Julbak

I onsdags for vi till mamma. Jamie var rätt gnällig dom första dagarna, men nu börjar han bli sig själv igen :) Det har varit rätt kallt, 15 minus ungefär. Det låter inte så kallt, men det har känts väldigt kallt... det kanske är för att man inte hunnit vänja sig vid vintern än!

Idag har vi julbakat. Vi har gjort pepparkakor och lussebullar. Och lyssnat på julmusik och sjungit julsånger! Så mysigt så! Jag har även tänkt att göra fudge, men hittills har jag inte hunnit med det.

Imorgon är det skyltsöndag, och då brukar vi ju åka in till Sollefteå en sväng. Så det har vi tänkt göra imorgon med. Vi har även tänkt hälsa på mormor och morfar, eller om dom skulle komma hit. Sen funderar jag på när jag ska hälsa på pappa, måste försöka klämma in det med den här gången! Det är konstigt det där, oavsett hur länge jag är här känns det ändå som att jag måste stressa för att hinna med allting. Varför blir det så? Det är i alla fall jättemysigt att vi kan vara här en hel vecka den här gången, och att Kenneth också är med. Men på onsdag är det dags att återvända hem till verkligheten. Tro om vi ska ta vägen förbi Sundsvall då så jag får handla mer julklappar? Det vore kuuul!

Nu måste jag plugga lite mer...

Julfint

Nu är bilen ombesiktad, och den gick igenom. Enda vi hade gjort var att byta lamporna, för huvlåset funkade ju bara man inte drog det för långt. Så Kenneth visade det nu, och då var det okej. Så det var ju bra! Dumt bara att jag inte visade det på en gång, för då hade vi väl antagligen sluppit ombesikta, men, men...

Efter fyra dagar med hög feber vaknade Jamie upp imorse och var feberfri :) Så skönt! Han är ju lite hängig fortfarande, men det är ju förståeligt. Bara han får vila och får tillbaka aptiten så blir han nog bra! Han har sovit 2,5 timme nu, och det är rätt länge för honom.

Vi har planer på att åka hemöver den här veckan, men vi har inte riktigt bestämt vilken dag vi ska åka än. Jag tänkte att det kanske vore bra om Jamie hann vara på dagis på onsdag, så det nte hinner gå jättelång tid mellan gångerna han är där. Får se hur vi gör... Nu när Kenneth är hemma tänkte vi passa på att stanna lite längre, typ en vecka kanske.

Vi har förresten bytt till julgardiner här hemma idag, och håller på att göra julfint. Kenneth tyckte det var lite tidigt, men det är ju faktiskt första advent till helgen, och om vi ska åka bort vill jag ha fixat det innan. Det är ju sååå mysigt :D Vi ska ev. julbaka hos mamma i helgen, då kommer man få den där riktiga julkänslan! Jag har som inte riktigt förstått att det är dags än... det känns som fortfarande "förbjudet" att sjunga julsånger. Och det känns inte riktigt rätt att dricka glögg. Men i helgen när det är advent kommer det nog att vända!

Jag skulle vilja åka till Sundsvall och handla resten av mina julklappar. Får se när vi ska ta det! Jag har ju tänkt köpa mig en vinterjacka också. En som är riktigt varm och skön.

Nu vaknade lilla hjärtat, och Kenneth kommer nog hem när som helst! Och jag måste plugga, huvaligen vad det känns som att jag har övermycket skolarbete att göra nu :/

Feberunge

Jamie hade feber hela natten, och vaknade med 38,4 i feber idag. Sen har han varit febrig hela dagen! Lillstackarn :( Så det har varit en väldigt lugn dag här hemma, med mycket soffsittande och filmtittande. Eftersom Jamie var så dålig stannade jag hemma med honom, så fick Kenneth åka och äta själv uppe hos Jimmy och Maria. Men dom skickade ner mat till mig :) Jamie har inte haft mycket till aptit idag, har bara fått i honom pyttelite, men huvudsaken är ju att han dricker, och det har han i alla fall gjort.

Nu måste jag fortsätta kika på idol!


