Massa blandat!

Nu har jag varit dålig på att uppdatera några dagar, så ska försöka sammanfatta allt som har hänt! Hmm, häromdagen var vi till Kenneth morfars (samt gammelmorfars och gammelmormors) grav, och planterade blommor. Vi tvättade av gravstenen lite också, och tog bort den värsta mossan!

Igår sov vi uppe i Finnsjön, och tänkte även göra det idag, men så blev inte fallet :/ Det blev bara massa problem med "järnhästen" hela tiden, och trots att Kenneth lyckades fixa det mesta, så var det inte så mycket att göra när den gamla mattan gick av :( Så då åkte vi hem istället, eftersom det inte fanns så mycket mer för Kenneth att göra!


Men han är duktig min älskling ;) Han tog sig till-och-med ett snabbt dopp idag :D


När vi åkte hem var det en postbil som hade kört av vägen, när han skulle backa in i en mötesficka, då han fick möte av en lastbil. Kenneth gick dit och hjälpte till lite, och dom lyckades dra upp den!

Sen for vi hem och grillade :)

Kenneth fick en av sina impulsidéer idag, så vi har planer för helgen också! K: - "Du vet att jag brukar kunna få såna där snabba idéer ibland, då jag vill göra nånting på en gång..?" T: - "Mmm..?" K: - "Jo, jag funderade om vi kanske skulle åka till Mora i helgen!"
Haha, jahapp okej, min lilla tok :P Men vi kom fram till att vi hade ju inget bättre för oss, och Kenneths pappa betalar bensinen så då kör vi på det då!


Vecka 31:

Kroppen
: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Ska tillägga att det sparkas vilt inne i magen nu också! Eller sparkas gör det väl inte direkt, men det är mycket rörelse iaf ;) Och det syns så väl, hihi! Jag har börjar förstå nu att det inte är speciellt länge kvar tills det är dags, helt otroligt! Går inte riktigt att förstå att jag snart kommer vara mamma... allting har gått så fort :O Snart kommer det ut en liten bebis ur mig! Det kommer bli så häftigt, jag längtar verkligen :D

Snabbt hembesök

I onsdags var vi på MVC igen på kontroll. Hädanefter ska vi gå dit varannan vecka. Bebisens hjärtslag låg på samma som förut, den är fortfarande rörlig, men hade lagt sig med huvudet neråt nu. Magen mättes till 27 cm och jag vägde 54,4 kg, alltså har jag gått upp 8 kg totalt!
Trille och Kenneth var med båda två, och när dom lyssnade och kände på magen så gömde sig Tristan bakom Kenneths stol. Så han tyckte nog att det var lite smått läskigt! Sen fick han sitta i mitt knä när vi bara pratade, och då gick det förstås bra :) Han vägde sig han också, 14,4 kg låg han på.

Efter kontrollen åkte vi hemöver och släppte först av Kenneth i Ramsele, och sen for jag och Trille till Resele. Där sov vi och på torsdagen for till Miah som fyllde år! Jag fick massa barnkläder av henne som jag tog med mig hem, också fick jag mig en tårtbit ;)

Jag for sen vidare till Edsele, till Viktor och Sandra, och där grillade vi och spelade lite kort. Tyvärr började det ju att regna så vi fick sitta inne.
Sen sov vi i Ramsele, Bianca fick sova i bilen och det gick bra, även fast jag tyckte lite synd om henne. Peter har förresten köpt våran ödla, så vi lämnade av den där nu också!

Igår morse åkte vi hem, Kenneth skulle jobba i skogen med Jimmy var det tänkt. Jimmy och Mariah var på UL på förmiddagen, och sen kom Mariahs bror och hälsade på, så det blev dock ingenting av den saken!

Vi köpte hem pizza och tittade på film istället :P Vi fick låna massa brända filmer av Viktor, så lär bli mycket filmtittande nu skulle jag tro, hihi.

Det har varit mycket regn dom senaste dagarna, och även åska på sina håll, och nu börjar det att åka här hör jag... det ser inte ut som åksväder, men tydligen så är det, det! Så jag antar att det är bäst jag stänger av datorn ett tag då :( Lika bra kanske eftersom jag ändå skulle plugga.

Ska förresten tillägga att grannen tydligen har lekt rövare nu när vi har varit borta, igår spelade han hög musik och satt och skrek och levde om sent in på natten, och enligt grannen under oss har han hållt på så både onsdag och torsdag också... det var ju tur att han inte gjorde det när Trille var här iallafall, för då hade jag blivit galen! Känns ju verkligen inte roligt när det ska vara sådär :/ Flyttar inte han så flyttar väl vi istället, mitt barn ska då inte behöva bo bredvid ett pucko...

(Idag blir det potatisgratäng med fläskfilé och lax till middag, superdupergott!)

Vecka 30:

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Idag har vi varit i den stora lekparken igen, men Trille var lite trött tror jag! Men vi lekte där 1,5 timme kanske och sen tog vi det mest lungt och bara var inne och städade lite och så, fram tills vi hämtade Kenneth. Efter maten gick vi ut till lilla lekparken en stund, och då hörde vi glassbilen, så sen köpte vi lite glass också! Men vi väntade ganska länge innan den väl kom, så vi blev rätt trött och less... också blev det ju rätt dålig planering med en glass precis innan läggdags för Trillen :P Han somnade till slut iaf, och jag slumrade också till en liten sväng. Känns jobbigt att kliva upp efter det, man sover så skönt!

