Var är kameran?

Åh, vad typiskt det kan vara ibland! Nu har jag väntat med att uppdatera bloggen eftersom jag planerat att lägga in bilder, och då inte haft kameran i närheten eller orkat gått och hämtat den. Så ikväll var jag ut och kikade i växthuset och på äppelträden och tänkte att jag skulle ta lite kort på diverse grödor och frukter och lägga in här på bloggen. MEN, då hittar jag inte kameran! Var är min kamera? Kan den vara uppe hos mamma eller var har den tagit vägen...? Ingen aning. Får kolla med mamma imorgon om den kan tänkas vara där. Annars vet jag då rakt inte...
Iallafall så växer det för fullt på både äppelträden och kärsbärsträdet. Det är så roligt! Potatisen och morötterna växer bra i landet med, trots allt ogräs som gjort dom sällskap. Ja, för pärerna brukar det väl inte göra så mycket, men morätterna skulle väl egentligen haft lite mer utrymme. Men de smakar gott även fast de inte är så stora :) Vi smakade av pärerna igår, och dom var faktiskt jättegoda, så det var en bra sort jag hade köpt! Synd att jag inte kommer ihåg vilken sort det var, haha! I växthuset har det varit lite kallt nu när det regnat så mycket, men jag har i varje fall två stora gurkor och några små. Och ganska många tomater som är på gång! Så jag hoppas dom ska få mogna klart nu bara. Nästa år får vi väl plantera lite tidigare. Men jag är nöjd med det som kommit, jag tycker bara det är så roligt att ha massa ätbara saker i min trädgård! Smultronen och jordgubbarna har ju gett upp nu, men vi fick många goda bär av de plantorna, och hallonen har också varit toppen. Rabarberna åt vi mest av i början av sommaren, och resterande börjar ju mogna först nu. Svartvinbären måste jag nästan ta reda på den här veckan och göra saft av... De röda vinbären åt ju tyvärr fåglarna upp det mesta av, och krusbären orkar jag nog inte göra någonting med. Bara äta som de är.
Jamie började sin inskolning på förskolan i måndags och än så länge tycker han att det är jättekul att vara där. Men än så länge har förstås mamma varit med hela tiden också. Imorgon ska jag gå iväg en stund så får vi se hur det går. Men jag tycker han verkar leka på bra utan att bekymra sig alltför mycket om var mamma är, så är väl möjligtvis vid sovningen som det kan bli lite protester. Men det visar sig!
Jag har bara så svårt att inte agera förskollärare när jag är där, det faller sig ju så naturligt och barnen kommer till mig och frågar om saker och vill leka och så :P Det blir så lätt att jag bara halkar in i rollen och glömmer att jag faktiskt är där för att skola in Jamie, och inte för att jobba, haha! Sen blir det att jag får massa idéer och synpunkter som gäller själva verksamheten också, så då måste jag påminna mig själv om att jag inte jobbar där och kanske inte borde börja lägga mig i massa i deras rutiner det första jag gör :P Men jag ska i varje fall påpeka att de måste vara noga med att hålla koll på var Jamie är, för får han möjlighet till det så springer han ut genom dörren. Och är det då som idag när grinden var öppen till matsalen och dörren ut till skolgården stod öppen i lärarrummet så är ju inte det så bra. Men desto värre hade det varit om han fortsatt längre bort i korridoren och gått ut på parkeringen eftersom dörren stod öppen även där. Då hade det kunnat sluta i katastrof. Nu slutade det bara med blöta strumpor och byxor efter ett bad i en vattenpöl. Och det var ju tur.
Usch, nu har klockan redan hunnit bli 12 och vi ska ju upp till dagis imorgon med. Och jag skulle behövt läsa till min omtenta. Tänk om man ändå kunnat haft några extra timmar att ta till ibland!

Kommentarer
Postat av: Annalena

Hade varit roligt med lite bilder, även om texten berättar det mesta. För mig har det nästan varit tvärtom, mycket bilder och lite text.

Imorgon är det dax att gå tillbaka till yrkeslivet.... so nice....NOT!!!!

Bra att det fungerar med Jamie. Men det brukar vara värst för mammorna när man ska börja lämna bort.Ha det gott. Kram

2011-08-17 @ 14:35:51
URL: http://ghosty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0