Efterfrågade bilder:

Jamies lampor och hallamporna:

Leksakskorg och fåtölj:

Leksaksförvaringsboxar och mina ballerinaskor:

Min nya jacka:


Så! Jag orkar inte lägga ut bilder på dom andra grejerna, men nu har ni fått se det mesta iaf :)


Gårdagens inköp


Det blev en lyckad dag i Sundsvall igår. Även fast jag var sååå trött!!! Jag var uppe sent på fredag (dumt nog), sen vaknade Jamie vid 1 och hostade så han spydde. Sen vaknade han flera gånger till av sin hosta också, och klockan 6 på morgonen tyckte han att det var dags att kliva upp. Så det blev inte mycket till sömn den natten!

Vi for iaf till Sundsvall strax innan 9, så var framme lagom till dom öppnade affärerna. Vi började på IKEA, där köpte vi ett databord, en datastol, en fåtölj, en potta, lampor, samt lite annat småfix. Sen gick jag på H&M och köpte en jacka, en tröja och ett par ballerinaskor. Sedan for vi på Willys och storhandlade mat! 7-8 kassar fick vi med oss därifrån, och då gick det på cirka 2000kr. Så det kändes bra!

Efter det var det dags att fara hem igen, och tur var väl det, för mitt huvud värkte och magen kurrade! På kvällen var det ihopsättning av diverse möbler, och sen sovdags.

Idag har jag passat på att sova ut, under dagen. Jag kände att det behövdes, efter ett par jobbiga nätter! Jamies hosta verkar dock ha lagt sig lite nu, för än så länge har jag inte hört något hostande inifrån sängen. Jag håller tummarna!

Kenneth har satt upp Jamies lampor, en sol, och en nyckelpiga (som han satte upp igår). Och jag har städat i skrubben. Vi köpte galgar på IKEA, så nu har jag kunnat hänga upp ytterkläderna som legat nedpackade i kartonger.

Kenneth var upp på macken och hyrde en film förut, "Snuten i varuhuset", så vi har precis tittat på den. Den var rolig :) Jag trodde vi skulle se på "New Moon", men vi får väl ta den en annan kväll istället!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, så slipper jag bli sådär trött igen imorgon!
Sweet dreams!

Bus, bus, bus!


Här kommer lite nya bilder på min busunge! Och en bild på busungens mamma, kan jag också bjuda på ;)

Jag har precis dammsugat. Denna gång satt Jamie i matstolen, och det gick bra! Så jag slapp bära runt honom i bärselen, för en gångs skull. Jätteskönt! Och det gick så mycket fortare :) Jag var inte ens svettig efteråt.
Jag älskar när det är nystädat. Synd bara att det aldrig varar speciellt länge!

Igår kväll var jag uppe sent, för ovanlighetens skull, och just pga det, vaknade förstås Jamie och tokskrek på natten. Bara för att jag var så oerhört trött, just denna natt! Och Kenneth jobbar heldag, idag. Han var inte speciellt pigg imorse, den stackar'n! Jag som sa senast igår kväll, till Sandra, att Jamie sover så bra på nätterna :P

Jamie har förresten börjat krypa nu. Jag tror inte att jag nämnt det än! Det händer verkligen mycket nu. Allt går så fort!

Vad gäller min utbildning kom jag ju på det, att jag kan ju faktiskt pendla, dom där sammankomsttillfällena. Även fast det vore både dyrt och drygt. 3 timmars resväg varje dag, skulle det bli då, ungefär 1 vecka i månaden. Men det går, om man vill. Och hellre det, än att vara borta 4-5 dagar i sträck! Men jag har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra.

Nu måste jag ta hand om min trötta unge!

Tusen tankar och funderingar

Jahapp. Så har jag suttit och tittat på ams.se, så länge att jag fått ont i ögonen, och gjort alla dessa tester, för att försöka komma fram till, vad det är jag vill syssla med. När jag sen bestämmer mig för vilken utbildning det är som jag vill gå, tror ni då att den finns i Sundsvall? Nej, självklart inte. Den finns på dinstans i H-sand, men kruxet är då att det är 4-5 sammankomster per termin, på 4-5 arbetsdagar/tillfälle. Japp, funkar bra det! Skulle inte tro det, va... Så då var jag tillbaka på ruta ett igen då. Det jobbiga nu, när jag hade hittat en utbildning som kändes rätt, är förstås att alla andra helt plötsligt känns fel! Men jag hinner väl ändra mig tusen gånger om igen. Fast om jag ska plugga i höst måste jag söka snart!

