Trött som tusan...

Har inte orkat lägga in bilderna på datorn, så får bli en annan dag. Imorgon ska vi på Melles kalas, så lär väl ta lite fler fina bilder då. Kenneth slutar jobba om en halvtimme, skulle gissa på att han kommer vara ganska död när han kommer hem! Det har varit så tråkigt här hemma utan honom hela dagen... jag har varit jättetrött och inte orkat göra nånting nästan. Jag borde förstås sova nu, men hunden måste ju ut också. Lillen sover iaf, så det är skönt! Gäääsp!

21

Dagen började med två presenter från min älskling; Dan Browns nya bok, och underkläder. Sen var det bakning och städning och lite allt möjligt på schemat. Fullt upp hade jag då iaf! Jonas och hans mamma kom förbi och fikade, och sedan kom även Jimmy och Maria+alla barn! Jag bjöd på chokladkaka, blåbärspaj och bullar. Själv fick jag ett presentkort på skömhetshuset i Fränsta, så nu blir det klippning :) Också fick jag nya parlamentet-filmen av Kenneth! Det blev en toppendag, jag är nöjd :D Jag har fått massa fina gratulationer via telefon och internet också, så det känns bra!

Imorgon jobbar Kenneth dubbelskift, alltså från klockan 6 på morgonen till 1 på natten, hugaligen så jobbigt! Men känner han att han orkar det så är det ju superbra! Jag och Jamie får ha fredagsmys ensamma imorgon, men får väl mysa desto mer på lördagen istället då ;) Efter vi varit på kalas!

Imorgon ska jag slänga in lite bilder. Lilla Elvis (som nykusinen nu har namngetts till) hade en sån otroligt söt superman-dräkt på sig idag, så jag var ju bara tvungen att ta ett kort på honom! Också har jag lite nya bilder på min lillprins också förstås. Jag tänkte ta en bild på mig själv och lägga in, nu när jag fyller år, men det blev aldrig av :P Barnen är ju mycket sötare, haha!

Nu ska vi gå och lägga oss, och imorgon kanske jag börjar läsa den nya boken. Spännande, spännande!

Tack för idag och godnatt!


Imorgon...

...då fyller jag år ;) Så då bjuds det på fika för den som vill hälsa på! Välkommen :)

Tvätt

Jag har inte tvättid förrän klockan 1 :) Stackars Kenneth skulle vara gullig och bära dit tvätten imorse, men då såg han att vi hade ju inte tid förrän 1, ujuj, tur han såg det så slapp vi kliva upp tidigt i onödan :P

1/4 år


Idag är Jamie 3 månader. Helt otroligt vad fort tiden går! Och hur mycket han har växt och utvecklats!

1 dag - 3 månader

Lite skillnad, va? Han börjar få kontroll på sina rörelser nu, och vet vad han vill, och framförallt vad han inte vill, haha! Nejdå, han är en ängel, men visst har han sina tjuriga stunder. Oftast då han är trött då förstås! Men då får man stoppa in tuttenappen och kramas lite, så brukar han bli nöjd efter en stund. Det är tur att han är en sån snuttis!

Jag har tiggt till mig bilder från när lillen fick träffa sin morfar för första gången :) Jag glömde förstås att ta med mig kameran, men som tur är finns det ju andra som kan ta kort!

Nu äter Jamie, och sen ska vi sova. Vi ska upp tidigt imorgon och tvätta, usch usch. Vi har iaf inte så mycket tvätt den här gången, så det är ju skönt, men jobbigt att behöva tvinga upp grabben ur sängen. Nu när han börjat sova till 8! Blääää!


Ny vecka, höstlov.

Jaha nu har alla barnen lov! Och mamma ;) Jag hade ju velat åka hem och hälsa på nu, men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken. På onsdag har vi tvättid, på torsdag fyller jag år, och på fredag tror jag Kenneth ska på af och skriva på nå papper. Sen nästa måndag ska Jamie vaccineras, för imorgon blir han ju 3 månader! Storpojken min. Också har jag inte fått besked om vilket datum flytten kan tänkas bli heller, så är lite svårt att planera! Jag hade inte tänkt åka en hel vecka, men är ju roligt om man kan stanna mer än 2 dagar iaf, när man väl åker. Och då vill jag förstås åka dit när folk inte jobbar :P Så lär väl bli någon senare helg då kanske!

