Soool!

Åh idag är det sommarväder igen, jättehärligt :) Jag och Bianca gick en liten promenad imorse innan frukost, skön start på dagen! Jag glömde ju skriva om min middag igår, jag åt lax med ris, också gjorde jag en egen wok till det, med gurka, paprika, purjolök och svamp. Det var supergott! Blir så mycket godare när man använder färska råvaror, istället för frysta, också är det ju väldigt enkelt ;) Jag hade gjort ärtor på sidan om också, men dom blev lite överflödiga. Blev mycket grönt iaf!

Nu ska vi snart till stranden och slappa i solen! Jag har gjort fika, och väntar bara på att Kenneth ska äta klart sin frukost. Kanske blir det några bilder sen!

Sådär! Nu har vi varit och badat! Eller jag har badat iaf :P Bianca och Kenneth har doppat benen. Det var en annan hund där också, nån slags collie-blandning, så dom fick springa och leka! Det är så roligt att se, och Bianca är ju så snabb! Den andre hunden var en hane, och det var tydligen massa löpande tikar i deras grannområde, så han sprang och luftjuckade massa bredvid Bianca, haha! Så länge det bara är i luften så gör det ju ingenting, men nog höll jag ett vakande öga över dom alltid! Tyvärr så glömde jag kameran hemma *suck* så typiskt! Jag tänkte förresten på hur tydliga skillnader det är i leken, beroende på vem dom leker med; idag var det bara massa springande och hoppande, men leker hon med Tabris så bits dom mest och försöker få ner varandra på rygg! Hon är iaf väldigt trött nu, så det är skönt :D Känns bra när hon får göra av med lite energi!

Gårdagens nöje och dagens nytta!

Igår unnade vi oss en mysig dag tillsammans, med minigolf och bio. Först var vi till Fränsta och spelade minigolf, men efter ungefär halva banan började det spöregna, samt åska och blixtra! Så eftersom vi inte hade någon tjocktröja eller jacka med oss, och inte ville bly dyblöta, så bestämde vi oss för att åka hem igen! Sen for vi på bio istället :) Kenneth hade en gratisbiljett, så vi tänkte att vi kunde passa på nu, innan bebben kommer ut... Vi såg på Ice Age 3, och den var bra! Fast var massa barn (och även endel pappor) som skrattade störande högt! Men ändå, så var det väldigt mysigt :)

Idag har vi tvättat, också har jag bakat bröd. Jag testade ett nytt recept idag, det påminner om rågsiktskakorna jag brukar göra, fast det här receptet var det både havregryn, rågsikt och vetemjöl i. Och lite, lite grahamsmjöl slängde jag i också! Jättegott blev det! Mums, mums! Jag har ett halvt paket jäst kvar i kylen, som jag skulle vilja göra något med, men har nästan slut på vetemjöl nu, så måste köpa mer först! Kanske baka bullar igen, eftersom dom tagit slut...

Jag klippte ut en bit från min gamla bäddmadrass, och la i vaggan idag. Så nu är den färdigbäddad och allting! Bara väntar på en liten plutt ;)

Imorgon eller på söndag blir det städning, så det är rent och fint här när vi får besök! Dagarna går fort nu, ska bli så roligt att gå på bröllop och träffa alla släktingar! Och sen kommer lilla pluppen ut, förhoppningsvis inte alltför långt efter det :D Jag hoppas det inte är så lång vigsel bara, för jag får så ont i ryggen av att sitta :P Kände det när vi var på bio igår, att det var tur filmen bara var 1,5 timme lång, för det tog inte lång tid innan jag började vrida mig i stolen! Jobbigt, jobbigt, men snaaart över, och då blir det underbart!!!

