Zzz...

Hela den här veckan har jag varit så trött! Det är tur att jag haft det rätt lugnt på pluggfronten, för jag har inte alls haft någon motivation för veckans tema. Och imorgon presenteras tenta nummer 2. Det blir som en födelsedagspresent, haha :P Jamie ska få vara på förskolan till halv 12, och sen åker vi, så får han sova i bilen. Skönast så!

Idag var jag och besiktade bilen. Den blev tyvärr inte godkänd, men det gick ändå hyfsat bra tycker jag! Bara huvlåset som krånglade, och positionslyktorna fram som lös lite svagt. Lite drygt att behöva åka dit igen bara, för såna skitsaker!

Kenneth köpte en tårta till mig idag, väldigt gulligt tycker jag! Kommer sakna honom nu när vi ska vara borta flera dagar! Men alla kan ju inte ha det lika bra som jag, som kan åka bort när helst jag känner för det. Vissa måste jobba också. Det är bara att njuta så länge det varar!


Önskelista

Mamma frågade mig idag vad jag önskade mig i present, och nu har jag kommit på endel saker, så tänkte att jag kan lägga ut en lista här. Den funkar förstås även till julklappar!

  • Handväska (rundad i formen, inte kantig)
  • Trosor (boxer/hipster)
  • Pyjamas (med modd längst ner på byxorna, så de inte åker upp när jag sover)
  • Böcker
  • Kläder
  • Lotter
  • Pengar
  • Väggljusstake
  • Blockkljus
  • Stor pläd att lägga över sängen

Det var det jag kommit på så här långt! Jamie har förresten lärt sig att säga macka nu, även fast han säger "kacka" istället :) Det märks även så tydligt att han förstår vad det är jag säger till honom. Säger jag att vi ska äta mat så går han till köket, och säger jag att han måste sitta i sin stol så går han till den. Säger jag att han ska hämta skorna så gör han det. Jätteroligt! Han har blivit så stooor! Sen är det förstås inte alltid som han gör som jag säger, trots att han förstår vad jag menar, haha :P


Bloggdesign

Nu har jag äntligen tagit mig tid att kolla upp hur man designar bloggen mer personligt. Så nu ser den lite roligare ut! Även fast jag inte orkat göra så jättemycket, men lite skojigare blev det ju i alla fall.

Jag har skrivit klart portfolion nu, vilket är bra för då kan jag lägga all fokus på tentan nästa vecka.

Idag har jag sorterat alla barnkläder som vi fått sen Jamie föddes, vilket var en hel del! Och Jamie har nog inte använt hälften ens. Dels eftersom det var mycket klänningar och tunikor, men sen blir det ju även att man får sina favoriter som man tycker är snygga och lättsamma, och då använder man mest samma. Så nu ska jag ge bort massa! Blir skönt att få bort lite från förrådet. Har förstås även sparat sånt som jag hoppas ska kunna komma till användning igen i framtiden ;)

Jamie vaknade strax innan 6 imorse, och sen sov han knappt någon lunch. Blev max en halvtimme, så han somnade som en stock ikväll! Och jag är också jättetrött, så ska krypa ner i sängen jag med, nu när jag är klar med portfolion.

Jag blir förmodligen i Resele från fredag till tisdag. Det är planen för tillfället, ifall någon undrar! Och på fredag fyller jag år...


Lilla hjärtat

Nu har jag precis nattat Jamie. Han är så go mitt lilla hjärta <3 Kenneth är och jobbar, så jag sitter här och ska plugga, och sen tänker jag kika lite på tv. Jag tänkte försöka få klart portfolion innan jag åker hemöver, så är det "bara" tentan jag måste pilla med då. Den presenteras ju inte förrän på fredag, så den kan jag inte börja med förrän dess. Och antagligen åker jag på fredag. Jag sitter och funderar på vad som blir bäst... ska fundera lite mer och diskutera med min karl och min mor.

Igår var vi till Birsta och köpte julklappar. Så nu är hälften av årets julklappar inhandlade! Bara hälften kvar... 6 stycken tror jag det är. Man har ju en stor familj! Det känns lite konstigt att tänka på julklappar nu, nog för att dom har börjat lite smått med att ta fram julpyntet i Birsta, men det är aningen tidigt för att min julkänsla ska vakna. Jag får ju vänta i hundra år om jag ska börja längta till julen redan nu! Men det känns skönt att köpa julklapparna i god tid, så slipper man spara pengar till det sen.


