Motionssim

Igår var jag på badhuset och simmade och bastade. Det var verkligen härligt! Jag ska försöka göra det iaf en gång i veckan nu. Det är skönt att få lite tid för sig själv ibland!

Det börjar gå framåt med Jamies ätande nu, banan och banangröt gillar han. Men han får ta det i sin egen takt, det är ju ingen brådska! Jag har fortsatt hålla läggtiden, senast 9 ska han vara i säng, och det funkar oftast bra. Vissa kvällar får jag springa dit många gånger, och andra färre. Det enda jobbiga är att han verkar ska vakna runt 6 på morgonen, då jag själv inte brukar vara speciellt pigg! Fast jag kliver ändå inte upp på en gång, utan han kan ligga och vara nöjd i sängen ganska länge.

Idag tvättar vi, och senare ska Jimmy o Co komma hit :) Jag har tänkt gå dit och hälsa på flera gånger, när jag varit ut med vagnen, men det har som inte blivit av! Har tänkt att dom lär ha fullt upp med annat :P

Hade tänkt skriva lite längre, men Jamie är så otroligt trött, så måste gå och söva honom!

Huvudvärk

Blä, är så trött i skallen nu. Jamie har börjat utforska sin röst, så sitter och skriker med sin gälla röst, bara för att! Jättekul :P "Åh, om jag låter såhär, då kommer mamma och tar upp mig...!" Min lilla skitunge, haha ;)

Igår var det hans 6-månadersdag, så nu är han en stor pojke! Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort! Samtidigt som det känns som att det inte fanns ett liv innan honom. Helt otroligt.

Snön bara öser ner här, så igår kände jag att det vore meningslöst att ens försöka gå ut med vagnen, eftersom jag ändå inte skulle komma någonstans. Istället bakade jag bröd, och dammsugade. Men idag har vi gått en runda, inte lika lång som vanligt, men då det gick så trögt tog det ändå lika lång tid! Så både ben och armar fick jobba!

Imorgon ska vi till Ånge och storhandla mat, och på lördag har jag tänkt gå och simma. Och basta. Härligt.

Ja, det var väl det jag hade att berätta idag!

Mamma älskar Jamie


Idag vaknade Jamie tidigt, 06.50. "Jag vägrar kliva upp innan klockan 7"! Jag bytte iaf blöja på honom, sen la jag mig igen, och när klockan började närma sig 8, hade han faktist slumrat till i 15-20 minuter.

Strax innan 10 gick vi ut med vagnen, sen var jag hem och lämnade Bianca, innan jag styrde stegen mot "Myspys". Babysången var tyvärr inställd, då ledaren hade magsjuka. Men det var fullt med barn och mammor på "Myspys"! Alldeles smockat! Det var riktigt trevligt idag :) Men ingen mat jag kunde äta (var köttsoppa), så tog bara en macka. Och sen åt jag ju te och bulle också förstås ;)

När vi kom hem tog jag ut Bianca, och gick en liten sväng till, eftersom Jamie somnat i vagnen. Sen var det dags att laga mat! Efter vi ätit tog vi oss en tupplur allihopa, vi var så trötta! Kenneth ligger fortfarande kvar och sover. Han ska jobba lite övertid imorgon, så är väl bäst han sover ut ordentligt.

Igår kom kläderna och grejerna vi hade beställt. Jag hade tagit fel mått på både vardagsrumsmatta och duschdraperi, vet inte riktigt vad jag tänkte med! Men det blev bra ändå. Och mina nya gardiner är jättefina :)
Bikiniöverdelen var aningen för liten tyckte jag, så får se om jag vågar använda den ändå, eller om brösten ploppar ut isåfall :P Får prova göra lite simrörelser i den, haha! Min nya gröna tröja var iaf super (den jag har på bilderna)!

Det är lite tröttsamt på kvällen, nu när Jamie inte får sova som han vill, men jag tror det kommer bli bra när han kommer in i det. Bara han inte tänker vakna sådär tidigt på morgonen, huvaligen!