Jag och Jamie har precis badat. Nu är han trött, så ska se om jag kan lägga han i vaggan, eller om jag ska ta på mig bärselen, så jag kan äta frukost. Sen vill jag gärna städa upp lite här, så det inte ser ut som ett bombnedslag, och även packa lite mer. Ju mer jag kan få färdigt desto bättre!

Men nu somnar han här, så bäst jag lägger ner honom!

Har lagt ner han i vaggan nu, så tänkte skriva nån liten rad till. Men sen får jag ta mig i kragen och se till att få någonting gjort!

Herregud vad mycket födelsedagar det är nu! I och med alla barn som föds så blir det ju bara fler och fler att hålla reda på :P Det är någon att fira nästan varje månad känns det som! Och eftersom man har fullt upp med att köpa julklappar såhär dags, så känns det alltid som att det är extra många som fyller nu, haha!

Jaja, risken finns att lillen vaknar när som helst, så ska ta och packa ner lite glas!

Myslördag

Igår åt vi en mysig middag med tända ljus. För min del blev det gratäng bestående av lax, potatis, morötter och champinjoner, och för Kenneth blev det sjömansbiff, kokad i öl. Till det drack jag alkoholfritt vin, riktigt gott faktiskt! Sen att vi hade radion på i bakgrunden för att Kenneth ville lyssna på hockey, det behöver jag ju inte nämna :P Eller att det satt en smågnällig liten pojke med magont, i babysittern, det kan jag ju också hålla tyst om, haha! Men så är det när man har barn, det är bara att göra det bästa av situationen, och jag tycker det var mysigt ändå :)

Sen beställde vi lite julsaker från ellos, och tänkte på hur fint vi ska göra i den nya lägenheten! Gud, vad jag längtar, ska bli så kul att fixa iordning! Kanske att det äntligen kan kännas som att man har ett riktigt hem, och inte bara en tillfällig bostad...

Klockan 22.00 visades "Deja Vu" på tv4+, och eftersom jag tänkt se den ett flertal gånger, utan att det blivit av, så tänkte jag att nu ska jag banne mig göra det! Så vi satt uppe och gäspade, och klockan blev 10 i 10, och då stängde vi av tv:n och gick och la oss istället ;P

Nu har jag precis ätit frukost, som min kära karl gjort till mig. Äggmackor och te. Lillen har sovit i bärselen på Kenneth, men håller nu på att vakna, så jag skulle tro att han är hungrig!

Jag trodde förkylningen höll på att gå över, men han har blivit mer täppt i näsan nu igen :/ Så vi har det vi gör! Han vill helst inte sova själv nu heller, utan vill bara att man ska bära honom, eller ligga bredvid i sängen. Men vad gör man inte?


Morgondramatik

Ja usch vad fullt upp jag haft idag! Hade tvättid klockan 7, så drog på lillen kläder och gick och slängde i tvätten. Hem och mata och mysa. Gick dit halv 9 och hängde kläderna och slängde in i torktumlaren, samt slängde in en till tvätt i maskinen (passade på att tvätta lite mattor). Hem igen och mata lite mer. Kvart över 10 hämtade jag kläderna i tumlaren, och slängde in mattorna där istället. Precis då jag ska gå in genom porten, kommer grannens hund springande lös, med ett rep hängandes bakom sig. Suck. Fångar hunden, slänger in tvätten i trappuppgången, tar barnvagnen i ena handen och hunden i den andra, och släpar tillbaka honom till hundkojan igen, medan han försöker springa åt ett helt annat håll hela vägen. Går in, bär upp tvätten, går ut med Bianca, in och bär upp pojken. Andas ut. Hinner precis sätta mig vid datorn, med en kopp the och macka, så vaknar Jamie och vill ha mat. Matar, söver, och om en timme är det dags att hämta resten av tvätten... åh, vilken underbar morgon!