Imorgon ska vi iaf åka hemöver iaf, så Tristan får komma hem till mamsen igen! Det är roligt att ha han här, men man blir väldigt trött! Så tror 4 dagar är rätt lagom ändå, speciellt eftersom jag måste få tid till att plugga,
Det blir bara en kort visit hemma den här gången för Kenneth ska jobba i helgen, nu när han kommer vara ledig onsdag torsdag! Vi åker alltså hem på fredag förmiddag, så hinner han jobba lite på kvällen då, samt lördag och söndag.

Jaja, nu orkar jag inte skriva mer, ska fundera på vad vi ska ta med oss imorgon istället... godnatt!

Tristan i lekparken

I lördags hämtade vi Tristan i Sundsvall. Mamma och Niklas var där och köpte kök! Det tog flera timmar för dom, så vi hann inte gå på någon annan affär tillsammans, men jag gick och köpte en tunika och ett linne på H&M iaf (lägger in bilder sen). Kenneth hämtade ut babyboxen på babyproffsen också, så nu har vi dom grejerna hemma :)


Igår lekte vi både i den lilla lekparken och i den stora lekparken, också hälsade vi på Kenneths bror en sväng, så pojkarna fick leka tillsammans. Dom hade köpt en stor studsmatta, men Trille ville inte hoppa nånting. Istället körde han runt på en leksakstraktor, också fick han låna Melvins cykel ,vilken han sa var en motorcykel (jag får ta kort på den nästa gång så förstår ni)!


Han var förstås väldigt trött när dagen var slut, och somnade vid 9, så det tog ungefär en timme alltså. Han ville ligga själv i sovrummet först, men sen gick jag in och la mig med honom, och då somnade han på en gång ;)

Idag har vi bara lekt här utanför lägenheten, i den lilla lekparken där det är gungor och en grävskopa. Han har målat med sina kritor på asfalten också, samt försökte han leka med en liten utländsk flicka som satt på sin cykel, men hon verkade inte riktigt förstå vad han ville :P Nu har vi gått in för att ta det lite lugnt! Jag ska fixa lunch också tänkte jag...

Kenneths bror ska börja sälja ved, så Kenneth hjälper honom med det nu. Äntligen lite klirr i kassan, haha ;) Tyvärr så gör det ju att vi inte kan åka hem förns på fredag, så det var lite synd. Vi ska iaf hämta honom sen, så kanske åker upp dit lite tidigare så Bianca får springa runt och leka lite!

Men nu ska jag fundera på vad vi ska fika för nånting och försöka hinna plugga lite!


80 dagar kvar...

Tänka sig att jag nu är i 7:e månaden :O Bara 2,5 månad kvar, helt fantastiskt! Tänkte jag kunde lägga in den här veckans "händelser", så ni vet vad som pågår med mig och bebben ;)

Vecka 29:

"Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar."

Idag har vi varit och besiktigat en bil åt Jimmy, eftersom han jobbade, och Maria var och besiktigade sin bil precis innan. Båda gick igenom ;) Sen kom Jonas förbi en sväng, också gick vi en promenad i skogen! Först gick vi till vindskydded, och sen fortsatte vi bortåt mot Johannisberg. Då gick vi en liten skogsstig som var ny för mig och Kenneth, men superbra att gå med Bianca på :)


Imorgon kommer Trillen hit och ska hälsa på oss några dagar! Det ska bli roligt, och antagligen även rätt intensvit, haha :P Det blir ju lätt att han kommer lite i skymundan när man är där hemma och det är massa små flickor runt omkring som också ska ha ens uppmärksamhet, så jag tror det blir kul för honom att få stå i centrum ett tag också!

Men nu får det vara nog med datortid för mig, ska kika lite på tv med Kenneth istället, och fundera på om vi ska ha nånting från Sundsvall, när vi ska dit och hämta Tristan imorgon.

Kram godnatt!

Putmage


Tjohej!

Imorse hade jag prov i NkB. Det var betydligt mindre frågor än jag hade väntat mig, vilket var både positivt och negativt. Det positiva är förstås att det var skönt, haha, och det negativa var att jag inte kände att man fick chans att visa riktigt vad man kunde... det är ju trots allt 80 sidor som jag har läst, och får man då bara 2 sidor med frågor så kanske det som jag är bäst på, inte finns med! Jag svarade iaf på nästan alla frågor, även fast det blev endel gissningar :P Eller det var mest så att jag kanske inte förstod riktigt vad det var dom ville veta, så då skrev jag i ett svar, som förvisso var sant, men som kanske inte var det dom frågade efter egentligen, haha!
Så nu har jag väl 4 veckor på mig innan jag ska göra prov på andra halvan av boken.


Igår gjorde vi hemmagjord pizza, mums filibubs! Tonfisk och champinjoner hade jag på min :) Och lite sallad på sidan om! Hade vi haft en sås också så hade det varit perfa!

12/5
Den här bilden är från den 12/5, alltså då jag hade gått 28 fulla veckor.
Nu har jag dock kommit in i vecka 29, och bilderna längst upp är tagna idag.

Välkommen till min nya blogg!

Okej, det tar nog ett tag att lära sig den här bloggen, men den verkar iaf vara bättre än den förra bloggen! Så bara man vant sig går det nog bra ;)

Det här är en bild på Trillen från förra sommaren, då vi var på Junsele djurpark och åt mjukglass!

Lägger in en bild på Bincisen från våran skogstur också!  Men det här är mest som ett testinlägg för att se hur bloggen fungerar, så orkar inte skriva nånting speciellt.

Ciao!

RSS 2.0