Onsdag

Igår natt var en sån natt då jag vaknade tusentals gånger, och bara önskade att natten var över någon gång, eftersom jag blev tröttare och tröttare för varje gång jag vaknade! Så humöret har inte varit på topp idag precis... Det har varit ganska fint väder idag, förutom en liten regnskur nu på kvällen. Vi var till Torpshammar en sväng, men det blev bara ett kortvarigt "besök". Kenneth hade tänkt städa upp lite i boden, men det var inte så mycket som kunde göras, eftersom det är så mycket grejer där!

Jag tog med mig rabarber hem, så nu har vi ätit rabarberpaj med vanlijsås! Det var gott :)

Jag hade inte så mycket bilder att lägga upp; bilderna jag hade tagit på Suki var så mörka och suddiga, och sen hade jag bara tagit en på Antonia! Så lägger väl in den på lillan då iaf ;) Hon var så söt en morgon när jag var hemma, då kom hon in till mig på morgonen (som varje morgon jag var där), också babblade hon på om det ena och det tredje som vanligt, och just den här morgonen var jag väldigt trött så jag tänkte be hon att gå så jag kunde sova lite mer, men då lägger hon sig bredvid mig, med handen på min kind, och säger med världens gulligaste röst "Hej min lilla älskling!". Kan man annat än smälta? När vi åt hjälpte jag till och matade henne, och när jag lyckats få i henne, hennes mat, genom allt babbel, och tänkte att nu kan jag ägna mig åt min egen mat, då kom hon och skulle sitta i mitt knä istället, haha :P Det är inte lätt att säga nej till en sån liten ängel <3

I'm back!

Nu är jag hemma igen! For hem igår efter frukosten, och här var det åskväder. När jag började köra kom det först ett snabbt ösregn, sen efter det kom det bara små, lätta, snabba skurar efter vägen, och när jag kom till Torpshammar började det ösregna igen! Det var knappt man såg vägen ett tag :O Jag såg två blixtar också innan jag hunnit hem, så eftersom det åskade spelade vi lite yatzy och lite kort, innan vi la oss och myste framför en film ;) Vi var till Fränsta en sväng också och handlade lite så vi kunde göra varma mackor!

Idag "plockade" vi en fästing från Bianca, och klippte hennes klor. Ska ta och leta igenom hela kroppen mer grundligt sen, eftersom hon varit mycket i höggräset!

Det har varit en rolig helg hemma hos mamma, trots mycket regn! Och mamma har varit så duktig på att se till att jag fått i mig järn :) Blir lite mer regelbundna mattider när man är där än när man är hemma! Helens lilla hund var så söt så, bara en liten bebis! Hon var lite skeptisk mot mig i början, men sen blev vi "kompisar", och då var det så mysigt när hon kom och la sig i knäet och ville gosa! Bianca ville gärna leka med henne, men Suki höll sig gärna på avstånd, haha :P Får väl se om hon tuffar på sig när hon blir äldre!

Förresten kan jag säga att det är den här veckan Kenneths bror m familj är borta, så jag hade missförstått det där! Så antagligen hinner dom komma hem innan det är dags för bebben att ploppa ut!


Men nu ska jag diska, så kan uppdatera mer sen, och kanske slänga in nån liten bild också!


(20 dagar kvar...)


Mammas nybakta!

Idag när jag var på MVC var allting bra som vanligt. Blodtrycket håller sig lågt (94/59), jag hade gått ner 1kg till 57kg, bebbens puls låg på 142 och sf-måttet var samma som förra veckan. Att jag hade gått ner beror antagligen på att jag var svullen sist, då det var så varmt, och att magmåttet inte ändrats är nog för att bebisen håller på att sjunka ner! Huvudet hade fixerat sig nu också :)

Efter MVC for jag och Bianca vidare hem till mamma! Hon har bakat både bröd och bullar nu ikväll :D Klockan är halv 11, och det är alldeles lugnt och tyst här i huset, antar att mina sovtider kommer att ändras igen nudå :P Jag har kommit in i en morgontrött period nu! Det kan förstås bero på att jag springer och kissar hur många gånger som helst varje natt...

