3 dagar med snö

Så, vad har hunnit hända i helgen? Igår blev Jamie 7 månader. Var tar tiden vägen? Hans hår har börjat växa nu, efter att i princip ha stått stilla sen han föddes :P Min lilla sötunge, han är bara för go! Även fast han har blivit lite utav en tjurskalle sen dom där tänderna kikade fram, haha!

Jag simmade igår, som vanligt, och vi tittade på Melodifestivalen. Idag var vi till skidspåret. Kenneth tyckte det var för mycket snö, men jag tog ett litet varv, eftersom vi ändå åkt dit! Mycket gotta har det blivit i helgen, så är väl tur att jag har rört på mig också då ;)

Nu har jag precis lagt Jamie, och han somnade som en stock. Han var så trött! Inte att undra på, när man vaknar så tidigt på morgonen... Halv 6 är väl ändå att ta i? Jag som precis börjat vänja mig vid halv 7. Brukar iaf ligga kvar i sängen ett tag, även fast det kan vara rätt så irriterande när han ligger och flaxar med armarna i ansiktet på en, och sparkar runt sig! Igår gav jag honom en bok att ligga och leka med, medan vi låg och drog oss, och då la han sig och dunkade den i pappas huvud. Riktigt morgonmyyys!

Vi ska snart se på Road Trip 2, men först måste jag hämta tvätten. Så bäst jag pallrar mig iväg...

Money

Skönt att ha pengar igen! Det är alltid lika välkommet när de trillar in i slutet av månaden. Jag ska hämta Kenneth efter jobbet idag, så vi kan fara och handla mat sen. Fylla på förråden. Jag har skrivit en meterlång lista (nästan iaf) så det blir en riktig storhandling! Annars blir det ju ändå bara att vi springer upp på ICA här i Fränsta, och småhandlar var och varannan dag, så lika bra att passa på att fylla på frys och skafferi, så gott det går, när man liks far någon annanstans och handlar! Blir billigast så, i längden. Vi funderade på att åka till Sundsvall och handla, men tror vi tar Ånge den här gången. Vi har ändå planerat att åka till Sundsvall nästa löning, så tror det får vänta till dess.

Den här morgonen ville Jamie verkligen inte sova utan mamsen! Först la jag ner honom i spj... (jahapp, nu vaknade han) ...spjälsängen, i hopp om att han skulle somna, men han bara skrek. Så tog jag upp, och matade honom, och då somnade han. Så la jag ner han i sängen igen, då vaknade han på en gång. Tog upp, bar runt lite, somnade. La ner, sov 10 min. Tog upp, bar lite, la i våran säng. Lyckades smyga därifrån. Så sov han 20 min, vaknade, och sitter nu och myser i mammas knä :P Jaja, övning ger färdighet!
Jag har tänkt att jag ska börja vänja honom vid spjälsängen nu, så brukar (vilket betyder att jag gjort det dom 3 senaste dagarna) försöka få honom att sova i den, iaf en gång om dagen. Han brukar vakna rätt fort, men det blir väl bättre när han vant sig!
Man är ju lite rädd att lämna honom i en storsäng nu, i och med att han snurrar så mycket när han vaknar! Så blir att man får bygga en liten mur runt omkring av kuddar, men man är ju orolig ändå. En kudde är ju inte så svår att flytta på.

På tal om det, så var han en hårsmån ifrån att stupa ner på golvet idag! Jag hade lagt två soppåsar vid ytterdörren, som skulle slängas, så han rullade dit i gåstolen, och började dra i dom där. Så gick jag dit och skulle ta bort honom, då hann jag precis få tag i honom, när han hade halva kroppen ovanpå påsen, och fötterna påväg efter! Puh, kan lova att jag pustade ut då jag tagit upp honom! Går visst inte att ha honom utom synhåll nu längre...

Idag är det bara 5- ute, så nu får Bianca ligga på balkongen. Hon ska inte ligga där hela dagen, men tänkte att jag lika gärna kunde ha henne där ute ett tag. Hon får mest bara ligga stilla på sin plats, här inne, nu ändå så, eftersom jag inte vill att hon ska skvätta blod överallt! Jag ska skura golvet idag också.