Hmm, vad mer? Han är i en sån period då han bara slänger alla leksaker på golvet, och sen blir han sur om man inte plockar upp det åt honom, igen och igen och igen... Jättekul, eller inte ;P

Nu ligger han här och suger på tummen och är jättetrött, så det blir roligt att hålla honom vaken i två timmar! Bäst vi går och leker litegrann!


Rutiner

Nu har vi köpt ett nytt bilbatteri, 1000 spänn gick det på, usch, usch, usch :/ Men förhoppningsvis kommer bilen funka bra ett tag nu! Jag håller tummarna.

Imorgon är det löning, ska bli spännande att se hur mycket pengar som blir kvar efter alla räkningar är betalda... eller ne, inte spännande alls, mest ångestladdat! Men huvudsaken man har råd med det viktigaste, sen får man stå ut med att fritidskassan är lite tom 2 månader.

Nu sitter jag här med en nybadad Jamie i knät. Han tycker det är så roligt att bada! Han plaskar för fullt, så det stänker vatten fulla ansiktet, men det verkar han inte ha någonting emot :)

På tisdag börjar myspys igen, och antagligen även babysången, så det ska vi gå på!

Igår somnade Jamie klockan 9 på kvällen, och sov till klockan 8 imorse. Han åt förstås några gånger, men han låg iaf i sängen, med ögonen stängda, hela den tiden! Så jag ska försöka få det till att bli rutin nu! Alltså, ingen sömn efter klockan 6 på kvällen, förrän läggdags... vilket idag resulterat i en väldigt trött och grinig pojke, eftersom han inte sov så länge i vagnen förut! Men nu ska jag snart lägga honom, och det ska bli sååå skönt!

Jaja, han gillar inte att jag sitter här, så måste kila! Dags för pyjamas!


Sömntutor


Ah, så skönt... pojkarna ligger och sover, så jag sitter bara och njuter av lite tid för mig själv! Med en stor kopp te förstås, som vanligt ;) Kenneth ska iväg och träna sen, och vi övriga ska gå på promenad. Jag funderar på om jag ska smita iväg till skidspåret en sväng sen också, får se vad jag orkar med! Skulle vara bra för Bianca att få springa av sig lite, och jag har ju bara åkt skidor en gång denna vinter, än så länge :/ Det som är så härligt! Iofs är det lördag idag, så då kanske det är många andra där och åker, vilket är lite jobbigt om jag ska ha en hund framför mig! Hmm, får fundera på det där.

Nytt batteri måste införskaffas till bilen. Vi märkte ju redan förra vintern att det var dåligt, så det var förstås bara en fråga om tid. Men nu har tiden alltså kommit! Jobbigt, jobbigt! Tur Kenneth börjar jobba igen nu, haha! Avtalet räcker 3 månader framåt, så han kommer jobba, som minst, fram till den sista maj. I love it.

Mamma bokade stuga igår, i Hemavan. Jag fick titta på bilderna först, och godkänna, och det såg jättemysigt ut! Jag längtar! Förhoppningsvis kan vi göra så att jag och mamma kan dela på ett liftkort, för man kunde tydligen göra så, om man var en mamma och en pappa med småbarn, så ska se om det funkar för oss också. Annars köper jag bara antingen ett dagskort eller ett kvällskort, så jag kan åka en sväng i backen jag med.
Det fanns tre sovrum, ett vardagsrum, ett litet kök, en toa och en bastu. Precis lagomt!

Nu har Jamie vaknat igen. En timme sov han, så det var bra! Förutom att han kan vara lite svårsövd på kvällen, så börjar vi få rätt bra rutin med sovningen nu. Det lär väl bli mer rutin med nattningen också, nu när Kenneth börjar jobba igen, för då kommer det ju även påverka oss andra. Man får mer fasta tider att gå efter, och det är ju bra!

Nu ska vi ta och koka lite ärtor till min prins, så får vi se vad han tycker om det!