Hoppas på att vädret ska bli bättre, kollade på internet och det såg ut att bli aningen bättre på lördag och söndag iaf! Tror storasystrarna kommer på lördag, så det blir roligt! Är förstås roligt med mamma också ;)

Jaja, uppdaterar när något mer har hänt!

(Älskar dig K)


Tortillas

Det har inte hänt särskilt mycket idag, vi har tvättat och jag har pratat med mamma... hon tyckte jag kunde komma hem och äta tortillas med dom idag, men jag ska ju på mvc på torsdag :P Istället åt jag det här hemma, och testade att göra egna tortillabröd! Dom blev helt okej, och känns alltid bättre att äta hemmabakat bröd tycker jag :) Dom var enkla att göra, men det tog lite tid! Så om man ska ha många bröd kan det nog bli lite drygt... skulle föreslå att man passade på att göra många när man väl gjorde, och sen frös in så det fanns till nästa gång! Det går förstås bra att använda grahamsmjöl om man vill ha grövre bröd!

Mamma tyckte jag kunde komma på torsdag istället då, och stanna tills Miah och Helen ska hit till bröllopet, men jag vill gärna hålla mig nära Kenneth när det börjar bli dags för förlossningen. Jag vet inte om hon inte tyckte det var nån mening att jag kom alls då, ifall jag inte kunde stanna så länge, eller hur det var... och Kenneth tycker som vanligt att jag inte ska åka alls. Jaja, får väl se hur det blir, jag är bara så less på att gå och räkna dagarna hela tiden, så hade varit skönt om det hände nånting! Vi ska ju inte göra nånting speciellt nu förrän bröllopet, så känns som att allt jag gör är att städa, diska, tvätta, baka, laga mat och, som sagt, räkna dagarna...

Kenneth håller förresten på att sluta snusa nu igen, så är lite småtjurigt här hemma, från båda håll eftersom jag börjar bli så less på vardagen! Men det är alltid bra om han kan låta bli snusen förstås, både för ekonomin och hälsan.

Nog sagt för idag, godnatt och sov så gott allihopa!

10%

Wohoo, 90% klart, bara 10% kvar då!  Förstår om ni blir less på mina nerräkning, haha, men det är ju allt jag tänker på nu :P

Det jag skulle skriva i mitt förra inlägg var att jag var över till Jonas mamma i lördags, då pojkarna drack öl. Jag trodde att dom skulle vara i fylla, men Stefan hade dragit in till Sundsvall, och dom andra två bara satt ute på balkongen och tog några öl i lugn och ro. Monica bjöd på kokta majskolvar som vi åt med smör och salt, jättegott! Jag minns att vi brukade göra så när vi var små, men var jättelänge sen jag gjorde det sist, så det får det ta och bli ändring på ;)

Idag har vi varit i Ånge och handlat mat, och jag köpte en låda jordgubbar - jag älskar jordgubbar! Fast dom är inte riktigt mogna och sommargoda än... när vi brukar vara och plocka med mamma så är dom alltid helt perfekta!

Igår kände jag riktigt starka värkar när jag låg i sängen och skulle sova, fast bara 3 stycken eller nånting. Även fast det absolut inte är skönt, så känns det som bra övning, haha, så jag vet hur det kommer kännas när det är dags! Jag funderar ju så mycket över hur värkarna kommer kännas, var och på vilket sätt, men nu börjar jag nog förstå, så då kan jag känna mig lugn :)

Jag och Kenneth håller på att titta på film, men han var tvungen att åka iväg en sväng och hjälpa Jimmy med vedmaskinen, så nu sitter jag och väntar på att han ska komma tillbaka så vi kan se slutet! Jag har fått sötsug och det är så jobbigt... vill inte bara trycka i mig saker hur som helst, eftersom jag vet att jag lägger på mig mycket nu, men är svårt att låta bli!

Saknar min kära familj! Var inte så länge sen jag var där, men när bebisen kommit ut lär det väl dröja ett tag innan man far någonstans, så känns lite jobbigt :/ Tur att det bara är två veckor kvar till bröllopet!