Den utbildning jag ville gå var Lärarutbildningen, med inriktning förskola och förskoleklass. Det kanske inte är något toppyrke, men det kändes rätt för mig. Jag har funderat på det förut med. Men det sket sig ju...

Alltså, jag är faktiskt intresserad av många olika saker. Och visst kan jag jobba i kassan på ICA en period, om det skulle vara så, men det är ingenting jag vill göra i längden. Utan jag vill jobba med något jag har ett starkt intresse för! Annars tror jag inte att man orkar med. Det är viktigt att man trivs på sitt jobb.

Men jag får väl försöka komma på något annat. Något med lika bra tillgänglighet.

Något jag också funderat på tidigare, har varit socialsekreterare. Men det vet jag inte om jag skulle klara av rent psykiskt. Barn som far illa, det är något av det värsta jag vet! Det är den anledningen som gör att jag vill jobba inom det sociala, för att hjälpa, men samtidigt är det också det som gör att jag inte vill jobba där. Eftersom jag vet att världen inte alltid är rättvis, och många som far illa, kan man inte hjälpa. Att ha den vetskapen, att ett barn far illa, men att det inte finns något du kan göra åt saken, hur skulle man kunna klara av det?
Jag vet att det är ett dumt tankesätt, eftersom man borde tänka på alla dom man kan göra skillnad för, istället för att fokusera på dom man inte kan hjälpa, men jag tror det är svårt att bortse ifrån. Inte konstigt att alla socialsekreterare blir utbrända!

Få se, vad var det mer jag ville jobba med, nu då?

Vården. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför att jobba inom vården. Vissa yrken inom vården, kan jag tycka känns lockande ibland, men sen finns det stunder då jag inte alls vill jobba där. Eller så är det den långa studietiden som avskräcker mig. Till exempel sjukgymnast, eller barnmorska, det är yrken som jag kan känna att jag skulle vilja utföra. Men bara tanken på utbildningen får mig att vilja kräkas!

Jag vet inte varför jag har blivit så rädd för att plugga. Jag var rätt duktig i skolan. Medelmåtta iaf. Jag hade inga stora problem, utan klarade det mesta, bara jag ville! Men nu när jag tänker på att plugga, blir jag nästan lite rädd, för att jag tror att jag inte ska klara av det. Att allting ska vara så svårt! Alla dessa tentor som man hör om att folk måste göra... det låter bara så oerhört svårt. Fast om alla dom där andra människorna klarar av det, varför skulle då inte jag göra det?

Men jag vill inte plugga flera år. Alltså undviker jag dom där yrkena, med låååånga utbildningar. 3 år är väl en lagom tid, max 4. Sen är det förstås bra om man kan vidareutbilda sig, efter att ha jobbat några år, om man skulle ha lust med det!

På ett vis vill jag bara få en inkomst, så fort som möjligt, efter föräldraledighetens slut. Men samtidigt känns det som att det vore skönt att skaffa sig en riktig utbildning, så snart som möjligt. Det blir bara jobbigare, ju längre jag väntar! Men det vore skönt att få tjäna lite pengar. Sen vill man ju utöka familjen så småningom och så...

Mycket funderingar blev det. Hoppas att ni inte blir alldeles för uttråkade :P

Ska skriva lite lättare tankar nu.

Jag har varit och släppt Bianca i skogen, tre dagar i rad nu. Herregud som hon springer! Det är så roligt att se henne! Det känns så bra när vi är ute sådär, och jag kan låta henne vara lös. Då mår hon bra. Inte som när hon är instängd i en lägenhet. Då blir både hon och jag tokig! Hon följer efter mig överallt, och jag blir helt galen av det. Efter jag har haft henne lös, och låtit henne springa av sig rejält, då ligger hon avslappnad på sin plats istället. Det är verkligen stor skillnad, mot när hon inte fått göra av med sin energi. Hon som har så otroligt mycket energi! Den måste ut! Det är tur att det börjar bli varmare, så vi kan vara ute mer.