Här är Jamie i sin nya pyjamas. Gopojken min!

Han är inne i en riktigt pappig period. Bara pappa, pappa, pappa som gäller! Förutom när han ska sova då, då är det fortfarande mamma som är bäst ;) Och kramas och pussas gör han i massor!


Godkänd

Idag har jag fått resultaten för första delkursen, det blev ett G för portfolion, och VG för tentamen. Så skönt! Jag var så orolig för att inte få godkänt på tentan, så är helnöjd att det gick så här bra :)

Kenneth har bytt däck på bilen idag, så nu är den fit for fight. Redo för snö och ishalka! Bäst det eftersom jag ska till mamma om en vecka, och där är det ju snö nu.

Igår fick Jamie tillbaka sin hosta, så då var det dags att börja medicinera igen. 5 dagar klarade han sig utan medicin. Han låg och hostade jättemycket igår natt. När han hostade så han spydde vid 1-tiden, klev jag upp med honom och gav honom medicin igen, sen satte vi oss i soffan. Han somnade igen klockan 3, så sen sov vi till halv 8. Sen sov jag lunch med honom också, för jag var så trött! Förhoppningsvis går det bättre inatt! Jag vill ju hinna med så mycket plugg som möjligt i veckan, innan jag ska till mamma, så då är det förstås en fördel om han är så pass frisk att han kan gå på förskolan! Det väntar att se.

Men nu är det dags för kvällis och sen är det nattning som gäller!

Vitlöksbröd

Mmm, igår bakade jag två stora vitlöksbaguetter, som jag nu sitter och äter av till en kopp te. Mumsigt! Det blev riktigt bra faktiskt, tycker att dom är godare idag när dom legat och dragit åt sig vitlökssmaken lite mer! Annars brukar hembakt bröd vara bäst när det är alldeles nybakt, för sen brukar det bli torrt så fort. I alla fall mitt bröd. Men inte denna gång!
När jag ändå är på gång att berätta om min "husmoderliga" sysslor kan jag passa på att berätta att jag lagade en väldigt god middag häromdagen. Jag gjorde rostbiff (av kalvkött som vi fått av svärmor)/torskfilé stekt i vitlökssmör, hasselbackspotatis med vitlökssmör (vilket i och för sig inte kändes så mycket) och till det svampsås. Yummi, yummi! Det är nästan så jag själv blir sugen på att smaka av köttet just när jag tillagar någonting speciellt sådär, av kött som jag vet var det kommer ifrån. Men det gjorde jag inte, haha!
När jag blev vegetarian var det inte av anledningen att jag ville skona djuren från mitt köttätande, utan det var mest bara för att jag ville prova på. Men under de 6,5 år som gått sen dess har jag börjat tänka desto mer på såna saker. Dels att jag tycker det känns viktigt att djuren behandlats bra, men även att jag vill att det ska vara rena produkter. Fast 50% av det jag äter är nog fortfarande "orena" produkter, men jag har börjat att tänka på det mer, och det är i alla fall en bra början! Det är ju tanken som räknas, eller hur var det nu igen?

Det gick bra att lämna på förskolan idag med, så hela veckan har varit toppen på den fronten!

Igår kom den nya barnvagnen som vi beställt, men i två av hjulen saknades det ett kullager, så det blir till att skicka tillbaka dom två så vi kan få nya. Sen hoppas jag att allting kommer vara bra! Det var i alla fall bra dämpning på den, vilket det inte är på den gamla, den har knappt någon dämpning alls. Men känns trist när det första man får göra är att skicka tillbaka nånting.

Jaja, dags att plugga igen då!

100 sidor kvar...

Håller på att läsa för fullt här hemma, nu medan Jamie är på förskolan. Var bara tvungen att ta en kort paus och skriva en rad här! Det har gått superbra att lämna på förskolan den här veckan, han har inte gråtit någonting! Han går ju bara måndag, onsdag, fredag, men igår var det korttagning, så då lämnade jag honom en kortis där då med, så tre dagar utan gråt hittills :) Så att det gick så dåligt berodde antagligen på att han var hängig, för det blev ju bättre efter att han fått medicinen. Med tanke på att det är ett helt annat tempo där, så krävs det nog inte så mycket för att han inte ska orka med!

Ikväll ska jag gå på mitt första föräldramöte. Det känns vuxet, haha! Nu är man stor minsann!

