Himlabadet



Igår var vi på himlabadet, jag, Kenneth, Neo och Jamie. Det var våran julklapp till Neo, att ta med honom på en badresa! Det var första gången vi var på himlabadet. Jag kan börja med att säga att efter alla skriverier som varit i tidningarna om det här badet hade jag stora förväntningar! Jag trodde att det skulle vara minst lika stort som paradisbadet. Så det första jag slogs av när jag kom in dit var hur litet det var! "Jahapp, var det här allt?" tänkte jag lite smått besviket. Men efter en stund började jag uppskatta det lilla, och kände att det var ju faktiskt rätt mysigt och "lagomt" :) Det fanns tre stora "rör-rutschkanor", men en var stängd så jag åkte alltså bara två. Den ena var en sån där man åker på ringar, enkel eller dubbel, och det är ju jättekul! Och den andra var en svart tunnel, som stundvis var alldeles mörk, och hade ljuseffekter, skithäftigt, haha :) Det fanns även en liten vanlig rutshkana med spolande vatten på, och en klättervägg med en repstege som hängde vågrätt över vattnet. Men klätterväggen hann jag aldrig med att prova på, så det får bli nästa gång. I barnlandet fanns det två rutschkanor, en jätteliten och en lite längre. Också fanns det en liten barnbubbelpool. Jamie tordes faktiskt åka den långa rutchkanan själv, och tyckte det var jätteroligt! Tyvärr fick jag ingen bild på det. Det blev inte så mycket tid till att ta bilder, jag hade fullt upp med att bada! Sen finns det ju en surfstream också, men den provade vi inte heller för den måste man ju betala extra för. Ja just det, det fanns även en "kolmila" där det var en jättevarm och härlig bubbelpool, så skön! Också kunde man simma ut förstås.

Det fanns en vegetarisk rätt att äta(förutom pannkaka), så jag tog förstås den då. Det var en vegetarisk tacotallrik, och den var riktigt god! Det var quornfärs, kidneybönor, salsa, majs, sallad, gurka, tomat, jalapeno, tortillachips, guacamole och gräddfil. Kenneth åt spaghetti carbonara, och tyckte inte alls om den, men Jamie tyckte den var rätt god. Och Neo åt pannkaka med mjukglass och sylt. Kenneth och Neo hade ätit varsin korv med bröd och strips tidigare också.

Fördelen med att det är så litet är ju att man har väldigt bra översikt. Så har man barn behöver man inte vara rädd att tappa bort dom! Superbra för barnfamiljer alltså :) Minus är väl att det är jobbigt om det är mycket folk, när det är så litet, och sen tyckte jag även att det kunde funnits badleksaker i barnlandet. Nu var det bara... vatten... och dom två rutschkanorna. Inga hinkar eller spadar eller ringar eller så. Så det var lite synd! Men vi hade i alla fall jätteroligt allihopa, och Jamie klagade inte en enda gång! Som sagt, perfekt för barnfamiljer! Så nästa gång kan ni andra med barn följa med också ;)


Matblogg

Idag gjorde jag en fiskgratäng med potatismos och dill- och citronsås. Det var gott som vanligt, fast jag hade sej i den här gången, och jag tycker den är så smaklös. Så jag borde ha kryddat mer.
Till efterrätt bjöds det på citron- och limepaj som Kenneth hade gjort. Jättegott :) Med aningen mer citron hade det varit superb! Men den var väldigt god nu med.

Männen i mitt liv


Jamie vaknade tidigt imorse, 06.10 klev vi upp. Egentligen var det Kenneths tur att kliva upp idag, men jag var snäll och lät honom sova 2 timmar till. Sen väckte jag honom så han fick gå med Jamie till förskolan. Själv ska jag plugga! Jag skulle skriva det här inlägget igår, men jag hann bara lägga in bilderna, så därför kände jag mig tvungen att skriva klart det nu.

Jag är så trött på kvällarna, och Jamie är så seg på att somna, så jag brukar allt som oftast somna samtidigt som honom. Sen blir det som inte att jag tar mig upp från sängen nå mer. Så jag är inte till mycket sällskap för Kenneth på kvällen! Och det känns som jag tappar massa pluggtid, men orkar jag inte så orkar jag inte. Jag får plugga desto mer på dagen istället.

Kennneth har tagit över min roll som bagare här hemma. Han har bakat både bröd och muffins :) Jättegott! På muffinsen hade han en kletig chokladsmet ovanpå, väldigt mumsigt :) Allting från brödboken jag fick av Iza i julklapp!

