mest åt att springa runt och utforska alla leksaker. Det var inga andra barn där, så han kunde i lugn och ro titta sig runt. Han brydde sig inte alltför mycket om fröknarna, utan hade leksakerna i fokus. Han var trött när vi gick hem.

Tisdag: Inskolning 9-10, både jag och Kenneth var med hela tiden. Det var 3 andra barn där. Jamie hade fortfarande leksakerna mest i fokus, men han lekte även lite smått med sin inskolningsfröken. Han sprang runt och kikade mycket själv. Men mot slutet av timmen började han bli trött, och då gick vi hem.

Onsdag: Inskolning 10-11.30, både jag och Kenneth gick dit med honom. Efter en stund gick vi dock därifrån, och lämnade honom en halvtimme. Sen gick jag tillbaka och stannade över lunchen. Det hade gått bra för honom att vara där själv, men när jag kom tillbaka var han väldigt mammig, och höll sig i närheten av mig resten av tiden. Det gick bra för honom att äta. Sen gick vi hem och sov.

Torsdag: Inskolning 10-13, Kenneth gick dit med honom. De var ute och lekte, och Kenneth gick hem nästan på en gång. Jag gick dit efter lunchen, halv 12, och sövde honom i vagnen. Vi provade inne först, men som förväntat funkade det inte (hemma snuttar han ju alltid på bröstet när han ska sova inne). Han somnade dock snabbt i vagnen, han var supertrött! Sen lämnade jag honom där och gick hem. När han vaknade ringde dom, så vi fick komma dit och hämta hem honom. Han var glad när han vaknade. Det hade även gått bra på dagen efter Kenneth lämnat honom, det var endast strax före lunch som han varit lite gnällig. Själva lunchen hade gått bra, även fast han inte åt så mycket. Men det var köttfärssås, och det gillar han inte, så det var inte så konstigt.

Så det går över förväntan! Han har blivit så självständig på sista tiden, min lilla pojke! Det känns förstås fortfarande konstigt att lämna honom, men det har verkligen gått jättebra, så det är skönt.

Imorgon ska han vara där 9-11.30, och då ska jag lämna honom direkt i hallen. Sen får Kenneth hämta honom efter lunchen, så får han sova hemma.Idag är det min och Kenneth 5-årsdag! Jag har fått en klippning av Kenneth, som jag ska utnyttja imorgon. Och han har fått ett regnsäkert friluftsställ av mig. Som han kan ha när han fiskar. Också har vi pussats och hållt handen, haha ;P Vi ska eventuellt ut och äta imorgon tänkte vi. Kenneth jobbar ju ikväll, så blir inte något mys idag. Men vi tar nog Jamie med oss, det känns som att han varit borta tillräckligt den här veckan!

Jag har beställt en mini-pc så det ska bli lite enklare att plugga när jag har Jamie hemma. Jag får lite ångest över att göra av med massa pengar, men ibland måste man! Så nu längtar jag tills den kommer! Jag har även beställt lite kläder till mig och Jamie, så är mycket utgifter den här månaden för mig.

Men nu ska jag ta och bada lillhjärtat, och njuta av att ha honom här hemma!


RSS 2.0