I fredags fick Kenneth besked om att han inte skulle få förlängt, men så igår var han in på kontoret och skrev på papper för vik. fram till 18 nov. Så då fick han 4 veckor till där, det var skönt! Jag har sökt två städjobb, men har inte fått något svar. Fast så länge Kenneth har jobb känns det förstås skönast om jag bara kan få fokusera på mitt pluggande, hem och barn.

Jag ska ev. åka hemöver på novemberlovet. Men jag har besiktning veckan innan, så får väl se hur det går!

Men nu ska jag fortsätta läsa!

Åh, måste förresten bara berätta att Jamie har börjat göra rörelser till "Imse vimse spindel" nu! Han är så duktig :D


What to do?

Den här veckan (onsdag-fredag) har det gått jättebra för Jamie på förskolan! Superskönt! Han gråter fortfarande en liten skvätt när jag lämnar, men det har gått över så fort dom kommit in i lekrummet. Och sen har han lekt och busat resten av dagen :) Nästa vecka ska vi köra tredagars igen, 9-14, fast det blir måndag, onsdag och fredag istället för som tidigare tisdag-torsdag. Kan nog vara bra, så det inte hinner gå så många dagar emellan!

Jag har städat här hemma idag, och vaktmästarna har varit hit och fixat rören som läckte under handfatet. Det är förstås fördelen med att vara hyresgäst, att någon annan kommer hit och fixar problemen ;) Jag håller även på att tvätta idag. Och igår var jag till återvinningsstation och slängde massa skräp, och sen var jag på affärn och pantade. Så nu är ordningen återställd!

Jag skickade in ansökan till två utbildningar idag, inför våren. Lärarutbildningen med inriktning mot förskola och förskoleklass, samt socionomutbildningen. Jag är ju lite velig vad det är jag egentligen vill syssla med! Som det känns just nu är jag nog mest sugen på socionomutbildningen (igen), eftersom den är mycket bredare, men då går det ju inte att läsa den på distans, vilket det går att göra med lärarutbildningen. Så då är frågan om jag är redo att ha Jamie heltid på förskolan till våren? Jag känner mig tveksam. Alternativet är förstås om jag hittar något jobb, och läser nästa höst istället. Jag har inte bestämt mig ännu, men nu har jag i alla fall sökt, ifall det skulle vara så att jag bestämmer mig för att plugga vidare på en gång till våren!

Idag kommer svärmor hit, och imorgon ska vi fira lilla Elvis. Då blir det kalas!


Tzatziki

Mmm, ikväll har jag gjort tzatziki. Så gott, och så enkelt! Bara riva lite gurka och krama ur vattnet, pressa en vitlöksklyfta, blanda med turkisk yoghurt och salta och peppra. Superlätt! Gjort på ett kick ;) Trots det är det nog första gången jag gör det själv, sen jag flyttade hemifrån. Men nu du, när jag väl kommit igång med att göra eget så brukar jag hålla mig till det!

Jag vann på Icalotteriet idag, när jag använde mitt nya Ica bankkort. Ett paket havregryn och en burk sill! Det var lite kul, alltid roligt när man vinner. Nog för att jag inte äter sill, men det går ju alltid att bjuda bort!

Jamie fick stanna hemma idag med, men imorgon ska han till förskolan. Så jag hoppas på att det kommer gå bra! Jag tycker att det är jättemysigt att ha honom hemma, men det är lite svårt att hinna med allting med hushåll och plugg. Bara jag får några timmar i veckan så räcker det! Fast hade jag haft möjlighet skulle jag förstås haft honom hemma tills han blivit lite större, men det funkar ju tyvärr inte ekonomiskt.

Jag börjar få världens hus-sug, är så less på lägenhetslivet! Desto större Jamie blir, desto värre känns det att bo i lägenhet. Sitter man en hel dag inne blir han så rastlös! Hade varit underbart om man bara kunde gå ut på tomten och leka. Enda alternativet nu är ju att gå till den lilla lekplatsen, och det är man kanske inte sugen på varje dag. På det viset är det förstås bra att han får gå och leka på förskolan. Jag tycker bara inte om att behöva lämna honom gråtandes... även fast det (oftast) går över efter en stund, så blir han ju ledsen för att jag överger honom. Känns hemskt att bara vinka och gå, när jag egentligen bara vill ta med honom hem igen.