Kenneth köpte ett våffeljärn häromdagen, så vi tjuvstartade våffeldagen. Jättegott var det! Jag hade inte ätit våfflor, sen jag jobbade uppe på toppsugan i Gesunda. Verkligen smaskens :) Hittade ett superenkelt recept på internet, med bara 4 ingredienser; mjölk, vetemjöl, bakpulver och smör. Inga ägg. Snabbt, enkelt, billigt och gott.

Imorgon ska Kenneth på kurs. Sen ska han jobba eftermiddag. Så han blir borta heeela dagen!

På lördag ska vi till Sundsvall. Och det blir ingen tv, som jag skrev förut, utan vi har bestämt att vi ska köpa ett databord, och ett nytt matbord+stolar, istället. Och massa annat småfix från IKEA. Och massor av mat! Jag har skrivit en lång, lång lista, så vi ska handla för hela månaden är det tänkt! Jag har skrivit en matsedel för en månad framöver, och utgått från den. Sen får vi väl se hur bra vi lyckas hålla den där matsedeln... Det kan nog vara ett bra sätt att spara pengar. Vi snodde idén från Kenneth bror ;)

Ne, nu måste jag verkligen gå och lägga mig! Herregud, klockan är 12! Igår somnade jag visserligen klockan 8, så är förstås därför jag orkat vara vaken så här länge. Men nu är det sängen som gäller.

Godnatt!


Deklaration

Nu är det dags att deklarera igen! Eftersom jag oftast får tillbaka på skatten, brukar jag vänta på den här dagen med spänning :P Och om alla uppgifter stämmer, vilket dom verkar göra, så får vi tillbaka en ganska bra summa i år. Vilket kan vara behövligt! Så det känns väldigt skönt.

Saken är ju den, att vi vet bara säkert att Kenneth har jobb till sista maj, och sen är ingenting bestämt efter det. Förhoppningsvis får han fortsätta jobba, även efter det, men annars blir det A-kassa. Och det har jag ju fått höra, om hur snabb dom är på att betala ut pengar... Så hur som haver, är det alltid välkommet med en extra slant där under sommaren! Om han får fortsätta jobba, vilket vi såklart hoppas på, så kan vi ju alltid lägga det på semestern :) Men vi kom på det, att vi kanske måste avvakta lite med semesterplanerna, tills vi vet mer hur jobbsituationen kommer se ut.

Tv-spelstime igen nu ;)


Helgaktiviteter

I fredags jobbade Kenneth eftermiddag, så jag fick ha fredagsmys för mig själv, efter Jamie somnat. Jag kunde inte låta bli att baka en kladdkaka, så sen satt jag och smaskade i mig av den, tillsammans med jordgubbar och grädde. Jättegott! Men inte speciellt nyttigt. Jag har hamnat i en svullperiod, men nu ska jag försöka skärpa mig! Det är dags att dra ner på sötsakerna, känner jag.

Det var länge sen jag simmade nu. Men jag hoppas på att jag ska kunna börja igen snart! Det är ju bara lite besvärligt, eftersom bassängen enbart är öppen på eftermiddagarna, och då jobbar oftast Kenneth. Sen är det bara helgen kvar, och då har det för vana att dyka upp andra saker, på schemat. Som nu, nästa vecka, då jobbar Kenneth eftermiddag. Även på fredag. Sen på lördag ska vi till Sundsvall. Så då blir det ingen simning då heller! det känns trist, eftersom jag hade kommit igång så bra! Jag får hoppas att det fina vädret håller i sig, så kan jag promenera iaf. Det är skönt det med.

Idag promenerade jag upp till Maria, efter att jag följt Kenneth till Jimmys verkstad. Jag tänkte att jag lika gärna kunde svänga in och säga hej, när jag ändå var ute och gick! Och det var ju trevligt :) Alltid roligt att få surra av sig lite.
Jamie och Elvis var så roliga, och satt och snackade mer varandra, haha! Även fast Elvis blev lite skrämd av Jamies morrande ljud, till en början :P

Igår var vi upp till Finnsjön med Jimmy och Co. Vi grillade korv, och satt ute i det fina vädret.