Blott en dag

Idag fyller lillasyster Elsa 16 år. Tänk att hon blivit så stor! När hände det? Stort grattis till henne i alla fall, hoppas dagen varit toppen!

Jag hittade en sådan söt klänning häromdagen, som jag hade velat ha till jul. Men då var den slut i min storlek :/ Den var så söt! Röd med vita prickar och en stor svart rosett under brösten. Så nu vill jag förstås hitta en annan med en sån där stor rosett på. Det kändes som det skulle passa mig så bra!

Herregud, nästa helg är det första advent! Tiden bara flyger förbi. Jag hinner inte alls med! Men det blir roligt att äntligen få julpynta :) Snart, snart är det jul, och det ska bli så mysigt att vara hemma med hela familjen! Eller nästan hela i alla fall. Pappas del träffar jag ju någon dag efter. Men ändå!

Jamie mitt lilla hjärta har fått feber. Så imorgon blir det till att vara hemma från dagis. Och Kenneth jobbar sista dagen imorgon. Sen blir han "in between jobs" som det heter... Och jag ska tvätta imorgon. Och plugga. Sen ska vi käka middag uppe hos Jimmy och Maria. Sånt är alltid trevligt! Hoppas Jamie hinner piggna på sig bara.

Nu ska jag snart lägga lillen, och försöka ta mig igenom berget av kurslitteratur...

Må du vila i frid Inger.


Ny design

Jag blev inspirerad av min kära syster att byta design på bloggen. Det blev ju inte så bra sist, haha :P Men nu hittade jag en bra och enkel sida som jag snodde lite idéer ifrån. Eller jag tog en hel stilmall, som jag sen bytte bakgrunden på. Jag blev rätt nöjd faktiskt :) Texten smälter ihop litegrann med bakgrunden ibland, men jag hoppas att det inte ska bli allt för jobbigt att läsa ändå!

Jag bakade bröd förra veckan, vetekakor, och dom blev uppskattade här hemma! Goda och relativt enkla att göra, så det var ju bra!

Kenneth fixade lite med bilen igår, så förhoppningsvis är den redo att ombesiktas nu. Det var ju bara huvlåset och positonslamporna fram, och lamporna är alltså bytta, men låset vet jag inte riktigt hur vi ska göra med. Det funkar ju som det ska bara man inte drar det för långt. Dumt av mig att inte förklara det sist, men jag är ju lite försynt av mig ibland. Så jag hoppas att det ska vara okej om jag visar det för honom nu då, så det räcker. För annars måste vi byta hela låset och det är tydligen rätt besvärligt! Jag envisas med att säga vi, men när det gäller bilen är det faktiskt Kenneth som får ta hela ansvaret. Förutom när det gäller körningen då, där är det jag som har huvudansvar. Så vi delar upp det på mitten kan man säga ;)

Det är så mysigt med snö här! Jamie är väl lite fundersam av sig, men igår gick han och hoppade i snön i diket hela tiden när vi gick på promenad, så Kenneth fick gå och lyfta upp honom varannan minut. Och det tyckte han var roligt, haha :P Blir väl roligare sen när han kan åka i pulkan (som han ska få i julklapp).

Nu ska jag läsa, läsa, läsa...

Geek

Hoho, grabbarna här tycker att jag är så töntig som skriver önskelista, och extra töntig eftersom jag lägger ut den på bloggen! Men nu är det ju faktiskt så att jag har en bra anledning till varför jag gör så, och det är ju för att min familj har bett mig att skriva önskelista. Och eftersom vi är spridda här och var är det då enklast om jag lägger ut den på bloggen så alla kan se. Visst skulle jag kunna skicka mail till alla istället, men nu har jag valt att göra så här. Och då får dom väl tycka att jag är töntig, haha :P En gång om året kan jag vara det.

Det har förresten snöat här hela dagen! Sååå mysigt :)

Nu måste jag plugga! Vi har grupparbete den här delkursen, och jag fattar ingenting...

