Familjetid

Som vanligt är jag sämst på att skriva i bloggen när jag är "hemma" i Resele. Det blir som inte så mycket tid över till sånt! Efter barnen har lagt sig vill vi ju gärna hinna umgås, bara vi vuxna, och innan barnen lagt sig, då finns det helt enkelt ingen tid till att sitta vid datorn! Då är det fullt ös, medvetslös :P

Vi har det jättebra iaf! Och nu vaknar Jamie!

Dripp, dropp, dripp, dropp...


Tråkvädret håller i sig. När var det den där sommarvärmen skulle komma egentligen? Jag hoppas verkligen att det inte är sånt här väder på midsommar... men det brukar ju alltid regna på midsommar, så risken är väl stor att det kommer göra det även i år! Huvudsaken det inte regnar hela dagen. Det kan komma en snabb skur bara, och sen vara sol resten av dagen! Det tar vi i hand på, Moder Natur ;) Fast helst bara sol hela dagen lång.

Igår bakade jag bröd. Och idag har jag dammsugat. Kenneth sov inte på jobbet igår, som han hade tänkt, utan han kom hem. Han fick skjuts med en arbetskamrat imorse, så jag behövde inte köra något. Jamie vaknade dock tidigt, så det hade funkat i vilket fall, men alltid skönt att slippa! Nu jobbar han till klockan 3, och sen kan vi äntligen ha lite familjemys! Men jag är förstås tacksam att han är så duktig på att jobba, min karl :)

Det börjar bli tomt i mitt huvud. Jag har för mycket tid att skriva när jag är inne såhär mycket! Jag skulle behövt komma ut och jogga snart igen, men då vore det ju skönt om jag kunde slippa regnet!

Nu vaknar Jamie.


Snygg-Enok

Nu ligger Jamie och sover, och jag kan passa på att skriva några rader här i bloggen. Jag hade tänkt skriva igår, men då hann han minsann vakna innan jag kommit mig för att börja skriva. Så kan det gå!

Vad har jag missat att informera om nu då? Jamie har fått två tänder där uppe, så nu har han hela 4 stycken! I tisdags när jag stod och hängde tvätten, slog han sig på tvättvagnen, och blev alldeles blodig uppe i munnen. Usch, vad rädd jag blev att han hade skadat tänderna, men efter att han lugnat ner sig kunde jag konstatera att allting såg ut som det skulle, tänderna satt kvar. Han hade bara slagit i tandköttet lite! *Puh*

Han är så påhittig nu, och gör nya saker hela tiden! I lördags upptäckte jag att han kan klättra i trappor. Och i tisdags klättrade han upp i torkskåpet. Igår promenerade han runt i köket, med en köksstol framför sig. Det tyckte han tydligen var ett bra sätt att öva sig på att gå!
En sak som ser rätt rolig ut, är när man ger honom små fruktbitar eller mackbitar, och han får för sig att sluta använda händerna, och helt enkelt bara böja fram huvudet och smaska i sig bitarna direkt från bordet. Haha, han får såna knasiga idéer ibland!
Han har lyckats dricka själv ur sin pipmugg några gånger, men jag tror inte han har förstått tekniken till 100% ännu. Det där med att man måste luta muggen, för att det ska komma ut något vatten.

I förrgår höll han på att somna i matstolen, när vi satt och åt lunch. Han var så trött! Först satt han och bara stirrade rakt fram jättelänge, sen såg jag hur huvudet började sjunka ner, och ögonlocken började stängas. Men då tog jag upp honom och la honom i sängen istället :P

Igår var jag ute på min första joggingrunda! Jag gick upp till elljusspåret och joggade längs 2,5km-spåret. Jag orkade inte riktigt hela vägen, utan fick gå lite emellanåt, men nästan så! Jag är verkligen usel på att jogga, haha, har aldrig varit bra på det. Men förhoppningsvis kan jag bli lite bättre! Jag tycker bara att det är så tråkigt, och har svårt att finna motivation för att inte bara ge upp... men jag lyckades ändå rätt bra igår, och jag antar att det blir roligare efter ett par gånger, när jag börjar orka mer.

Jag har fått min nya kamera nu, och den är jättebra! Jag har inte hunnit testa den så mycket än, men litegrann iaf. Det är 14 megapixel på den, och man kan filma HD. Jag testade ta en bild på Jamie igår, medan han satt och slängde runt Kenneths träsko, för att se hur det blev om man tog kort på ett rörligt motiv. Och det blev jättebra tycker jag, inte alls suddigt! Jag är nöjd :)


Photo


I fredags var Kenneth och köpte en elgrill (eftersom vi inte får grilla med vanlig på balkongen), och utemöbler (bord+2 stolar) till Jamie. Det är inte så lätt att låta bli alla dessa söta barnsaker som finns :P Han är så söt när han sitter där! Även fast han gärna vill putta omkull bordet bara... 