Nattbesök

Igår hade vi alltså besök! Vi åt god middag, spelade bondespelet, tittade på film, och bara umgicks och hade det trevligt! Dom stannade över natten, så idag gick vi allihopa en sväng med barnvagnarna, innan dom begav sig hemåt (eller till Birsta kanske det var, haha). Så det var jätteroligt att dom kom! Det får vi göra om fler gånger :) Tindrah är så söt och busig! Hon är bara 7 månader äldre än Jamie, men i den här åldern gör ju det enorm skillnad! Hon sprang runt och dansade och klättrade, och visslade och pratade lite smått. Så kul att se hur fort dom utvecklas! Tiden går ju så fort när dom är små, så snart kommer det vara Jamie som springer runt här och busar, ojojoj... min lilla ängel <3




Kenneth fick besked idag om att han ska få börja jobba igen på måndag. Superbra! Känns så skönt! Så vi får vänta med den där Mora-trippen vi hade tänk ta i slutet av månaden. När man ska åka så långt vill man ju gärna stanna ett par dagar!

Jag hoppas verkligen mamma hittar en bra stuga till sportlovet, för känner mig enormt sugen på att åka! Det vore så roligt! Helen ska komma dit från Norge då också, så då får man träffa henne med :)

Jag känner mig så hyperpositiv just nu, det var sån lättnad när Kenneth sa att han skulle få jobba igen, så nu flyger jag på moln :P Jag är även väldigt trött... Känner att det vore skönt med ett avslappnande bad för mig själv, med en bok, så ska se om jag kan få ta det när Kenneth kommer tillbaka, efter att ha hjälpt Jimmy!

Och nästa vecka kommer grejerna jag har beställt, yes, så roligt! Gardiner och matta till vardagsrummet, duschdraperi och matta till badrummet, bikini och en tröja till mig, och lite kläder till Jamie, från Ellos, Jotex och H&M. Längtaaar ;)


Vroom!

Bilen fungerar igen, wohoo! Tackar Jimmy för det :) Nu håller jag tummarna för att kylan inte ska komma och invadera oss igen... vill åka mina baskade skidor någon gång!
Skulle gissa att min bikini kommer någon gång nästa vecka, och då kan jag börja simma också. Det blir roligt! Kul att komma iväg lite, och göra någonting själv.

Det ser ut som att jag och Jamie ska på en liten fjällsemester på sportlovet. Mamma vill åka till Hemavan, och önskar hjälp med småflickorna, så bara hon hittar en stuga ska vi följa med dit! Då kan jag sitta i stugan med barnen, när hon och Iza åker i backen. Och sen kan vi spela kort och kanske basta, om det finns bastu i stugan, sååå skönt! Kenneth kommer ju förhoppningsvis jobba igen då, så han får stanna hemma.

Idag får vi besök av Johanna, Mattias och Tindrah. Det blir roligt :) Alltid kul med gäster! Så lär lägga in bilder på våra sötungar imorgon :D

Promenadväder!


Har precis kommit in, efter en timmes promenad med barnvagn och hund. Det var riktigt härligt väder! Förutom det har det inte blivit så mycket gjort idag, utan har suttit mycket vid datorn bara. Jag hoppas "värmen" håller i sig nu, så vi kan vara ute med vagnen mycket! Jamie sover ju bara halvtimmeslurar här inne, och det blir han inte pigg länge av! Jag försöker få honom att somna i vaggan, men det går ju åt skogen, och den är ändå för liten snart. Så sen blir det spjälsängen, och det dröjer nog innan jag kan få honom att somna där... Inte för att det gör så mycket, för min del, att han sover i våran säng, det är ju mysigt och lättsamt när jag ammar! Jag försöker bara förbereda lite inför framtiden.

Jag hoppas få igång min bil snart, batteriet är slut, så Jimmy ska få hjälpa oss med den saken. Det vore nämligen bra att ha bilen när vi ska till skidspåret ;) Inte för att det är så långt, men känns nog jobbigt att böka med vagn och grejer när man ska gå dit och hem.

Jaja, nu är det lekdags igen! Kenneth ligger och vilar lite, och sen ska vi äta någon mat!

Jag har en ängel i mitt rum.