Julklappslistor

Min önskelista:

  • Handväska (rundad i formen)
  • Underkläder
  • Pyjamas (med modd på byxorna)
  • Hårfön
  • Mysdress
  • Böcker
  • Kläder
  • Vinstlotter
  • Pengar
  • Väggljusstakar
  • Blockkljus
  • Pläd
  • Underställ
  • Ögonfransböjare
  • Vetekuddar
  • Vägghylla (som inte gör så många hål i väggen)

Jamies önskelista:

  • Underställ
  • Affisher/Tavlor (Ex. "Drömmarnas trädgård", "Nicke Nyfiken", "Bamse", "Nalle Puh", "Spöket Laban", eller något fint djurmotiv.)
  • Tripptrappstol
  • Kläder
  • Rolig ficklampa
  • Leksaker
  • Böcker
  • Cd-skivor med barnsånger
  • Leksaksköksattiraljer

Tenta 2

Nu har jag precis skickat in tenta nr 2. Det känns skönt! Jag skrev klart den igår kväll, fast gjorde några små justeringar idag efter att ha läst igenom den. Stopptiden är ju inte förrän imorgon, så var ingen brådska att skicka in den. Bättre att ta tid på sig! Men är skönt nu när det är klart.

Så imorgon ska jag väl börja förbereda mig inför nästa delkurs, som handlar om vuxnas lärande.

Jörgen har varit här en sväng nu på kvällen. Jag vet inte om jag skrivit det, men han har i alla fall flyttat hit till Fränsta nu, så nu har Kenneth två av sina bröder här. Kul för honom, haha! Kul för mig med, roligare ju fler man känner. Men vore förstås ännu roligare om jag haft mina syskon här med ;) Jamie vågade sig till och med på att busa lite med Jörgen innan han gick och la sig ikväll, annars brukar han vara lite smårädd för honom. Men det lär väl gå över nu när dom kommer träffas lite oftare! Sen kikade vi på film, "Knight and Day" med Tom Cruise och Cameron Diaz. Den var helt okej! Efter det underhöll Jörgen oss med sina historier, haha, roat sig har han minsann gjort i alla fall, något annat kan man inte säga! Men nu blir det väl lugna gatan när han flyttat hit, för här är det ju inte speciellt livat.

Kenneth håller på att titta på nån ny krigsserie, så jag ska ta och engagera mig lite i den jag med, och se om det är nåt spännande...

Ajaj...

... nu har jag ont i halsen igen! Är lika hes nu som sist jag var hem, vet inte vad det är för fel på luften här :P Har väldigt ont i halsen nu i alla fall, inte så roligt. Bara att vila halsen så gott det går. Mamma och Izabell gjorde en häxbrygd åt mig med varmvatten, svartvinbärssaft och vitlök. Inte gott. Speciellt inte eftersom Izabell i hemlighet hade tillsatt vitlökssalt, i tron att det var ingefära, haha. Men det berättade hon inte förrän efter att jag tvingat i mig några klunkar!

Imorgon ska jag vara barnvakt när mamma ska jobba. Sen ska jag åka hem igen! Som vanligt har tiden bara flugit iväg, och jag funderar var tiden har tagit vägen! Vi har åtminstonde hunnit med att hälsa på storebror, och det var ju roligt eftersom vi inte träffas speciellt ofta! Han blev nog lite överraskad över att vi var så många som kom på en gång, haha, men jag tror nog att han tyckte det var trevligt ändå ;)

Jag sitter här och skriver på min tenta, det går lite trögt. Men halva är klar! Bara halva kvar då... alltså 1,5 sida. Det är bara så jobbigt med alla referenser och grejer man måste tänka på. Men förutom tentorna tycker jag att det flyter på bra med pluggandet. Eller det gick ju bra på förra tentan med, och den här vet jag ju inte ännu, men det krävs lite mer tänkande än under de vanliga veckorna.

Jag har fått lite presenter här hemma i alla fall; blockljus, trisslotter, pengar, hudkräm, nagellack, lösviktste och tekulor. Lite smått och gott alltså :) Tyvärr vann jag inget på lotterna. Så jag är fortfarande inte ekonomiskt oberoende. Men en vacker dag kanske...

RSS 2.0