Snögubbe

Nu har jag precis skrivit klart uppgiften om estetiska lärprocesser! Det är alltid lika skönt när man blir klar med en uppgift. Och jag föredrar att få skriva uppgifterna hemma i lugn och ro, när man kan ta en paus emellanåt, istället för under tidspress i en tentasal där man knappt hinner käka en banan... Nästa vecka får jag resultat från första tentan, usch usch, vad jag gruvar mig. Orkar inte tänka på det, vill bara fokusera på det här delmomentet nu!
Jag tror att jag ligger bra till tidsmässigt nu, men det är så svårt att veta i förväg hur lång tid det kommer ta att läsa, för vissa böcker går jättesnabbt och andra kan ta jättelång tid. Så jag försöker att hålla ett någorlunda tempo hela tiden. Igår började jag läsa "Elevers olikheter och specialpedagogisk kunskap", och den är rätt spännande och ganska lättläst också, så den borde jag nog hinna läsa ut imorgon. Idag har jag mest suttit och skrivit.

Igår började vi se på Silverfang, haha, var jättelänge sen jag såg dom filmerna, och jag älskade ju verkligen dom när jag var liten! Så det var rätt kul faktiskt :) Men vi hann inte se klart, utan tror vi såg 4 eller 5 avsnitt bara. Kanske att vi ska fortsätta nu när jag varit så duktig och skrivit klart mitt arbete ;)

Idag var det superskönt väder ute, så jag och Jamie passade på att leka när han kom hem från förskolan. Då byggde jag en liten snögubbe, för första gången den här vintern. Det har ju knappt varit någon tösnö, så det har ju inte gått att bygga förut. Men nu gjorde jag alltså en liten en, som jag tog kort på med min telefon, men tyvärr vet jag inte var datasladden är så jag kan inte visa den, haha :P Jamie ville dock bara brotta ner den, och det gjorde han också! Men jag hann åtminstonde ta kort på den först, så då är jag nöjd ;)


30-årskalas

Igår var vi alltså på 30-årskalas och firade Kenneths bror. Det bjöds på en supergod 3-rätters middag! Till förrätt fick vi toast skagen, till varmrätt var det fyllda lövbiffar, men för min del fylld schnitzel, och till efterrätt keylimepaj (vilket var som en cheescake med limesmak och med björnbär) och glass till barnen. Allting var verkligen jättegott, och jag blev proppmätt, och vi hade riktigt trevligt! Som tur var fick jag mig en bit kaka idag med, för igår orkade jag bara en jätteliten bit efter all mat :P Men idag promenerade jag upp med Jamie i vagnen, och då fick jag som sagt en bit kaka. Sen tog jag och hade lite lekstuga med barnen ;)

Men nu måste jag minsann ta och plugga, så jag blir klar med skrivuppgiften nån gång...

Lovely

På alla hjärtans dag fick jag rosor och kexchoklad av Kenneth, och hjärtat som är på bilden fick vi av Jamie. Det hade han gjort på förskolan(eller delar av det i alla fall, haha)! Kenneth fick två trisslotter av mig, men vann ingenting. Som vanligt hade jag köpt nitlotter.
Förra veckan bakade Kenneth semlor, jag tror det var i tisdags. Dom var jättegoda! Jamie tyckte om grädden :P Han lär sig nya ord hela tiden nu, han absorberar ord och rörelser som en tvättsvamp absorberar vatten! Jag blir så stolt och imponerad, hihi :)
Och igår bakade jag tekakor. Det var längesen sist, så jag kände att det var dags igen, och dom blev jättegoda :)
Nu har jag precis slagit Kenneth på backgammon, och nu ska vi kika på film ;)

Tentor, tentor...

Hejhopp! Veckorna jag är i Härnösand har jag varken tid eller ork att skriva i bloggen. Men nu är jag hemma igen och kan underhålla er med info om mitt liv! Jag har rätt fullt upp här hemma med, med allt läsande och skrivande, men några minuter har jag nog tid att spilla på bloggandet ;)

Jag ska lägga in lite bilder från veckan som gått, men jag har inte hunnit föra in dom på datorn än, så det får bli senare.

Veckan har varit väldigt intressant, det har varit bra föreläsning (dom flesta i alla fall)! Det har handlar om kunskapsbedömning, estetiska lärprocesser, specialpedagogik, behaviourism, kognitiv konstruktivism och sociokulturellt perspektiv. Så nu ska jag läsa massvis av böcker om det, samt skriva två arbeten. 2 A4 om estetiska lärprocesser, vilket jag håller på med nu, och 1 A4 om specialpedagogik. Sen blir det tenta på resten...

Jag hade ju tenta förra måndagen, det första vi gjorde. Jag har inte fått något resultat ännu, men jag är lite tveksam till hur det gick. Det kändes som att jag kunde mycket, men tyvärr hann jag inte skriva ner allting jag kunde :/ Det kommer kännas väldigt jobbigt om jag måste göra omtenta, speciellt eftersom jag är i Åre den veckan! Då måste jag fixa med det på nåt vis och det har jag inte lust med... inte kul.

Så nu har jag lagt om min pluggarstrategi och jobbar järnet så jag ska kunna klara följande tentor utan problem! Man kan ju alltid hoppas i alla fall :P

På torsdag kommer svärmor till byn, och i helgen blir det 30-årskalas.

Nu ska jag hämta Jamieeeeeee!

I'm alive

Hej, hej! Jag är inte död, även fast man kanske kan tro det eftersom jag inte skrivit på så länge! Det har bara varit lite mycket den senaste tiden, dels med pluggande, men sen har vi även hunnit med en tripp hemöver eftersom Kenneth höll på att dö av tristess. Så nu har vi laddat upp krafterna med trevligt sällskap :) Sånt där man behöver emellanåt! Jag kanske behöver det ganska ofta, men vad är livet om det bara består av tråkig vardag. Nog för att vardag är skönt ibland också, men nog behöver man komma iväg och träffa folk ibland med. Umgås. Sån är i alla fall jag! Det är antagligen annorlunda om man har ett jobb man går till varje dag där man faktiskt träffar andra människor, men nu är ju faktiskt jag hemma större delen av tiden, och har varit det rätt länge. Det märks när jag är i H-sand, haha, herregud vad jag pratar! Jag som brukar hålla mig lite i bakgrunden när det är folk jag inte känner :P

Idag fyller min kära systerdotter 3 år. Så ett stort grattis till henne! Tiden går fort, fort! Jag tycker dom fyller år hela tiden dom här små barnen :P

Och nästa vecka ska jag vara i Härnösand heeela veckan från 8 till 5 varje dag. Det känns inte speciellt roligt... Men det är bara att bita ihop, för jag vill ju det här ;) Nu när jag väl har börjat är alla tvivel borta! Och som det ser ut nu verkar det vara stor chans att det kommer finnas jobb när jag läst klart, så det verkar superbra!

Jag känner att jag har lite svårt att hinna med allt läsande, jag måste omstrukturera min vardag. Lägga upp ett schema! Det blir ju lite annorlunda nu när det inte är helt på distans, för jag tappar ju rätt mycket tid veckorna jag är borta, jämfört med förra kursen då jag var hemma hela tiden. Så det blir till att sätta upp en minumumpluggtid för varje dag, så jag verkligen hinner med allting jag ska hinna!

På måndag har vi tenta direkt på morgonen, så nu är det bara att läsa, läsa, läsa, läsa... Så bäst jag fortsätter med det nu!

RSS 2.0