Igår var vi på myspys. Det var vi, och en annan mamma. Väldigt lugnt, men då hann man ju prata iaf! Det kan vara rätt livat vissa gånger, så är skönt när det är lugnt ibland.

På tisdag ska jag klippa mig, så då missar vi babysången. Då får Jamie vara hemma med pappsen istället, för han jobbar eftermiddag. Nog för att pappor får gå på babysången, om dom vill, men jag skulle inte tro att just denna pappa vill det, haha :P Men dom kan nog roa sig ändå!

Det snöar ute. Jag funderar på vad vi ska hitta på. Förutom att städa då! Vilket jag kanske borde sätta igång med... eftersom det är så "varmt" väder idag, så känns det som att vi borde gå ut och göra något, men jag vet inte riktigt vad! Bara en promenad, eller någonting annat? Åka skidor eller skridskor kanske? Fast inte så roligt att åka skridkor om det är fullt med snö på isbanan, och ska jag åka skidor så måste jag ha Jamie i bärselen. Och då vet jag inte om jag kan åka med Bianca. Sen gillar dom inte att man har hundar på spåret heller.
Hmm, hmm... men kanske att jag kan gå en promenad, så Jamie sover i vagnen, och ta med skrillorna, så kan jag och Bianca ta en sväng på hockeyplan? Även fast det snöar. Det lät rätt okej ändå. Men då måste jag städa först, och hoppas på att det inte kommer allt för mycket snö, för då går det inte att gå med vagnen. Isåfall får jag väl ta bilen istället!

Okej, bäst att sätta igång!

-25



Brrr, fick lust att krypa tillbaka, ner under täcket, imorse när jag tittade på termometern. Varför måste det vara så kallt? Jag höll tummarna för att graderna skulle stiga lite under dagen, så som de gjorde igår, men än så länge har temperaturen bara stigit 2-3 grader, och ligger alltså nu på -25. Inte speciellt lockande. Så jag gjorde det valet, att skippa babysången idag! Visst hade vi kunnat klä på oss och gå dit, men jag hade som inte riktigt lust för det. Och så visste jag inte om jag tordes lämna Bianca, eller om grannfrun skulle klaga då... även fast jag träffade hennes gubbe igår, som efter att ha pratat om hur fin hon är, sa: "Ja, vi sa det, frun och jag, att det är ett under, för hon skäller aldrig!" Eeh, okej, ne just det, hmm... hur ska jag tolka det här då tro?

Bianca började iaf löpa igår, så förhoppningsvis har hon blött ifrån sig det mesta innan Miah ska vara hundvakt! Jag tror hon brukar hålla på ungefär två veckor med själva blödandet.


 Jamie har börjat sitta ganska stadigt nu. Man får visserligen hålla koll, eftersom han tippar åt sidan, då och då, men han KAN sitta själv iaf ;) Det känns som att hans utveckling går superfort den här månaden, men tänder och mat och förflyttning och sittande! Han är ingen liten bebis längre. Mammas storpojke.

Imorgon ska jag gå och simma. Det blev ingenting i lördags, för då tränade grabbarna på morgonen, och sen skulle dom till verkstaden, så då skippade jag det. Men det är motionssim från 16.00 imorgon, så då ska jag minsann dit!



Sötsugen är jag. Eller är jag egentligen hungrig? Och ingenting har vi hemma! Känns det som. Tur att Kenneth får lön imorgon. Då kan vi fara och storhandla mat sen! Äsch, nu kan jag inte skriva mer, minson kräver min uppmärksamhet! Han är lite gnällig...Ciao!


Tryout

Suck. Har precis tittat på Melodifestivalen, och jag tyckte helt klart att rocktjejerna var bäst, och borde absolut ha gått vidare direkt! Men, men, som vanligt blir det inte som jag vill :/ Fast dom gick iaf vidare till andra chansen, och det var ju bra! Det var rätt bra bidrag med den här gången, men att Alcazar gick vidare, var mindre bra. Jag hade hellre haft med Erik som sjöng Kenneth Gärdestads låt. Han såg så lycklig ut när han stod där på scenen och sjöng, det riktigt lös ur ögonen på honom! Passion.