Jag längtar verkligen till sommaren nu! Sommar och grönt gräs. Och värme. Att slippa bunta på sig tjocka vinterkläder, så fort man ska utanför dörren (även fast man redan nu börjat använda lite tunnare kläder). Det kommer bli toppen! Fast jag kommer säkerligen klaga på att värmen är så jobbig då, för Jamie, men ändå så ska det bli jättehärligt ;)

Vi har börjat fundera på semestern lite smått. Kenneth har semester 4 veckor i augusti. Just nu ser det ut som om Idre är mest aktuellt, men vi har ännu inte beslutat någonting! Första familjesemestern :)

Nu ska jag tydligen spela tv-spel med min karl... Lego Batman, yeah, cooooolt!

Den som spar, han har.

Igår var vi på banken och öppnade ett framtidskonto åt Jamie. Det känns bra! Vi fick välja på att låsa det 1 år i taget, eller 10 år på en gång, och då valde vi 10 år. Sen får vi se om det blir 10 år till efter det, eller hur vi ska göra då! Personligen har jag ingen lust att bara överräcka pengarna, på hans 18-årsdag, eftersom jag gärna vill att dom ska gå till någonting vettigt, och det vet man ju själv, hur (o)vettig man är i den åldern! Men det där får tiden visa.

Tidigare på förmiddagen var vi och hälsade Jimmy och Co. Checkade hur det var med Neo och så. Det verkade okej! Läskigt med allergier.

Idag har vi varit på myspys. Jamie var så nöjd och glad hela tiden! Men han var för upptagen för att äta, så när vi kom hem åt han, och somnade sen på en gång. Han har börjat bli så intresserad av dom andra barnen nu. Speciellt dom större, som springer runt och busar. Han bara ligger och tittar!

Han verkar inte vara lika känslig för barngråt nu längre iaf, och det är ju bra! När Elvis blev lite ledsen igår, så skrattade Jamie bara, haha, det är schysst kusin det :P Det ska bli roligt att följa dom två genom åren! Just nu känns det som jättestor åldersskillnad på dom, men snart kommer ju det att jämnas ut. Då hoppas jag att dom kommer leka snällt med varandra ;)

Vet inte om jag har något mer att skriva idag, tror det var tomt i skallen nu!

Busunge


Igår började Jamie bli piggare igen. Det var så skönt att få tillbaka min glada lilla busunge igen! Han är fortfarande lite småsnorig, och hostig, men det mesta av energin verkar ha kommit tillbaka.

Igår kväll la jag honom i spjälsängen. Sen när han vaknade vid halv 11, och ville äta, flyttade jag över honom till min säng, eftersom jag gärna ville sova vidare! Men om han sover i sin egen säng, tills jag går och lägger mig, så är ju det en bra början iaf! Det känns bra :)

Han ligger och sover i spjälsängen nu också. Det är bra om han får vänja sig vid den, det känns säkert, för då vet man att han inte kan ramla ur. Inte förrän han börjar att klättra vill säga!

Aptiten har kommit tillbaka nu och så! Han åt lite dåligt när han var sjuk. Åtminstonde av den "vanliga" maten, bröstmjölken åt han bra av. Han har även fått smaka kött nu, och det blev inga sura miner, utan han mumsade i sig rätt bra. Sura miner blev det däremot när jag gav honom äpple- och päronpuré, för den var tydligen för sur för honom. Och katrinplommon är lite för beskt. Han kan äta litegrann, men det är ingen höjdare! Kanske att det går bättre, om man blandar ut det med någonting. Annars grimaserar han bara och spottar ut!

Idag har jag tänkt att vi ska gå upp på BVC, för vägning och mätning. Jag tycker att han blivit så stor nu, han växer verkligen så det knakar!

Igår gick vi en prommis, våran lilla familj + Jonas. Grabbarna orkade inte gå så långt, men jag gick en sväng till, efter att dom gått in. Förutom att det blåste lite kallt, var vädret härligt! Och det känns så skönt att asfalten börjat komma fram! Snart vår. Och sen sommar :)

Vi fick elräkningen igår. Den var på hälften så mycket, som förra månaden. Kändes väldigt bra! Så vi har varit duktiga! Bytt elpris, sänkt elementen och varit noggranna med att dra ur sladdar, stänga av dator och tv, inte låta saker stå på standby. Det gör skillnad.