Det blev några svartvita bilder, våran kamera sjunger ju som sagt på sista versen. Men det är rätt fint det med!
Kenneth beställde en ny kamera till mig förra veckan, så jag får den säkert den här veckan någon gång :)

I lördags hade vi tråkigt, och eftersom jag nekade nästan alla Kenneth förslag om vad vi skulle hitta på, slutade det med att vi hoppade in i bilen och for till mamma! Då blev jag nöjd, hihi. Hon bjöd på en jättegod fiskgratäng, och på kvällen åt vi kladdkaka som Iza hade gjort, med grädde och chokladsås. Sen gick jag och mamma på promenad med hundarna. Miah var också där en sväng på lördagen, så då hann jag träffa henne med! Innan vi for hem på söndag blev vi bjuden på blåbärspaj. Väldigt gott!

Jag och Jamie blev tyvärr förkylda i helgen, så vi går här hemma och snorar. Men han är ändå inte övergnällig, även fast det har blivit mycket bärande idag! Förhoppningsvis går det över fort. Sen kan den riktiga sommaren komma, så vi slipper bli förkylda igen!

Nu är det bara 1,5 vecka kvar till midsommar, då vi åker hem till mamma igen, för en lite längre visit. Då vill jag bada och sola, och bara vara ute hela dagarna!

Sen fyller Jamie 1 år, om bara 1,5 månad! Då blir det förstås kalas :) Jag har inte köpt något ännu, men har börjat klura på vad han ska få. Och så ska jag baka tårta förstås! Jag kan inte förstå att han redan är så pass stor, men tiden går fort, fort, fort!

Min ångest inför att lämna Jamie på dagis, och vara utan honom så långa dagar, fortsätter att öka. Men jag försöker att inte tänka på det alltför mycket, och helt enkelt tänka att det bara är att testa. Funkar det inte, så funkar det inte. Men man vet ju inte förrän man har försökt!


Kusinbesök


I måndags fick vi besök av Jamies minsta kusin, Alvin, och Jamies faster, Ingrid. Eftersom Alvin ännu inte kan krypa, tyckte han först att Jamie var lite skrämmande, då han kom emot honom i full fart. Men efter en stund kom han fram till att han inte var så farlig ändå, hihi.

Det har gått jättebra att ha dom här, och det märktes att småkillarna tyckte det var roligt med varandras sällskap!

Tyvärr har det bara regnat hela tiden, så vi har inte kunnat vara ute någonting. Jättetråkigt!
När vi följde dom till tåget imorse var det som tur var uppehåll, men direkt vi kom hem började det regna igen. Så vi har bara varit inne idag med!

Men lika bra det, för Jamie har varit hängig och dålig i magen. Imorse började han dagen med att spy ner lakanet i sängen. Sen gjorde han ifrån sig först i pottan, sen i blöjan, och sen i byxorna. Inte så nice. Direkt när jag hade tvättat av byxorna spydde han ner badrumsmattan. Och precis när jag hade tvättat av den, och torkat rent på golvet, då ställer han sig och kissar på golvet! Sen kände jag mig lite matt, haha :P Hans aptit har inte varit vidare bra, och nu på kvällen gjorde han ifrån sig en gång till i blöjan (men då var det som vatten). Han fick sova två gånger idag, så det blev lite senare läggning nu på kvällen. Jag har precis sövt ner honom! Men nu ligger han i sin säng och sover sött. Jag hoppas han kommer sova någorlunda bra trots den besvärliga magen!

Igår åt vi tacos, så idag gjorde jag pastasallad av resterna. Den blev jättegod! Jag hade pastaskruvar, majs, ananas, gurka, gul paprika, tomat, riven ost, salladsblad, gul lök och avocado, och så gjorde jag mammas sås till det (majonnäs, fil och kryddor). Mums, mums :)

Och nu på kvällen gjorde Kenneth en smarrig kladdkaka! Supergod!


Inköp


Ja, här har ni gårdagens inköp för min del! 1 tjocktröja, 2 linnen, 2 par korta tights, 1 kjol, 1 t-shirt, strrumpor, mascara och hårvax. Det är mest basplagg, kände att det var det jag behövde. Alltihop under tusenlappen! Så jag är nöjd :)

Kenneth bestämde sig för att följa med ändå, och hjälpa mig med Jamie. Så han slutade lite tidigare igår, sen hämtade vi upp Jonas som skulle hålla Kenneth sällskap, och så for vi! Första halvtimmen fick jag shoppa ostörd, och sen kom grabbarna. Jag hade tagit med fika till Jamie, så då gav jag honom det, medan Kenneth gick och köpte ett par Jeansshorts. Väldigt snygga! Passade jättebra :)

Sen fick hela gänget följa med på min jakt efter en tjocktröja, haha. Dom blev väl lite småless på slutet kanske, men på det stora hela gick det väldigt bra! Det tog faktiskt inte så jättelång tid, utan det blev en snabb shoppingrunda. Jag var duktig ;)

Sen for vi på Ica Maxi och storhandlade i vanlig ordning. Allt som allt tog Birsta-besöket cirka tre timmar. Alldeles lagom, och precis vad jag hade räknat med faktiskt! Så vi var hemma vid 5.