Jamie ligger i sängen och sover, och Kenneth har somnat i soffan. Jag tror jag ska gå och lägga mig jag också, när jag skrivit klart det här. Det är så skönt att sova!

Vi har lånat ut Bianca till en kille på prov... Om det funkar bra så ska han få ta hon, är det tänkt. Det känns lite konstigt, nervöst och veligt, men även skönt, ifall det nu kommer funka! Jag försöker att inte tänka på det alltför mycket, utan får vänta och se hur det går helt enkelt.
Vi har funderat ett tag på att ge bort henne, eftersom jag kan tycka det är jobbigt, när jag är hemma själv med hund och barn. Men nu hade jag börjat tycka det kändes rätt bra igen, jag hade fått in bra rutin med promenader och så! Men grannen var upp och klagade, att hon gnällde då jag hade lämnat henne ensam, och sa att jag inte kunde göra det, eftersom dom hade eget företag och jobbade hemifrån, och då funkade det ju inte att hon stod och gnällde... Jag var bara borta tre timmar, och när jag gick/kom hem var hon då tyst iaf, men men. Hon håller på och ska löpa, så då kan hon bli lite gnällig, så berodde antagligen på det, för vi har då aldrig fått några klagomål från grannar förut, att hon har gnällt! Men hur som helst, så funkar det ju inte om vi inte kan lämna henne ensam. Och samtidigt som det känns jobbigt att ge bort henne, så skulle det vara skönt också. Speciellt om det innebär mer uppmärksamhet för henne, för bortsett från promenaderna har jag inte speciellt mycket energi att ösa över henne. Så vi får se hur det går!

Äh, nu fick jag hjärnsläpp!

En tand!

Igår var det fettisdagen. Då fick Jamie sin första tand :D Min stora, stora pojke! Vi var på myspys, och babysången var inställd, men vi hade det trevligt ändå, med dom andra barnen och mammorna. Min älskling har börjat prata så mycket, haha, helst när han är missnöjd med någonting, så slänger han ur sig en hel radda av babyord! Låter så roligt :P

När vi kom hem bakade jag semlor. Smaskigt värre! Även fast jag hade lite problem med grädden... men det fixade min händige karl. Måste helt klart införskaffa en elvisp!

Jag känner mig rätt sliten i kroppen idag, vet inte riktigt varför, men så är det! Som om jag skulle kört ett hårt träningspass igår ungefär... måste varit den där grädden som gjorde det, haha :P Får ta en lugn dag idag. Kanske städa lite, om jag orkar!

Jaja, får bli ett kort inlägg idag, har inget mer att skriva!

Mardröm

Usch, imorse vaknade jag av en mardröm. Jag drömde att Jamie skulle börja dagis, och första dagen skulle han bara vara där en timme. Så gick jag dit för att hämta honom, och då hade dom precis ätit lunch.
Jag: "Jaha, har det gått bra?"
Dagisfröken(Lugn och bekymmersfri): "Ne, inte speciellt. Han åt bara litegrann, också har han varit ledsen."
(Jag tänker, smått hysteriskt: "Usch, nu har han gråtit hela tiden, fy vad hemskt, det här kommer aldrig att funka!") 
Dagisfröken: "Nu kan han äta strips iallafall!"
Jag: "Va? Har ni gett han strips? Men han äter ju inte sånt! Men, vadå, det var väl inget salt på iallafall?"
Dagisfröken: "..."
Jag(Klart upprörd): "Jaha, okej..." (Försöker lugna ner mig.)
Dagisfröken: "Också kan han dricka mjölk!"
Jag(hysterisk): "VA?! Men ni kan ju inte bara mata honom med vad som helst! Om ni inte vet vad han får äta så måste ni fråga! Han har ju precis börjat äta...!" Fortsätter skälla och gapa ett tag... 
Jag(försöker tänka att det inte är hela världen): "Jaha, vad ska ni äta imorgon då? Jag kanske borde skicka med en lista på vad han får äta och inte... Eller, äh, skitsamma, jag skickar med honom egen mat istället!"
Går sen muttrande där ifrån och tänker att dom är ett stort gäng idioter hela högen.