Nästa månad ska vi åka till Birsta. Då ska vi handla mat, och till Kenneths stora glädje, köpa en ny tv. Sen får vi se vad mer vi har råd med, kanske nån leksak till Jamie, och ev. några småsaker från IKEA. Vi får se vad plånboken tillåter! Dammsugaren får antagligen vänta till månaden efter.

Jaja, ska ta och leka med lillplutten nu, han ligger och busar för fullt! Vi skippar babysången idag, så han inte smittar ner dom andra barnen med sin förkylning. Vi får gå på myspys på torsdag istället!

Hemma från Hemavan

Nu är jag tillbaka, efter en 5-dagars vistelse i Hemavan. Förra fredagen for vi till Sollefteå, och sov en natt hos Miah. Sen lämnade jag Bianca där, och åkte vidare till mamma i Resele. Jag bakade tekakor, jordgubbspaj, och blåbärspaj, som vi tog med till fjällen på söndagen. Bilresan gick bättre än förväntat, Jamie sov största delen av vägen (och det gjorde jag med).

Det var snöigt och blåsigt, dom flesta dagarna, men vi åkte i backen ändå. Fast mest dom andra då, medan jag var med My och Jamie. Men jag åkte iaf vid två tillfällen, och det var roligt :) Synd att jag åker så sällan!

Jamie började bli sjuk, redan första natten. Så han hade feber nästan hela tiden vi var där! Men han var på rätt så bra humör ändå, på dagarna. Nätterna var värre, för då vaknade han och skrek ett flertal gånger. Så det var ingen semester jag blev utvilad av direkt :P

På kvällarna bastade vi, och spelade spel. Precis som det ska vara!

Småflickorna var så roliga, och lekte mamma/bebis hela tiden, haha: "Bebis?" "Ja, vad är det mamma?" :P Och så tittade dom på Emil, på datorn, förstås. Emil i Lönneberga. Den absoluta favoriten! Speciellt för Antonia, och My ska ju vara likadan som storasyster ;)

På torsdag bar det av hemåt igen. Hem till mamma. Vi släppte av Iza på disco, det första vi gjorde. Hon tjatade om det där discot hela resan, så var tur vi hann hem, så hon hann vara där en stund!

Vi kom hem ganska sent (halv 9), så Jamie fick lägga sig på en gång. Jag la mig ganska kort därefter, jag med. Jag var så trött, så trött! Mamma kom och tog hand om Jamie när han vaknade, så jag kunde sova vidare. Kändes väldigt konstigt när jag vaknade av hans skrik, senare på natten, och hittade honom i mammas säng :P Då fick han komma tillbaka till min säng igen, för då var det bröstet han ville ha!

Så kom fredagen, och Niklas dukade upp med frukost: gröt, ägg, mackor, nypressad apelsinjuice, och te. Ah, härligt! Jamie hade 38,7 i feber, men vi for hem ändå. Han sov hela vägen! När vi kom hem var han rätt pigg, fast väldigt slemmig och hostig. När han la sig hade febern sjunkit, och vi sov rätt bra, båda två.

Igår var han lös i magen, så det blev väldigt mycket blöjbyten. Han hade dock ingen feber. Han sov sen oroligt, tror det berodde på magknip. Så idag är vi trötta igen! Jag fick gå upp och bära på honom vid halv 3, och Kenneth fick kliva upp med honom, tidigt imorse.  

Idag tvättar vi. Ena tvättmaskinen är trasig, så är lite drygt, eftersom vi har rätt så mycket tvätt! Blir ju så när man varit borta. Jamie är trött och gnällig. Han skulle behöva sova lääänge! Men han är inte lika hostig, och verkar bättre i magen. Det är mest bara snoret som rinner nu! Så förhoppningsvis blir han som vanligt, snart igen.

Måste bara avsluta med en bild, från när jag dammsugade, innan vi åkte hemifrån. Jamie sover i bärselen, med hörselkåpor på öronen, eftersom han hatar våran högljudda dammsugare :P Han är för underbar!