Jag är dock på bra humör idag ändå, men helt slut i kroppen efter allt springande och bärande hit och dit! Jag tycker inte om att behöva störa lillens sömn heller, han behöver ju få sova ut, men när man ska på och av med kläder hela tiden så är det inte så lätt att hålla honom sovande :/ Men, men, så kan det vara! Saker och ting kan ju inte alltid gå som man vill. Det får man stå ut med!

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med Kenneths födelsedagspresent. Han vill gärna ha en vinterjacka, men det är ju så dyrt! Antingen får han betala lite av den själv, eller så får jag köpa någonting annat... fast en jacka är förstås bra att ha. Får höra vad han tycker själv, blir inte så mycket till överrraskning, men ändå :P


Här liggar mina två snyggingar och myser i sängen. Dom är så underbara, båda två <3

Och på den här bilden sitter Jamie i farmors knä, och pratar med kusin Neo. Han är så bra med dom små (nu är han ju fortfarande rätt liten själv, men), så snäll och försiktig! Och han var så stolt nu när hans nya lilla lillebror kom hem! Melvin har ju också varit väldigt försiktig med Jamie, och brukar säga "Vad fin han är!", eller "Vilka fina kläder han har!", samtidigt som han stryker honom lätt på huvudet, hihi :) Också vill han gärna ge bort sina leksaker till honom, men jag brukar säga att han kan låna dom när han är där och hälsar på, istället :P

Det är så roligt över huvud taget med dom små! Dom där hemma är ju så gosiga med Jamie, och vill hålla honom hela tiden, och tycker att han är så fin dom också! Där är det ju så att man får säga ifrån ibland så dom ska låta honom vara ifred, haha :P


Sådär! Nu har jag varit och hämtat tvätten också, tog lång tid att skriva det här inlägget, haha! Jag började prata med Miah mitt upp i allt, så det blev en paus där i skrivandet :P Men nu är jag alltså klar med springet till tvättstugan och det är så skönt, så skönt! Nu kan jag slappna av...

Vinterdäck


Japp, nu har jag sprillans nya däck på bilen, superduper! Men jag har inte hunnit testa dom än, utan det blir nog på torsdag då vi ska på BVC, och sen blir det besiktning i Ånge. Hoppas det går bra nu när Kenneth mekat lite med bromsarna! Min händiga karl ;)

Jag pratade med ÅFA igår, och då lät det som att inflyttningen bli lite senare än vi tänkt, framåt mitten av november. Men dom vet förstås inte förrän dom besiktat lägenheten, vilket antagligen sker nästa vecka. Bara jag får ett datum så är jag nöjd!

Jag beställde en farsdagspresent till Kenneth idag, sååå bra är den, hihi :)

Förutom det har jag haft en riktigt slö dag, inte orkat få mycket gjort. Men imorgon hoppas jag att jag ska vara piggare! Då kan jag packa lite mer, också skulle jag vilja  gå igenom kartongerna nere i källaren... fast har ju tvättid fram till klockan 1.

Jaja, tomt i skallen!


Helgens händelser


Ja nu ska vi se vad det är som har hänt sen förra inlägget! I fredags hälsade vi på hos Jimmy och Maria, och fick se det nya lilla undret :) Jättesöt var han, och liten! Det gick då inte att se att han vägde 1kg mer än vad Jamie gjorde då han föddes, för han såg ju så liten ut den här pojken också! Dom hade ju samma födelselängd, så känns svårt att förstå hur våran älskling har varit ännu mindre än sådär! Men är iaf jätteroligt att han kommit ut nu, och nu när vi flyttar till Fränsta kan ju jag och Maria gå ut med barnvagnarna tillsammans :D

På fredagskvällen var det Idol, och då kom svärmor hit med Neo, Melvin och Peter, och tittade på det. Fast Melle var så trött, så dom fick fara hem efter ett tag! Och Jamie skulle sova vid 8, så blev lite jobbigt att ha alla här då... inte för att låta otrevlig men, man måste ju kunna vara ärlig :P Det blir bättre i den nya lägenheten, då sovrummet ligger längre ifrån tv-rummet! Här hörs alla ljud så väl.