Hmm, tur det är ett tag kvar tills han ska börja :P

Igår bakade jag tekakor. Dom blev jättebra! Mjuka och goda. Sen var jag, Jamie och Bianca ut på en långpromenad, i det otroligt härliga vädret. Varmt och soligt, verkligen jätteskönt! Så hyrde vi en film på macken, som jag tänkte att jag och Kenneth skulle se på kvällen. Jag lagade till en god middag, och efter Jamie somnat slog vi på filmen. Tyvärr hade Jamie ont i magen, så vaknade sjuttielva gånger under filmens gång, så vi fick pausa medan jag sprang dit och la mig. Det slutade med att vi tog upp honom , och då kräktes han lite, och sen somnade han skönt, då filmen var slut. Så kunde vi ligga och mysa litegrann, innan sovdags!

Idag har vi också gått en promenad. Det var ingen sol, och lite kallare, men rätt skönt väder ändå!

Men nu ska jag laga mat, för snart kommer Kenneth hem från jobbet!

Förresten har jag ju glömt skriva att vi var på BVC förra tisdagen, och Jamie vägde 8570g och var 70cm lång. Så han följer kurvan jättebra :) Dom frågade även om vi ville vaccinera honom mot svininfluensan, men det tänker vi avstå.

Ska även skriva att Jamie börjat förflytta sig nu, genom att trycka ifrån med armarna. Mestadels förflyttas han i sidled, men idag flyttade han sig även lite bakåt! Så nu är han igång!

Komletterar med lite bilder från helgen sen...


Och här kommer dom:


Glad alla hjärtans dag!

Jag sitter här i köket, och fikar te och macka, medan jag tittar på Jamie som skjutsar runt sig i gåstolen. Han har fått in rätta tekniken nu, för att kunna komma dit han vill, så jag får springa och jaga efter honom hela tiden, eftersom han är påväg bort, eller håller på med något jag inte vill att han ska röra! Som sladdar till exempel, hans nya "passion"... Som tur är så når han ju inte allt han vill ha, men då blir han förstås sur istället, haha! Han har även börjat intressera sig för Bianca, och vill klappa på henne, men eftersom han nästan alltid halvt kör på henne med stolen, så har hon börjat springa undan när han kommer farandes i den :P Men sitter han stilla brukar hon komma fram och slicka på honom! Hon är ju så sjukt kelsjuk, så hon gillar nog all uppmärksamhet som hon får, oavsett om det är från en liten busunge!

Nu sitter han i mitt knä och läser en bok istället. Eller kastar runt med den rättare sagt, men jag försöker hjälpa honom att kika i den istället! Jag har beställt fyra nya böcker åt honom. Börjar bli less på att läsa samma jämt!

I fredags fick vi ju besök, vilket jag nämnde i tidigare inlägg att vi skulle få. Det har gått bra! Och det har faktiskt inte blivit sådär mycket tv-spel som jag befarade, utan jag har fått använda tv:n jag med ;)

Vi promenerade upp till Jimmy, och sen åkte vi bil tillbaka. Sen kikade Jörgen in på kvällen, helt oannonserat! Så han har också varit här nu i helgen, fast hos Jimmy då! Kul, kul :)

Igår var jag och simmade igen, och sen bjöd svärmor på middag. Efter att hon hälsat på här med Elvis och Neo. Herregud vad Elvis vuxit sen sist förresten! Har ju inte sett han på så länge... jättelik mamma sin är han :) Och jag fick till och med mata honom. Ersättning då alltså, jag drog inte fram bröstet :P
Vi fick rödspätta och klyftpotatis, sen chokladpudding med grädde till efterrätt, smaskens!

Sen blev det melodifestitivalen, efter jag nattat Jamie, och killarna spelat tv-spel. Blev rätt nöjd med resultatet, även fast jag inte förstod hur Orsa spelmän kunde gå vidare?! Men det var mest dåliga låtar med ändå...

Jaja, tror vi ska ta och käka lite gröt nu! Vårat främmande åker hem idag, sen har vi väl tänkt tända ljus framåt kvällen och myspysa lite. Får se vad vi hittar på!

(Älskar er min kära familj!)


Thank God it's Friday!