Äntligen!

Idag har vi varit uppe i Finnsjön och grillat med Jimmy och hans familj, också har "pojkarna" kört ut den sista veden! Så nu ska dom bara ordna med en timmerbil som kan hämta allting, så kan dom börja klyva allting sen! Så skönt att slippa sitta och köra upp till Finnsjön nå mer! Om jag ska köra nu så blir det bara bort till Gullgård, och dit sa Kenneth att han kunde cykla...

Jag hade tänkt att skriva nånting mer, men nu kommer jag inte på vad det var!


4 juli - 30 dagar kvar!

Vet inte om nån hunnit läsa mitt förra inlägg, men annars får ni läsa mycket på en gång :P

Jag och Kenneth gick på en promenad upp till Hussborg förut. Jonas och hans bror Stefan satt och pimplade vin på herrgården, så vi gick dit och umgicks med dom ett tag, och Kenneth fick sig också något glas, medan jag höll mig till vatten (som vanligt). Sen gick vi hem alla fyra tillsammans, och innan jag kom fram till dörren var jag så kissnödig så jag vet inte vad! Men jag hann in på toa ;)

Igår hade jag planerat att göra fiskgratäng, men eftersom vi for till Finnsjön blev det inget av den idén. Så då gjorde jag den idag istället! Supergod blev den, och jag är så stolt för att jag inte använde några färdigprodukter, utan tillagade allting själv :) Det var torsk med potatismos, svampsås och tomater, som man la samman i en ugnsform och gratinerade i ugnen. Jag har faktiskt aldrig gjort egen potatismos förut, men det var ju busenkelt, så nu kan jag göra det fler gånger! Här får ni se en bild på mitt mästerverk:

Det enda tråkiga är att när man lagt ner tid och ork på att laga till något speciellt såhär, så vill man ju gärna äta det tillsammans med någon! Kenneth var inte ens hemma, för han hade redan gått över till Jonas och Stefan, och även om han varit här så skulle han ändå inte ätit det... boooring!

Nu håller jag på att göra chokladbollar, var så länge sist så jag kände att det var dags för det! Pojkarna sitter väl och dricker öl, så jag ska gå bort dit en sväng sen, jag med, men just nu tycker jag det är ganska skönt att bara få sitta här hemma och ta det lugnt.

Jag börjar känna mig så tung i kroppen nu, vi promenerade inte alls långt, men ändå var det knappt att jag orkade. Och nu efteråt är det förstås en pina att gå i trappan... det blir för mycket belastning på bäcken! Har ont i ryggen också, så kan inte sitta här vid datorn nå mer!

(Hoppas det gått bra i Umeå H!)

Ja just ja, ska förresten passa på att rätta mig ang. mitt förra inlägg, där jag skrev om monster festival; det är tydligen inte ens nånting idag, utan det var bara en en-dagars grej! Var bara jag som trodde att det skulle vara hela helgen, eftersom en festival vanligtvis varar längre än en dag...

Gårdagens fortsättning

Efter att jag hade skrivit igår, och varit ut och bajsat Bianca, så tänkte jag att jag kanske kunde lägga mig och blunda i vardagsrummet en liten sväng. Eftersom B som sagt alldeles nyss hade fått göra ifrån sig trodde jag inte att det skulle vara någon fara om jag blundade några minuter... men när jag vilat ca en timme går jag ut i köket för att finna bajs på både köksmattan, samt på hallmattan som jag lagt in där över natten, just för att undvika att få skit på den :( Kan säga att min kärlek för Bianca inte var speciellt stark i det ögonblicket! Tårarna bara rann av trötthet och ilska och hopplöshet!

Efter det for vi upp till Finnsjön och bestämde oss för att sova över där, så Bianca kunde vara ute under natten (och dagen). Hon började äta igen, och energin kom tillbaka! Hon fick iaf sova ute ändå, eftersom jag inte ville ta några risker, och det gick bra.