Suck. Fick elräkningen igår. Skyhög var den. I vårat hyreskontrakt står det, klart och tydligt, att hyresvärden ska stå för värme och varmvatten. Tyvärr var den ansvarige personen, på hyresbolaget, hemma med sjukt barn igår, så vi kunde inte få någon klarhet i detta, då de andra på hyresbolaget påstod att det var vi som skulle betala för värmen! Har ni hört något så dumt?! Det blir till att reda ut det där nästa vecka, men jag tänker då inte lägga mig iaf... Har dom skrivit på ett kontrakt, får dom så lov att följa det, oavsett om dom gjort ett misstag!
Men känns förstås oerhört jobbigt när det ska behöva bli såhär... om det nu är så att dom gjort ett misstag när de skrev kontraktet, så kommer de ju säkerligen vilja skriva ett nytt avtal, och då blir det ju apdyrt att bo här :/

Jamie har varit trött och gnällig i två dagar nu, sedan han fick vaccinet. Förhoppningsvis är han pigg och glad idag! Han vaknade ganska tidigt imorse, så nu ligger han och sover igen. Och Kenneth är och tränar med brodern. Så jag har lite ensamtid för mig själv nu, då jag sitter och dricker en kopp te, och bara njuter av tystnaden. Sen ska jag dammsuga! Jag skulle göra det igår, men hela dagen blev som förstörd av den där elräkningen, så jag tappade orken för allting efter det. Men idag är det nya tag!

Idag ska Jamie få smaka på morot. Han har bara ätit potatis än så länge, men tänkte att han skulle få testa något nytt nu! Det blir roligt att se om han reagerar olika, på dom olika rätterna, eller om han bara tycker allting är lika konstigt, haha! Det är inte mycket som stannar kvar i munnen, men tanken med smakportionerna är ju främst att dom ska få känna nya smaker och nya konstistenser, inte så mycket för mättnadens skull. Men nu när han har varit så gnällig, har han velat snutta hela tiden känns det som, och då ser man fram emot när dom större portionerna kommer!

Det har varit två kalla dagar nu igen, men idag ligger det runt 15, så då kanske det blir till att gå en promenad med vagnen! Man blir så slö när man bara sitter inne, och nu när Kenneth är hemma också tappar man rutinerna så lätt! Man måste tänka efter, för att veta vilken dag det är, och middagen äts olika tider varje dag. Men är förstås mysigt att ha honom hemma ;) Det är skönt att få hjälp med hund och barn!

Nu har min lilla prins vaknat. Han är så underbar. Kärleken man känner för sina barn är verkligen något alldeles extra! Den kräver ingenting tillbaka.

Nu ska vi leka, och städa!

Kläder!


Nu har jag använt presentkortet på Chili, som jag fick av Kennth i julklapp! Det blev ett par jeans, och två tröjor/tunikor. Dom hade, ta 3 betala för 2, så ena tröjan (den rosa) fick jag gratis! Byxorna kostade bara 399kr, så var väldigt billigt, och tröjan (den svarta) gick på 299. Men nu har jag inte tid att skriva mer, är väl ingen som hunnit läsa det förra inlägget än, ändå :P

Mat


Gårdagen var händelserik för min lilla älskling! Vi var på BVC, där han fick sin andra dos vaccin, samt vägdes och mättes (7900g och 68,5cm). Doktorn tittade på honom en sväng också, lyssnade på hjärtat och så. Allting gick bra! Han grät just när han fick sprutorna, men sen gick det över nästan på en gång. Så det var skönt! Förra gången blev han ju så väldigt ledsen, men den här gången gick jag ut med vagnen innan, så han hann sova först!

Jag pratade med barnmorskan om att vi funderade på att börja med smakportioner, och det tyckte hon var en bra idé. Så då gjorde vi det redan igår! Han fick potatis mosad i bröstmjölk. Han såg inte ut att gilla det, haha, men det tar förstås ett tag att vänja sig :P

Det var roligt att åka skridskor häromdagen! Vi köpte en puck och spelade lite, och jag var enormt bra, eller inte, hehe. Men kul var det ändå!

Jag klippte min lugg den kvällen också, haha! Själv. Med en kökssax. Resultatet blev, hmm... inte allt för dåligt, men inte heller allt för bra! Jag var bara så less på att ha håret i ögonen hela tiden! Och det slipper jag ju nu iaf...

Idag ska jag gå på Chili och använda mitt presentkort :) Också ska jag gå och se om jag kan hitta en hockeyhjälm. Man måste ju vara rädd om skallen!