Ah, alltid lika härligt med helg! Igår slutförde jag min "storstädning", så imorse kunde jag kliva upp, utan att mötas av en smutsig, stökig lägenhet. Nu låter det kanske som att vi brukar ha ett äckligt kaos här hemma, vilket inte är fallet, men när det är hårigt och dammigt överallt, så känns det inte så fräscht! Och kunde jag välja skulle det väl varit nästintill kliniskt rent här, haha, men så går det faktiskt inte att ha det!

Ikväll ska vi äta marängswish (eller hur det nu stavas), så igår gjorde jag egna maränger. Det var första gången för mig, men det var ju inte så svårt, utan dom blev bra! Enda jobbiga var att jag inte hade någon elvisp, så fick vispa armarna av mig :S Jag orkade inte vispa tills det blev sådär jättehårt, så öste upp smeten i muffinsformar. Men det blev som sagt bra ändå! Under tiden dom stod i ugnen, gick jag och Jamie och la oss i badet. Han är så rolig där han sitter och plaskar :)

Han somnade halv 9, sen gick jag upp och tittade på tv en sväng. Klockan 10 gick jag och la mig, med tanken att jag skulle vila lite innan Kenneth kom hem, så kunde jag kliva upp och mysa lite då! Men självklart så klev jag aldrig upp nå mer, haha, brukar bli så...

Lunisen fyllde 2 år igår, och inte ringde jag och grattade! Vilken moster va?! Det var inte så att jag hade glömt bort det, utan blev bara så att klockan hann bli framåt 9, innan jag äntligen tänkte ringa, och då var det förstås för sent! tur hon är så liten så hon inte bryr sig :P Jag ska iaf ge henne ett paket innan vi far till fjällen. Jag vet bara inte vad än, men har en grej jag funderar på!

Ne nu ska vi nog snart upp och träffa "farmor". Jag hoppas på att vi kan gå dit med vagnen, för det är superfint väder ute, men får se vad karln min orkar. Han har redan varit och tränat så. Egentligen hade jag velat åkt skidor idag, men det lär nog inte bli av.

Jaja, tror pluppen har bajsat nu!

Svammel

Jaha, vad ska jag börja med? Är så jobbigt när jag inte skriver på någon dag, för då måste jag fundera på vad det är jag har gjort, och mitt minne är ju så dåligt sen jag fick barn, haha! Men okej, hmm, i måndags hände nog ingenting speciellt, och igår var det myspys. Det blev långa promenader båda dagarna, och igår när vi gick, så satt det en stor hund i en bil, som blev helt tokig när den såg oss! Den började skälla och hoppa runt, och som verkade försöka ta sig ut, så var lite obehagligt, även fast jag visste att den inte kunde komma ut. Not nice.

Hur som haver så promenerade vi innan babysången, så då sov Jamie en timme, och var sen jätteglad och busig när vi sjöng! Men så fort vi gick in i lilla stugan, för att äta lunch och leka, då blev allting bara jättefel. Han var bara ledsen och väldigt mammig, ingen annan dög! Det var väldigt skrikigt och högljutt, så berodde förstås på det, för så fort vi kom hem var allting frid och fröjd igen! Då busade han och skrattade åt pappa :)

Hmm... var, var jag nu? Sitter och pratar med Helen på msn, så tappar bort mig lite!

Idag har jag städat. Jag har rensat ur skrubben, och varit på återvinningen och slängt kartonger och tidningar och glasflaskor. Och så har jag dammtorkat, och städat badrummet, och imorgon ska jag skura. Orkade inte göra det idag! Jamie blev så less på mig.

Vi tog bara en kort promenad idag, för jag frös så mycket! Men jag hoppas på att det ska bli varmare igen i helgen, så kan vi ta vagnen och promenera upp till Jimmy. Eva ska dit och hjälpa honom med barnen, eftersom Maria ska bort i helgen! Peter ska sova här. Så han och Kenneth kommer förstås sitta klistrade vid tv-spelet, vilket jag tycker är sååå tråkigt! Visst kan det vara roligt att spela någon gång ibland, men det är ju absolut inte roligt att titta på, och speciellt inte när det spelas flera timmar av tråkiga spel...

Förhoppningsvis ska Sandra till Sundsvall nånting snart, så vi kan ses och ta en fika och babbla! Kanske blir det i helgen, vi får se!