Igår blev det en liten tisdagsutflykt. Vi for upp till Oxsjön och pimplade! Eller Kenneth pimplade, jag hann inte med det. Vi var bara där 1,5 timme, det blev lite miss i planeringen. Vi hade tänkt grilla korv, men det fanns ingen ved där och vi hade inte med någon. Så då hade vi bara mackor och varm choklad. Sen så var det inte skottat någonting där, så var jättemycket snö! Kenneth skottade en liten gång fram till bordet, sen skottade jag bort lite snö där runt så Jamie hade någon plats att röra sig på.

Jamie var väldigt trött redan när vi kom dit, och efter vi hade fikat försökte jag lägga honom i vagnen, men då hade han redan hunnit bli övertrött så det vägrade han. Och då for vi hem :P Men det var mysigt så länge det varade, och Kenneth fick i alla fall en liten abborre. Den fick han på en gång!

I helgen ska vi till Himlabadet. Det blir första gången! Så det ser jag fram emot, kommer nog bli kul för oss alla :)


Klockan tickar

Jag ser att det börjar bli sent, men eftersom jag lovat att skriva så är det väl bäst att jag gör det! Så vad har jag att säga om veckan som gått? Måndagen tillbringade jag med att lyssna och lyssna och lyssna. Fick massvis med information om ditten och datten, och fick även gå en rundtur med två tjejer från studentkåren. Ja, inte bara jag alltså, utan alla som ville fick förstås följa med. Och det ville dom flesta. Det är tur att det inte är så stort campus, så till och med jag lärde mig väldigt fort var allting låg! Resten av veckan har det varit diverse föreläsningar och två seminarium. Fast jag gick skippade det seminarium som var idag (de var inte obligatoriska), eftersom det var det enda som var idag, och då orkade jag inte köra 24 mil bara för att sitta och diskutera med mina kurskamrater. Nog för att jag tycker att man kan lära sig mycket via seminarium, men nu ligger ju jag så långt före mina kurskamrater än så länge, eftersom jag redan läst det som vi håller på med nu, under hösten. Det kändes i alla fall väldigt skönt att vara hemma idag! Och det är även väldigt skönt att jag har läst pedagogik tidigare, dels för att jag har ett litet försprång så jag förstår saker bra, och även just att jag läst på universitet innan, vilket många inte tycks ha gjort. Det känns bra att veta hur allting går till!

Det har i alla fall varit bra föreläsningar, och jag tycker det känns jätteroligt :) Första dagen var jag med min brors tjej som också började läsa där nu, fast med inriktning fritidshem, och med tre till, och sen de andra dagarna har jag mest varit med de från min studiegrupp. Det är roligt att träffa lite folk måste jag säga! Det enda jobbiga är att behöva köra så mycket, E4:an är inte sådär superkul...

Så eftersom jag nu kört så lite den här veckan (ca 96 mil) så ska jag köra 14 mil till imorgon, för då ska vi till Sundsvall och handla mat. Jag känner mig inte sådär jättetaggad, men mat är ju ett nödvändigt ont, så jag får väl så lov att ställa upp. Kenneth föreslog att vi skulle gå på drakborgen också, så får se om vi kanske gör det då. Även fast Jamie är bra på att röra på sig tycker jag ändå det känns som att det mesta ändå är för lite större barn. Men det är klart att han lär tycka det är roligt förstås! Vi får se vad vi orkar med. Jag måste ju plugga också...

Så nu har ni fått en liten update över mitt liv! Idag har jag dammsugat och diskat och tvättat. Så nu är det ordning och reda igen ;) Kenneth har tagit hand om allting så bra medan jag har varit borta, lagat mat, diskat, tagit hand om Jamie och dammsugat köket och vardagsrummet. Men köket är ju hopplöst att hålla rent i, där skulle man behövt dammsuga efter varje måltid eftersom det alltid trillar ner nånting när Jamie äter. Så jag tog och dammsugade allting idag ändå. Fast jag tycker ändå att han blivit väldigt duktig på att äta själv! Och jätteduktig på att prata! Han säger jättemånga ord nu, och lär sig nya hela tiden :) Jag satt och räknade förra veckan, och kom upp i 30 ord. Sen säger han vissa mer tydligt än andra, men jag kan i alla fall förstå 30 ord som han säger, även fast alla andra säkerligen inte skulle förstå så många :P Och han älskar att vara ute, det är så roligt! Jag har tänkt att vi ska åka skridskor eller skidor någon dag. Så kan han sitta i sin pulka. En annan behöver ju också vara ute och röra sig lite!

Men nu måste jag faktiskt sova! Godnatt!