När klockan var halv 5 på natten/morgonen, och jag fortfarande inte hade somnat om efter att ha varit ut och kissat en timme tidigare, så bestämde vi oss för att åka hem och sova istället (tänk att man inte kan få sova en hel natt!). När vi kom hem tog vi ett varmt bad, och sen kröp jag ner i sängen - gud så skönt! Sov till halv 11, så blev väl 4 timmars sömn eller nånting då, + dom 4 timmar jag sov inatt, så nu känns det helt okej! Och Bianca verkar som sagt bra i magen igen, så nu kan förhoppningsvis allting återgå till det normala igen...

Vi var alltså inte till festivalen nånting igår :/ Och tror det är inträde som gäller resten av helgen, så då får det va!

Nu är det bara ca 2 veckor kvar tills mina systrar kommer hit inför min fasters bröllop, (och alltså även tills det räknas som normalt för bebben att komma ut) ska verkligen bli roligt! Är så kul när man träffas alla tre :) Så jag börjar få lite hemlängtan nu när alla är hemma förutom jag :/ Också hade jag ju velat att lillan skulle komma hit och hälsa på mig innan pluppen kommer ut!

Idag ska Helen hämta sin lilla vovve, så hoppas på att det ska gå bra med allting :) Blir kul att se den lilla parveln (om hon nu kan ta med den till bröllopet vill säga)!

Bebisens huvud har nästan fixerat sig nu, och livmodern kommer snart börja sjunka längre ner. Det blir skönt att slippa trycket emot revbenen! Istället kan det ju bli tryck neråt, men det får jag väl klaga på när jag känner det isåfall :P
Jag har verkligen svårt att kunna förstå att pluppen kan komma ut om bara 2 veckor! Måste gå runt och tänka på det hela tiden för att övertala mig om att det är sant, så jag är förberedd, haha! Försöker tänka mycket på smärtan också, att det kommer göra ont, ont, ont, men att jag kommer att ta mig igenom det! Eftersom jag vill undvika medicinska smärtstillande metoder så mycket som möjligt, då de kan påverka barnet och förlossningsarbetet på ett negativit sätt, så sa barnmorskan att det är bra om man har det där mentala "övertaget", att man tänker positivt, att man kommer att klara det utan, för på så vis höjer man sin egen smärttröskel.

Ska ta och äta gröt nu, sen frukost :P


Tidig, tidig morgon...

Klockan är nu halv 9, och jag har redan varit vaken i 4 timmar. När jag var upp och kissade för tredje eller fjärde gången inatt, vid halv 5-tiden, var det diarré över hela hallgolvet! Glömde säg "peppar, peppar, ta i trä" igår efter jag skrivit att hennes lösa mage inte lämnat spår på golvet... först bajsade hon på balkongen igår kväll, efter att Kenneth varit ute och gått med hon, och sen kom det alltså inatt. Jag verkar dock ha bra feeling, för även denna natt tog jag bort alla mattor innan jag gick och la mig, samt blockerade vägen in till köket så hon enbart skulle kunna röra sig i hallen! Så det var bara för mig att torka och skura golvet då! Sen gick jag ut på en promenad med henne, ifall att hon hade mer i magen som ville ut, och efter det var ju klockan framåt halv 6, så då kändes det meningslöst att krypa ner i sängen igen. När vi är ute och promenerar märks det dock att hon blivit piggare, även fast hon mest ligger när vi är inomhus. Hon ville till och med ha godis när vi var ute och gick, så aptiten börjar tydligen komma tillbaka! Testade ge henne lite torra kulor när vi kom in, för jag tänkte att det skulle suga upp vätskan i magen, men det ville hon inte ha. Då gav jag henne en skiva franska istället, eftersom det också har en bra uppsugningsförmåga, och tror hon föredrar att äta något mjukt. Så får väl ge henne en till om ett par timmar! Jag kommer ju att bryta ihop om jag måste torka golvet fler gånger...