Det fina vädret tycks ha försvunnit igen. Och det kändes iofs skönt att det var fulväder igår, när jag ändå inte var ute. Men jag hoppas på att det ska bli fint igen i helgen! Fast jag måste städa, och imorgon ska jag tvätta. Men ska även upp till Oxsjön imorgon, så då vill jag att värdet ska vara bra! Kenneth ska åka upp dit ikväll och tälta. Sen ska Jonas joina honom idag eller imorgon. Och så ska dom fiska förstås.

Men på måndag kommer Kenneths syster hit, med sin minsting Alvin. Så då vill jag ha städat och fint!

Jag köpte smörgåsrån igår, och imorse satt jag och gav små bitar till Jamie, som han sedan stoppade in i munnen själv. Och varje gång han träffade munnen, applåderade han sig själv efteråt, haha :D När han har ätit upp maten eller gröten, brukar jag ibland applådera och säga "Bravo!", så om jag säger "Bra!" åt någonting han gör nu, börjar han oftast applådera, hihi! Han är så duktig min lilla kille!


Livet

När vi gick ut efter lunchen idag, var det rätt molnigt och lite blåsigt. Så jag trodde inte det skulle bli så fint väder idag! Men efter vi hade promenerat bort till vikbron hittade solen fram, och det blev underbart väder även denna dag :) Jag satte mig och fikade och löste korsord, medan Jamie sov i vagnen. När han sedan vaknade fick han också lite fika. Sen satte vi oss och mös på en filt på gräset! Den här gången gick jag till badplatsen, som ligger till höger om bron. Där finns det två vindskydd med grillplatser. De hade inte lagt ner bryggorna i vattnet, utan de låg ännu på land, och gräset nedanför vindskydden var i det längsta laget! Men vi hade det jättemysigt ändå.

Jag satt och funderade lite idag. Jag brukar säga att Jamie är så mammig, men jag själv då? Och då syftar jag inte på att jag är mammig (även fast jag kanske är det med, haha), utan på att jag faktiskt är lika mycket "Jamiegris" som han är "mammagris". När man först burit sitt barn inom sig i 9 månader, och sedan inte varit ifrån det mer än, *hmm* 2 timmar åt gången, på 10 månader, då är det svårt att släppa på greppet! Speciellt eftersom dom där 2-timmar-åt-gången-gångerna inte inträffat speciellt många gånger. Och de gånger de inträffat har det oftast varit Kenneth som jag lämnat Jamie till.
Hade jag haft min familj närmare skulle det kanske varit annorlunda. Även fast jag inte tror att jag hade lämnat honom speciellt mycket då heller (eftersom jag har sån separationsångest). Men jag skulle i varje fall fått lite mer träning då! Det är så svårt nu. Jag vet ju att det kommer en dag, och det inom en ganska snar framtid, då jag måste lämna ifrån mig honom. Och det känns piss... Men såvida jag inte vinner på lotto har jag inte så mycket val!

Andra jobbiga tankar jag haft idag handlar om livet. Och döden. Svårt att känna sig okej med att alla människor ska lämna denna jord. Även fast man vet att det är oundvikligt. Att acceptera att en människa som funnit där i hela ens liv, en vacker dag inte längre kommer finnas kvar. Det är jobbiga tankar.

Så för att övergå till något roligare så ska jag och Jamie ta oss en tripp till Birsta imorgon. Det blir skönt att fara iväg en sväng! Jag tänkte gå på någon klädaffär, och sen ska vi handla mat och så. Och jag har bestämt mig för att bara ta det lugnt, inte stressa, låta det ta den tid det tar! Det är fördelen med att åka ensam (utan någon annan vuxen), då har man ingen annan att anpassa sig efter. Nackdelen är förstås att man inte kan få någon hjälp med Jamie. Men Kenneth jobbar ju, och i helgen ska han tälta och fiska, så då får det bli på det här viset! Förhoppningsvis kommer Jamie sova medan jag tittar på kläder, och sen vara pigg och glad medan vi handlar mat, haha ;)

Jag önskar att jag kunde stanna tiden.


RSS 2.0