Butterflies

Ja, nu börjar det komma fjärilar i magen, kommer vara så nervös innan vi börjar imorgon! Hoppas det går bra att hitta rätt och så, så jag slipper bli stressad över det. Och att det finns parkering och så. Hörde förresten att hela E4:an var avstängd norr om Gävle, så det lät ju som lite olycksbådande eftersom jag ska åka där imorgon. Det har ju regnat idag så är säkerligen ashalt! Men förhoppningsvis har dom ju fixat det där tills imorgon. Men jag åker i god tid i alla fall. Så ska krypa ner i sängen nu så jag orkar kliva upp!

Bilder del 2

Nu kommer resten av bilderna från jul och nyår!
Mysigt, mysigt :)
Här hemma har vi haft det mindre mysigt den senaste veckan. Det började i söndags då Jamie fick magsjuka, och sen har både jag och Kenneth fått det också. Fast det verkar ha gått över fort för mig, för jag hade bara igår och sen idag har jag mått rätt bra. Har bara haft lite lätt magknip, och varit aningen trött. Stackars Jamie tycks aldrig bli av med sin magsjuka :/ Jag trodde att det höll på att gå över, för han har inte kräkt sen i tisdags, men nu när han skulle sova så kräktes han igen :( Jag tycker så synd om honom. Jag själv var bara sjuk en dag, men den dagen var jag ju helt slutkörd, så kan bara tänka hur jobbigt det är för honom då som varit sjuk i fem dagar nu! Usch och fy! Han skulle vaccineras imorgon, men blir till att skjuta upp det nu då. Hoppas verkligen det går över snart!
Och på måndag börjar jag min utbildning. Pirrigt! Jag har som inte hunnit tänka så mycket på det än, men kommer vara supernervös på söndag... men det ska bli roligt också! Fastän jättenervöst. Men förhoppningsvis går det bra. Jag är som lite fundersam nu när dom ska göra om lärarutbildningen till hösten, vad innebär det egentligen? Kommer inte min utbildning vara lika bra som den som börjar då, eller vadå? För det vore ju lite dumt om det är så...
Nu måste jag försöka skriva på min tenta så den blir klar någon gång! Har ju som inte hunnit med så mycket som jag önskat dom senaste dagarna, den här veckan blev inte som planerat om man säger så. Men jag ska försöka att få klart den senast imorgon, så jag kan börja oroa mig inför nästa utbildning sen ;)

Haha

Har fått två förfrågningar nu om den "lillmage" som Helen kommenterade att hon längtade efter att se innan jul, så känner att jag måste förtydliga om att hon inte menade något annat än just att jag hade en liten mage, och att det var en respons på att jag skriver om hennes "stormage" hela tiden ;) Så det är inga barn i min mage, haha :P


Bilder del 1

Nu lyckades jag få upp en del av bilderna, så jag lägger ut dom då :) Dom andra får jag kämpa med en annan dag.


Meeeen!

Vad är det för bajs nu då när jag ska ladda upp bilder??? Jag har bara lyckats ladda upp en enda bild, och bara det tog ju hundra år! Blir galen att det ska trilskas när man väl tar sig tid att göra det, grrr...

Jag lägger väl in den bild jag laddade upp i alla fall, så kommer väl dom andra så småningom.


Ah...

Gud vad skönt! Jag har precis skickat in intervjurapporten och portfolion. Nu återstår "bara" hemtentan. Den ska jag börja med nu. Eller inte just nu, för vi ska snart hämta Jamie från förskolan, men sen idag någon gång. Jag vill gärna få den klar så fort som möjligt, så jag hinner andas innan nästa utbildning börjar! Så fort jag skickat in hemtentan är jag klar med den här Pedagogikkursen. Det känns skönt! Men det har gått rätt fort ändå tycker jag, känns inte som länge sen jag började. En höst går fort!
Men måndag den 17 startar alltså lärarutbildningen, så det blir ingen slapptid emellan inte :P Jag måste beställa böcker idag, usch, dumt att jag inte gjort det tidigare, men har varit så fokuserad på att bli klar med intervjurapporten. Hoppas dom hinner komma i tid ändå! Och det är ju så dyrt med böcker... ja just det, tänkte ju kolla med mamma om hon hade någon först också, innan jag bestället. Det kan ju vara smart!

Julen var mysig och stressig och underbart rolig som vanligt! Vi är supernöjda över alla julklappar och trevligt sällskap, på både jul och nyår :)

Jag har bilderna på andra datorn, så slänger in dom sen! Nu måste jag gå och hämta lilla hjärtat <3

RSS 2.0