I slutet av månaden lutar det åt att vi ska fara till Kenneths pappa, i Mora. Kenneths syster ska också dit då, så vi tänkte passa på att slå två flugor i en smäll, så att säga! Hon har ju också fått en till pojke, så ska bli kul att se den nya lillkisen!

Men nu måste jag söva min egen skrutt, för han är sååå trött!!!


Skridskoväder!

Idag ska vi åka skridskor. Vi har ju rätt nära till rinken, så om vi promenerar upp dit, kommer nog Jamie sova gott i vagnen medan vi åker!

Igår var Kenneth och tränade sitt första pass, på det gymkort han fick av mig i julklapp :) Ett säsongskort här kostar bara 350 kronor, väldigt billigt! Själv funderar jag på att köpa ett simkort, men isåfall måste jag införskaffa ny bikini först, eftersom jag inte har någon som passar för tillfället.
Det är verkligen skönt att vi fått mildare väder nu, så man kan promenera med vagnen igen! Vi tog en sväng igår när Kenneth var på gymmet, riktigt härligt var det!

Imorgon ska Jamie ta sin andra vaccinationsdos, och nästa vecka har vi tänkt börja med smakportioner. Det blir spännande!

Men nu ska jag mata pojken så vi kan bege oss ut sen!


Skägglös

Häromkvällen rakade Kenneth av sig skägget. Han har ju rätt kraftig skäggväxt, så hade fått bra mycket hår på hakan, ock kände alltså att det var dags att göra sig av med det! När han sedan kom in till vardagsrummet och skulle visa upp stubben för Jamie, började pojken gråta hysteriskt! Helt förstörd blev han! Det krävdes 2-3 timmar och en tupplur innan han kunde titta på sin pappa igen, utan att tårarna kom rullandes. Haha, tänk så tokigt det kan bli! Kan lova att jag skrattade så ögonen tårades :P


I'm back ;)

Nu är jag tillbaka igen! Det blir alltid ett stopp i skrivandet för mig, såhär över jul och nyår. Jag har inte tid att sitta vid datorn då, för då vill jag bara umgås med mina nära och kära :)

Julafton firades hos Jimmy och Maria, 17 stycken tror jag vi var! Barnen fick julklappar av tomten, och vi åt mycket god mat. Jag var proppmätt när det var dags för fika, men tvingade i mig två kakor, bara för att jag hade stått och bakat så mycket, haha :P Börje spelade dragspel, vilket var lite för högljutt för Jamies smak, men vi andra tyckte det var trevligt! Jamie var så söt i sin tomtedräkt, och vi tackar så hjärtligt för alla presenter. Vi åkte hem ganska tidigt på kvällen, vid 9 tror jag det var, för då var vi helt slut efter att ha varit där hela dagen och stojat! Men det var jättetrevligt, och inte alls hemskt, även fast jag var utan min kära familj, haha ;P

På juldagen begav vi oss till mamma (inte Kenneth, som jobbade mellandagarna) i Resele. Jag och Jamie bytte julklappar med de andra, och vi for även till pappa, och bytte julklappar där med. Det blev mycket sena kvällar med sällskapsspel, kex och ost, hemmagjord glass och babblande! Jag och mamma hann med en liten skidtur, men det blev tyvärr inte mycket till skridsoåkning, på mina nya skridskor, eftersom skridskobanan inte var färdigspolad.

En dag åkte vi till Torningsjön på skoterutflykt (några av oss tog bilen), men då det var så kallt ute, blev barnen (och kanske även vi vuxna) frusna väldigt fort, och åkte hem nästan på en gång. Så inte så lyckat :P

Kenneth kom och firade nyår med oss, och i tisdags återvände vi hem till Fränsta igen. Vi hann svänga in i Sollefteå på måndagen, och hälsa på lite vänner, men jag hinner aldrig göra så mycket som jag tänker att jag ska! Hur mycket tid jag än har på mig...

Det är iskallt här nu, inte i lägenheten alltså, men ute är det 27 minus, brrr! Alltså håller vi oss inomhus. Pojkarna har precis klivit upp efter sin vila, så nu ska vi laga oss lite mat!



 


RSS 2.0