Efter promenaden la jag mig och tittade på film, samt åt lite knäckebröd och te. Mjölken tog slut igår när jag gjorde pannkaka, så kunde inte äta gröt... Orkar inte skriva mer nu, ville bara dela med mig av min härliga bajsupplevelse så alla kunde tycka synd om mig! Vet inte hur det blir med kvällen, får väl se hur det känns och hur Bianca mår när Kenneth slutat jobba!

Vanlig torsdag


Ska vara lite rolig och slänga in lite bilder :P Först en på den mumsiga pizzan jag gjorde igår, sen en på Bianca som ligger och gömmer sig halvt under sängen, också en bild som visar hur fint blommorna blommat på graven!

Bianca har inte spytt någonting idag, däremot har hon varit lite lös i magen (inte något som synts inomhus som tur är). Hon är fortfarande slö och har ingen lust att äta, men verkar vara på bättringsvägen iaf!

Tog en bild på kulmagen igår, den börjar bli stor nu :O

Kenneth sov uppe i Finnsjön inatt, så han kunde jobba både igår kväll och idag. Det var tydligen jättemycket knort igår kväll! Tur att det inte var jag som var där, för då hade jag väl blivit uppäten!

Idag har jag städat lite mer, och om Kenneth orkar så tänkte jag att vi ska bära ner bordet från balkongen. Det tar ju så stor plats! Så kanske vi ställer ut databordet där så länge istället, eftersom det ändå är skönt att ha någonting att ställa saker på, när man sitter där...

Det har inte hänt speciellt mycket idag, så jag har nog inget mer att skriva nu! Imorgon kanske vi ska till Backetjärn på Monster fesvival, det kan säkert bli roligt! Bara Bianca hunnit bli bättre så! Håller tummarna...

Sjuk hund

Gårdagen började med besök på MVC. Magen hade växt 3 cm sen sist, så nu ligger vi bara strax under normalstrecket (fast alltså inom det normala ändå)! Det verkar som att bebben tänker bli större än dom förutspådde på ultraljudet... barnets puls låg på 158, och mitt blodtryck låg på 105/61. Jag vägde 58,4kg, så har gått upp ungefär 12kg nu! Blodsockret var bra, men blodvärdet hade sjunkit ytterliggare, så låg bara på 108 nu, mitt lägsta värde hittills. Det är dock fortfarande inte farligt, eftersom det ligger över 100-strecket, men barnmorskan sa att det vore bra om jag lyckades få upp det lite innan förlossningen. Så jag fick börja äta folsyra nu också!
Jag ska dit igen nästa vecka, för sen skulle barnmorskan på 2 veckors semester igen.

Efter vi varit där for vi och badade en sväng, och på kvällen åkte vi och tittade på fotboll i Torpshammar. Sen när vi kom hem från fotbollen var Bianca jättehängig och började spy. Jag trodde först att det var pga att hon ätit så mycket gräs, men hon spydde hela natten, och gör det fortfarande, så verkar som att någonting är fel! Vi ringde och pratade med vet. och fick lite tips på vad vi kunde göra, antagligen är det inget allvarligt, men är ju svårt att veta. Det går tydligen nån magsjuka nu också, så skulle ju kunna vara det, eller att hon ätit nånting när vi varit ute... hon har iaf ingen aptit nu och ligger mest bara :/  Hoppas verkligen det löser sig så man slipper åka till veterinären, har ju inte riktigt råd med det...

Idag blir vi nog mest hemma då alltså, och ska göra hembakad pizza, och sen blir det jordgubbar till efterrätt! Jag har skurat golvet, vilket var ett måste eftersom Bianca spytt både lite här och var inatt, så nu är det rent iaf. Som tur var tog jag bort mattorna igår när vi skulle sova, ifall att hon skulle behöva spy mer under natten, också hade vi stängt in till sovrummet!

Jaja, håller på att svettas ihjäl nu!

RSS 2.0