Igår var vi också och hälsade på i Fränsta en sväng, och då bjöds det på kladdkaka med grädde, mumsigt :) Vi tvättade också, och jag tog fram kläderna i storlek 62/68 åt lillgubben. Tror nog han kan börja ha dom nu snart! På kvällen hyrde vi film, Monsters vs Aliens och nya Fast and Furious-filmen. Dom var bra båda två, men den sistnämnde var super! Jag älskar dom filmerna :D

Idag ha det bara varit slappt. Vi har handlat lite, och nu är Kenneth och fixar med bilen. Vi har fått lite kartonger av Monica, så nu kan vi påbörja packningen! Känns roligt! Bara städningen som känns jobbig :P

Lillgubben är trött och gnällig idag, han börjar bli lite förkyld. Inte roligt :/ Får väl ta och droppa i lite bröstmjölk i näsan, eftersom det tydligen ska hjälpa!

Men nu kanske jag borde göra nån nytta, och umgås med min son!


Flytt?

Jag och Kenneth har snöat in på större bostad nu, och ikväll var vi och tittade på en 3:a i Fränsta. Våra flyttningar brukar ju kunna gå ganska snabbt, haha, inte så vi drar benen efter oss när det gäller sånt precis! Men jag känner att jag vill ställa ganska höga krav nu, så jag verkligen ska kunna trivas! Jag vill kunna bo kvar en längre period i samma lägenhet, och inte flytta hela tiden... så jag har vissa saker som jag vill att hyresbolaget ska fixa, ifall vi ska ta den där lägenheten. Vi får se vad dom säger imorgon! Men vore förstås grymt skönt med en 3:a :)

Mina tankar fokuserar mycket på julklappar nu också, jag vill bara köpa allting nu på en gång :P Fast då tycker jag förstås att det är tråkigt sen när jag inte har nåt kvar att köpa! Men har ändå inte råd att köpa allt nu, så det är lugnt. Men är skönt när man kan sprida ut köpandet lite iaf! Jag beställde några saker till barnen häromdagen, så det kommer väl imorgon eller nästa vecka :) Längtar, längtar, längtar till julen! Jag är som ett barn, haha, men det måste man väl få vara ibland också ;)

Jag har varit dålig på att lägga in bilder nu, men ska lägga in nåt nytt imorgon, på min söta lilla pojk <3
Jimmy och Maria kommer hem med lillbebisen imorgon också, så då ska vi förstås dit och kika, så dyker nog upp nån bild på den pluppen också!

Men nu ska jag sova, godnatt!


Babyboom!

I fredags fick Kenneths syster en liten pojk, och idag har Jimmy och Maria fått en dom också :D Stort grattis till dom!

Önskelista

Just när jag sätter mig och ska skriva, med lillknodden i knät, sätter han sig och börjar bajsa! Mysigt mysigt :P Inte för att jag tror att nån är intresserad, men det börjar bli en aning fastare i konsistensen nu iaf...

Eftersom jag fyller år snart tänkte jag lägga in en liten lista på saker jag önskar mig;

  • Trosor
  • Strumpor
  • Regnkläder
  • Gummistövlar
  • Paraply
  • Dammsugare (en tystgående sådan!)
  • Dan Brown's nya bok
  • Presentkort på Ikea/Klädaffär/Frisör
  • Pengar

Så där är lite tips för dom som tänkt köpa någonting! Det är ju snart jul också så... blev väldigt inställt på regnväder ser jag, haha! Men det är ju sånt som jag behöver!

Jag bakade tunnbröd, som jag stekte i stekpannan, och bondbröd igår. Så det blev gjort till slut :)

Nu ska vi ut och gå i det friska vädret!