Nattuggla

Oj, oj, det var länge sen jag var uppe så här sent! Jag har tvättat, bakat pizza åt Kenneth som jag fryst in, och packat åt mig, Jamie och Bianca. Men nu är jag klar för kvällen! Det är bara att packa in i bilen, som återstår nu, och det tar jag imorgon bitti. Jag har egentligen ingen brådska direkt, men jag måste komma fram innan klockan 4, så jag hinner ge Luna hennes presenter, innan hon far till sin pappa. Och eftersom jag gärna vill att Jamie ska sova i bilen, så kommer jag förstås anpassa avfärden efter honom. Så vi åker efter vi har ätit lunch.

Vi ska sova hos Miah imorgon natt. Sen åker vi till mamma på lördag, och till Hemavan på söndag. Det ska verkligen bli superkul! Håller tummarna för att vi får bra väder!

Imorse kom Maria och Elvis hit, och hälsade på. Jättetrevligt! Vi har ju varit lite dåliga på det där, att hälsa på varandra, på senaste tiden, så efter sportlovet ska vi ta och skärpa oss på den fronten ;) Elvis har blivit så stor, och idag var han på riktigt glatt humör och flinade åt oss :) Jimmy kom hit efter en stund, och hämtade Kenneth, så for dom och tränade. Bra att dom håller igång! Det syns faktiskt rätt tydligt att Kenneth börjat träna, och det är ju alltid roligt när man ser resultat!

Jag tog med mig skridskorna, när jag var ut och gick idag, och gick upp till skridskoplan. Så fick Bianca springa runt där med mig, medan Jamie sov i vagnen. Superkul :) Då fick hon springa av sig lite också! Man får ju inte ha hund på skidspåret, så då är det ju bra om man hittar på andra saker man kan göra, för att aktivera henne.

Nu kommer Kenneth hem, vilken minut som helst! Ska säga hej till honom innan jag går och lägger mig...


Fryspåfyllning

Nu har jag bakat bullar också, så frysen är fylld med bröd och bullar! Då kommer inte Kenneth svälta när jag är borta, haha :P (Ifall att han skulle ha glömt hur man går upp på affären, eller nånting sånt!)

Jag har även dammsugat och skurat golven, för jag hatar att åka hemifrån om det är stökigt! Är det städat när jag åker, är det större chans att det är städat när jag kommer hem.

Imorgon tror jag att jag får besök här på morgonen. Och det är alltid välkommet :) Men det är nog bäst att jag går och lägger mig nu, för annars kommer jag vara sååå trött!

Så det var allt för ikväll, haha, ett inlägg som blev kort, kort, kort...

Godnatt!

Haircut


Ja, såhär ser jag ut efter dagens klippning! Det känns fräscht! Och det är så mysigt att få bli ompysslad en stund :) Jag blev frågad om jag ville vara hårmodell, när dom skulle ha sin nästa kipp- och färgkurs. Jätteroligt! Hon sa att det var så svårt att få tag på folk, som har sin naturliga hårfärg. Det var i april, så vi får väl se om jag lyckas få barnvakt. Eller om Kenneth jobbar på ett sånt vis att det funkar, vill säga!

Håller på och bakar bröd, så ska sätta mig och fika te och macka nu!


Gäsp

Klockan har nu slagit 10, och jag är påväg ner i sängen. Usch, så trött jag är! Sitter bara och gäspar hela tiden. Lite massage hade inte suttit fel heller, är så spänd i axlar och rygg...

Imorgon ska jag till frissan. Blir nog ingen radikal förändring, utan bara toppning, och klippning av luggen hade jag tänkt. En liten uppiffning så att säga! Så är jag en hot mama när vi ska till Hemavan och glida i backarna, haha :P (Skoja bara, älskling, hihi).

Idag har vi promenixat, och jag har bakat en jordgubbspaj. Jättegott! Jag var så tvungen, eftersom mamma berättade att hon höll på att baka en äppelpaj, och då blev jag avis. Jobbigt läge! Det var minsann bara att ställa sig och baka en paj ;)

Hmm, vad mer, är så trött så kan inte riktigt tänka...

Modo förlorade. Inte bra. Jag trodde dom skulle lyckas få in pucken där på slutet, men inte då. Så typiskt!

Jag vet inte vad det var jag hade tänkt skriva här egentligen, för just nu är det bara tomt i mitt huvud. Det verkar som om det inte är någon hemma. Arbetsdagen är avslutad, och hjärnan har gått och lagt sig. Hm, bäst jag gör detsamma!

RSS 2.0