Jaja, nu måste jag plugga!

Barnvakt

I helgen har jag varit barnvakt i Resele. Det har gått jättebra! När jag kom i torsdags började jag med att ta en fika med Sandra. Sen träffade jag Elsa, och skjutsade hem henne! 
I fredags var vi och badade på badhuset; jag, Jamie, Antonia, My, Izabell, Fanny, Miah, Trille, Luna och Sandra. En hel drös alltså! Efteråt käkade vi pizza hemma hos Miah, och sen for Miah, Trille, Luna och Antonia på träffen + Izabell och Fanny som skulle på klubben. Jag for hem och la Jamie och My.
Lördagen var jag bara hemma med barnen, vi promenerade, tittade på film och spelade spel. Izabell for till stan med Fanny och gick på marknaden. Efter jag lagt barnen på kvällen hade jag och Iza lite lördagsmys då vi spelade spel och åt gotta!
Igår var Jamie rätt gnällig hela dagen, så Iza fick kompisförbud för att stanna hemma och hjälpa mig med barnen, haha! Eva kom förbi och lämnade bilbarnstolen, så då fick Jamie träffa sin farmor en sväng med. Efter maten kom mamma och Niklas hem. Jag var trött efter helgen, så orkade inte köra hem då, utan for efter frukosten imorse istället. Kenneth jobbar eftermiddag den här veckan, så vi hann träffa honom en liten sväng iaf! Jamie är gnällig idag också, får se om han ska få gå på förskolan imorgon eller om jag ska låta honom vara hemma. Är bara jobbigt för honom att vara där om han inte är pigg!

Jag har förresten varit superhes i helgen, skitjobbigt! Är fortfarande hes, men tror det är lite bättre idag. Jag och Jamie fick varsin tröja av mamma, som hon köpt i Sundsvall, superfina! Alltid trevligt med nya kläder :)

Nu är jag så trött. Men ska försöka plugga lite! Fast tveksamt om Jamie kommer tillåta det... Kenneth har förresten städat jättefint här hemma, så skönt!


Ljungaparken/Skansen

Här kommer bilder :)




Världens sämsta mamma

Så känner jag mig just nu! Folk må ha skrattat åt min dagisångest, men den var inte så felplacerad ändå. Jag känner min son. Jag lämnade Jamie på dagis för en halvtimme sen. Så fort vi kom innanför dörren började han gnälla och hålla sig hårt fast i min famn, visade att han verkligen inte ville att jag skulle gå... Så kom en förskollärare och började stressa på om att han skulle komma, nästan på en gång, men då höll jag kvar i han ett tag, och försökte få honom att själv gå in i lekrummet, istället för att hon skulle ta honom ifrån mig. Jag tror ju att det är mycket bättre om man väntar lite, så han själv kan få känna att det känns okej att gå ifrån mamma. Så jag hukade ner mig och började prata om leksakerna där inne, och han fortsatte hålla sig fast i min famn, fast han började kika intresserat mot leksakerna. Men så tyckte fröken tydligen att det var dags för mig att gå, för då tog hon honom ifrån mig ändå, så började han att gallskrika och jag fick gå därifrån med känslan av att vara världens sämsta mamma. Jag ringde när jag kom hem, och frågade hur det gick, och då hade han i alla fall slutat gråta, fast han var ju som smågnällig fortfarande. Känns jättejobbigt, för jag vill ju att han ska tycka det är roligt att vara där! Sen är det så svårt att få in någon riktig rutin i det hela också, eftersom han antingen är sjuk, eller så ska vi åka bort, så han måste vara ledig var och varannan dag! Samtidigt kan vi ju inte planera allting utifrån hans förskola. Men känns som sagt inte alls roligt just nu, att lämna honom där :/

Helgen i Täby har varit jättemysig! Bilresan gick bra både dit och hem. På fredagen var vi till Täby köpcenter och shoppade lite smått, och på lördagen var vi till Skansen. Jamie tyckte det var väldigt kul med alla djuren :) Jag lägger in lite bilder senare!

Igår lämnade jag in min första tenta. Jag hoppas det gick bra! Det var inte alldeles lätt måste jag säga, jag har ju aldrig skrivit något sådant förut, med alla referenser och grejer som måste vara med. Men känns skönt att ha den avklarad iaf! Nu ska vi börja med en ny delkurs, så är bäst jag sätter igång!


RSS 2.0