Snö

Imorse när jag klev upp ur sängen så snöade det. Det var så mysigt! Det är iofs andra gången som det snöar nu, och jag vet ju att det försvinner lika fort som det kom, men fylldes av en stor längtan till julen! Och alla förberedelser! Jag älskar ju allt det där med lucia och advent och jul... ljusen som lyser upp i vintermörkret, sångerna, och framförallt gemenskapen. Man umgås med varandra, och alla är glada, just bara för att det är jul! Så funkar det i min familj iallafall :P

Den här julafton kommer vi nog fira med Kenneths familj, vilket kommer kännas väldigt konstigt för mig! Men jag har börjat känna mig okej med tanken nu, haha, man måste ju faktiskt turas om nu när det är ett litet barn med i bilden! Så då åker vi till min familj på juldagen, också firar vi förstås nästa julafton med min familj då istället!

Jag hoppas att vi ska kunna få till riktigt julmysigt hemma i lägenheten i år också. Vi har ju några tomtar och så, och skulle man sätta upp röda gardiner i vardagsrummet så vore det ju super! Ska försöka fixa det... men nog om det där nu!

Lillen ligger och sover, och jag har tänkt att jag ska hinna baka bröd innan han vaknar. Jag har bara inte så stor lust :P Men nu MÅSTE jag göra det! Det är bara att ta sig i kragen och skärpa till sig... Skulle vilja fixa med att ta fram vinterkläder och ta bort sommarkläder nu också, men det är så svårt att hinna allting när man är själv med pojken. Och sen när jag inte är själv, då har man antingen annat att göra, eller ingen ork kvar!

Just ja, jag måste beställa besiktning för bilen också, bäst jag fixar det nu på en gång!

Underbara helg

Ja, även fast jag går hemma, oavsett vilken dag på veckan det är, så tycker jag det är skönt med helg, då Kenneth också är hemma :) Jag klagar absolut inte på att han jobbar under vardagarna, utan tycker det är superbra, men just eftersom han är borta under veckan blir ju helgen någonting man kan längta till! Det är så skönt nu när han jobbar, eftersom det ger struktur i vardagen. Nu har man någonting att anpassa sig efter, vilket gör att man får lite rutiner.

Idag har jag iaf tvättat. Kenneth bar dit tvätten imorse, innan han for på jobbet, och sen kom Jörgen hit och hjälpte mig bära tillbaka den. Så skönt!

Jag hade tänkt skriva mer, men lillgubben har en dålig dag då han är trött och har ont i magen, så måste ta hand om honom nu!

Badtroll


Tänk att man kan vara såhär söt! Helt otroligt :D

Igår skulle jag tvätta, men då gick det bara åt skogen! Jag gick till tvättstugan med barnvagn och tvättpåsar, stoppade in tvätten i maskinen och hällde i sköljmedel, och skulle just hälla i tvättmedel, så kommer det en annan snubbe och ska tvätta! Eh, det var väl jag som skulle tvätta idag, va? Kollar på tavlan och ser att, ojdå, någon har visst flyttat våran cylinder till den 15! Aaah, blev galen, var förstås bara att plocka ur tvätten och böka mig hemåt igen med allting. Det var så att senaste gången vi tvättade ändrade jag tiden till den 6, då jag slängde i tvätten, och sen när Kenneth hämtade tvätten visste han inte om att jag redan flyttat cylindern, så han flyttade fram den ännu mer. Typiskt! Som tur var fanns det tid på fredag morgon, så tog den istället nudå...

Imorse badade jag med lillskrutten, och sen sov han i sin spjälsng för första gången. Fast bara en kortis, för han vaknade efter en halvtimme. Men då hann jag äta lite frukost iaf! Sen for vi och handlade, och sen tog vi våran dagliga promenad! Han sover ju så bra i vagnen nu, så försöker gå en timme varje dag. Sen sitter jag bara ute, eller tar upp liggdelen och ställer i vardagsrummet med balkongdörren öppen. Funkar jättebra! 

Nu sitter jag och ska skicka lite brev :)


Pigg och gla'


Här är bilderna jag försökte lägga upp igår! Så söt, så söt i nya västen!