Nu börjar jag få slut på ord, så bäst att ge upp, innan det bara blir massa obegripligt svammel!

Strösselkaka



Så var det söndag, och helgen är nästan slut. Igår var jag och simmade, och då det var så fint väder tog vi med oss Neo till Oxsjön för att pimpla, på eftermiddagen. Det var dock fullt med vatten på isen, så det gick inget vidare! Men vi satte oss och fikade lite iaf. Och Bianca fick springa av sig!



På kvällen var det melodifestivalen, så jag såg halva programmet, och sen var jag tvungen att ta hand om Jamie, som hade vaknat och bajsat. Trots att jag mestadels sitter och dömer på framträdandena, så tycker jag att det är roligt att se! Det är ju tradition! Men det är alltid fel låtar som vinner, så jag blir alltid jätteirriterad :P Nu hörde inte jag den första låten, den som vann igår alltså, men jag tyckte att Linda Pritchard hade bäst låt! Och hon gick inte ens vidare till någon andra chans...



Idag gick jag på promenad med hund och vagn, ute i det sköna vädret, medan Kenneth hjälpte Jimmy flytta på verkstadsgrejerna. Jag passade även på att ringa och babbla lite när jag var ute och gick! Sen lagade jag mumsig middag när jag kom in; jag skivade potatis och körde in i ugnen, tillsammans med en laxfilé invirad i folié, också gjorde jag svampsås till det. Standard :P Men gott! Nu har jag gjort en kaka. Jag ska smaka på den så snart jag har skrivit klart. Jag använde kakreceptet från sverigekaka, men istället för vaniljsås gjorde jag glasyr och hällde på, och strödde på tuttifruttiströssel! Skulle nog passa superbra på barnkalas, haha!

Men nu kan jag inte vänta längre, måste smaaaka!


Bildbomb

Slänger in några bilder på min lilla underbaring :)

Han leker gärna med gardinerna, vilket hans mor inte alltid uppskattar...

Blåbär var inget vidare, men banan är gott! Ärtor går också bra.

Lek är alltid roligt, åtminstonde om någon annan också är med! Annars uppstår det lätt irritation över oförmågan att röra sig. Men det löser sig nog snart, och då får mamma springa!


Gäsp, gäsp...

Ojojoj, vad Jamie har varit trött ikväll! Han somnade vid halv 5-tiden, som vanligt, och sen sov han till 10 över 7. Jag brukar ju inte låta honom sova efter klockan 6, men varje gång han vaknade, skrek han bara tills dess att han somnade om igen. Så jag hade som inte så mycket val! Nu är han iaf nöjd och glad, men vi får väl se hur det går med nattningen ikväll...

I förmiddags var vi på babysång. Det är så roligt att Jamie gillar det :) Jag märker ju att han tycker om när jag sjunger med honom här hemma också, så det är kul! Jag tror "Imse Vimse Spindel" är favoriten just nu. Förut var det tomtegubben som hade snuva. Jag brukar sjunga för honom ur hans sångbok varje kväll, också läser jag för honom ur någon av dom andra böckerna. Även fast han inte förstår något, så brukar han gilla det!

Jag hade tänkt gå till BVC efter myspys, men jag orkade inte. Eller jag tänkte att han skulle få sova ett tag i vagnen först, så gick och handlade, och sen vaknade han efter det. Så då orkade jag inte gå ut igen, när jag liks hade varit tvungen att ta upp honom. Så det får bli nästa vecka!

Igår gjorde jag potatismos och panerad torsk. Fast fisken blev inte så bra. Sen gjorde jag pizza och frös in. Och idag gjorde jag paj med tonfisk, svamp och majs i, också åt jag sallad och filsås till det. Det är roligt när man har fantasi att bryta vanorna, så det inte blir samma mat jämt!

Jag köpte skorpor idag, när jag var på affärn, så sen ska jag dricka te och äta skorpor! Också har jag en smaskig grape som jag ska äta! Vi har börjat äta väldigt mycket frukt nu, och det är ju så gott :)

Jag brukar tänka på tusen saker som jag ska skriva i bloggen, men när jag väl sitter här, tycks allting bara försvinna! Så det får ta stopp här!

RSS 2.0