Mora


Här kommer massa bilder från helgen nere i dalarna! Resan ner började alltså på fredag morgon, vid halv 9. Det tog ungefär 4 timmar att köra dom 30 milen till Mora. Där stannade vi och hejade på lite folk, innan vi for vidare 5 mil ytterligare, till Ove i Finngruvan. Det var en liten avskild plats, perfekt om man vill ha lugn och ro :) Jättemysigt faktiskt! Och varmt var det också så var jättegott med jordgubbar *mums*!

Vi gick en promenad i skogen med Bianca, innan middagen, och då sprang hon iväg :/ Vi stod och ropade i säkert 10 min, och sen vände vi tillbaka till huset för att hämta en bil att åka och leta med. När vi hämtat bilen kom hon trippandes efter vägen där vi gått, påväg mot huset :P Helt slutkörd var hon! Skulle gissa på att hon såg något djur som hon jagade efter, för hon brukar aldrig vara borta så länge annars... huvudsaken hon kom tillbaka iaf!

Hemma hos Ove i Finngruvan:


På lördagen åkte vi tillbaka in mot Mora, till Jörgen. Vi plockade upp honom i hans hus i Vika, och sen for vi vidare till Orsa. Där var det dragracing, samt en liten skog-, jakt- och fiskemässa. Det var inte ett moln på himlen, så alla höll på att svettas ihjäl! Bianca tyckte inte alls att det var nå trevligt, den stackarn :( Vi gick ner mot vattnet så hon fick svalka av sig lite iaf! Det var kul att titta på bilarna och motorcyklarna tyckte jag, men mässan var ju kanske inte riktigt min grej, haha :P Det var dock inte bara riktiga dragracingbilar nu, utan alla som ville köra fick testa.

I Orsa på dragracing/mässa:

Jörgens grannar var också med, så det är därför Jörgen åker tekoppen med en liten pojke ;)

När vi kom hem skulle vi grilla, men Jörgen ville testa en annan grannes cross en runda först! Tyvärr så tog han då inte på sig nåt annat skydd än hjälmen, så när han sedan voltade med crossen fick han sår över rygg, armar och ben... så han skickade vi med ambulansen till sjukhuset, där han sedan fick spendera resten av kvällen och natten! Turligt nog hade han bara fått lindriga skador och ingenting var brutet, så han skulle få komma hem igen dagen efter.

Vi grillade själv istället, och grannarna kom över och umgicks lite på kvällen. Vi fick höra det mesta om deras graviditet och förlossning och tiden innan graviditeten, hahaha :P Riktigt trevligt hade vi :)

På söndagen svängde vi förbi Jörgen på sjukhuset innan vi åkte vidare hemöver. Vi stannade efter vägen och fikade lite, och jag tog mitt första dopp för i år, och Kenneth kastade några kast med fiskespöt. Det var iskallt när man gick ner i vattnet, men efteråt var det jätteskönt!

Nu ska vi dra iväg på en liten fisketur :)

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Det såg ju mysigt ut men vem är Ove i Finngruvan. Är det Kenneths pappa eller? Vad gör han i så fall i Finngruvan han bor väl på Sollerön?????

2009-06-01 @ 23:46:04
Postat av: Terese

Haha, ja det är Kenneth pappa :P Han har separerat från sin föredetta på Sollerön, och flyttat till Finngruvan!

2009-06-02 @ 13:54:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0