Idag var vi på BVC och allting var super! Läkaren sa att allt var som det skulle med reflexer och testiklar och allt vad det nu var hon tittade :) Han vägde 5810 g och var 60,5 cm lång. Stor och stark ;D

Vi var ute och promerade på förmiddagen, vid 10. Först gick vi en timme, sen satt vi ute en timme, och sen eftersom han fortfarande sov så bar jag upp han i ligginsatsen och la han i vardagsrummet med balkongdörren öppen, så sov han en timme till! Men vid 1 var jag tvungen att ta upp han så han fick äta innan vi skulle till doktorn! Fast han fortsatte sova sen när vi for dit också, så nu är han pigg och glad! Jätteskönt :)

Playtime!


Väst

Igår fick Jamie ett paket på posten! Det var en väst som Victor och Sandra hade köpt åt honom, jättesöt :) Jag försöker lägga upp bilder på den nu, men det verkar gå väldigt trögt... ni märker om dom dykt upp eller inte!

Vi har tagit det lugnt i helgen, så energin börjar komma tillbaka efter besöket där hemma ;) Jamie äter inte så mycket på natten nu längre, men han får fortfarande sova i våran säng. Han somnar ju så skönt där när jag ammar honom, så då låter jag honom ligga kvar! Men ska väl börja lägga honom själv snart kanske... fast jag tycker det är så mysigt att ha honom där! Men det kommer, det kommer!

Imorgon ska Jamie på första läkarundersökningen, sen vi kom hem från BB. Och Kenneth ska förstås på jobbet!

Idag åt vi potatisgratäng med kantarellsås, och kött/quorn. Kantarellerna fick vi när vi hälsade på i Moforsen, jättegoda var dom :) Tur man får av andra när man inte haft tid att plocka själv

Bilderna vägrar att komma fram, och Jamie börjar bli uttråkad, så nu ska jag avsluta!

Besöksresan


Nu är vi hemma igen, efter våran "besöksresa". Vi har träffat en väldans massa folk under den senaste veckan! Det har varit jättekul, och Jamie har fått både pengar och fina presenter :) Han fick en gammal babysitter också, som han sitter i på bilden ovan! Han somnade i den förut idag, så han verkar tycka att det är mysigt att sitta i den ;) Och det är så skönt att kunna sätta ner honom! Lättare att få saker gjorda...

Vi hälsade förstås på Victor, Sandra och Tindra i Edsele, det är otroligt vad fort barnen växer!

På lördagen var vi på lastbilscruising, och det var gansa roligt faktiskt! Förutom när dom höll på och tutade så högt, då Jamie låg och sov i vagnen... nog för att han fortsatte att sova, men man blev ju lite irriterad! Sen åkte Kenneth hem på söndagen, eftersom han fick jobb på Callans :) Härligt, härligt! Jag ville dock stanna kvar ett tag till, så jag hann träffa min familj också!

Dom kom hem på söndagen, och då blev det livat minsann! Ojojoj! Det är roligt, fast rätt jobbigt när alla barnen är samlade! Dom ska ju bråka så mycket! Och peta på, och hålla i Jamie ville dom gärna göra så mycket som möjligt :P Vi var in till Sollefteå en sväng på onsdagen och fikade med Sandra också, och då gick jag på Lindex och köpte lite nya underläder för mitt presentkort :) Sen hälsade vi på pappa på kvällen, så dom också hann träffa lillen innan vi skulle fara hem!

Vi for hem vid 12-tiden igår, så vi var hemma när Kenneth kom från jobbet. Jag hade ont i magen hela dagen, och lite imorse också, men nu har det gått över iaf! Jag hade tänkt städa undan här idag, men har inte orkat göra så mycket än. Kenneth slutar jobbet klockan 3, kanske jag får mer gjort när han är hemma! Köpte jäst igår så jag ska baka i helgen!

Men nu måste jag underhålla lillpojken som sitter här och dreglar på min arm!


RSS 2.0