Lilla julafton

Ikväll har vi haft lilla julafton här på Rödstamon. Det var våran, mammas familj, Miahs familj och Anna-Britta med familj. Vi åt risgrynsgröt och tunnbröd med skinka, lax, romsås och hemmagjord skagenröra. Sen fick alla varsin liten julklapp och efter det blev det kladdkaka med grädde till efterrätt och glögg. Vi provade hjortronglöggen, och den var rätt god, smakade mycket hjortron, men jag tycker ändå att den vanliga är godast ;)
Jag fick i alla fall ett par fina, mysiga knästrumpor i min julklapp, Kenneth fick tjocksockar och Jamie fick en teservis.

Efter fikat spelade vi ett spel som Izabell hade köpt. Det var rätt roligt!

Imorgon ska vi leta julgran, och jag måste även plugga. Helen kommer på onsdag, jag längtar till att få känna på bebismagen :)

Julklappsinslagning

Igår kväll slog vi in julklappar här hemma! Så nu är jag nästan klar med det, är bara några som jag väntar på att få med posten. Hoppas dom kommer imorgon! Vi har köpt en spis till Jamie, som vi tyckte det kändes onödigt att dra med hem till mamma, så den fick han tjuvstarta med idag ;) Det blir nog tillräckligt mycket att få plats med i bilen ändå!

Det är kallt, kallt, kallt nu! Neråt 25 minusgrader. Inte alls skönt... Det är så tråkigt eftersom vi inte kan vara ute då! Är som ingen mening att gå ut med Jamie i den här kylan, för då får man ju ändå gå in nästan på en gång igen, eftersom han inte är sådär superrörlig av sig med alla vinterkläder på! Men jag går med honom i vagnen till dagis i alla fall, för då har jag honom nerstoppad i åkpåsen, och då går det bra :) Det tar ju bara ca 10min att gå dit, så är ingen lång utestund, men lite friskluft får han i sig i alla fall! Och jag med.

Jag vet inte om jag har skrivit det, men har köpt en vinterjacka nu! En vit, som jag kollade på och provade för flera veckor sedan, men som jag inte köpte för att jag inte ville ha en vit jacka. Men eftersom jag inte tycks hitta någon annan som är så pass varm och skön som jag vill ha, så fick det bli den ändå! Och nu fick jag den för 20% också, så var ju bra att jag väntade :D Hur som helst så fryser inte jag heller när vi går till dagis då! Den är verkligen supervarm och skön!

Jag har blivit antagen till förskollärarutbildningen, men har inte svarat ännu. Men måste svara senast den 20:e om jag inte vill förlora min plats! Jag tror att jag ska svara ja...

Nu ska jag fortsätta läsa "Involved Parenthood", riktigt spännande tycker jag!

Snart fredag...

The days go by...

Åh, jag är urusel på att uppdatera min blogg för tillfället, känns som att jag inte har någonting att skriva. Allting flyter bara på i samma spår med plugg, hem och familj. Jag har så mycket att läsa!!! Endel mer spännande än annat. Men vore roligare om jag slapp stressa igenom texterna!

Den här delkursen ska vi göra en intervju av en okänd person, angående deras barndom/uppväxt. Det kan nog bli roligt! Även fast jag inte vet vem jag ska intervjua :S Känns konstigt att bara fråga någon som man inte känner... Jag hittar kanske någon när jag är hemöver.

Så vad har hänt sen sist egentligen? Jag har beställt fler julklappar, och har nu bara 1,5 kvar... vilka jag måste ta tag i snarast. Jag är sugen på att ha julklappsinslagning nån kväll här hemma, men har som inte hunnit med det än. Får se om jag får något hål i pluggandet snart så jag hinner.

Jay vann Idol igår, wohoo! Jag hoppas att han kommer bli mer synlig än de tidigare vinnarna. Det känns som att han kan göra riktigt grym musik, så jag håller tummarna ;)

Syster yster var på ultraljud i veckan, och när jag såg bilderna påmindes jag om hur oerhört fantastisk en graviditet är :)

Nu vaknar Jamie...


Underbara lilla hjärtat

Det var längesen jag la in bilder nu, så här kommer en liten uppsättning av mitt älskade lilla charmtroll!



Visst är han väl för otroligt söt? :)

Pluggandet har gått över förväntan, och det verkar faktiskt som att jag kommer hinna klart till inlämningen imorgon *phew*! Jag var lite orolig där ett tag, kändes som det var mig övermäktigt den här delkursen, men jag har jobbat på bra nu, och har faktiskt inte så mycket kvar att göra. Bara portfolion och knappt en sida på uppsatsen, som är kvar. Jag satt uppe till 3 igår natt och skrev. Så jag har verkligen legat i nu på slutet i alla fall!
Men jag kände att jag gatt få ta en liten paus och uppdatera bloggen nu.

Kenneth har gjort julgodis idag. Risbräck och knäck. Mums, mums! Så jag har ätit massor av sötsaker idag! Magen är alldeles full med godis...

Jamie har blivit förkyld, så han vaknar stup i kvarten för att han är så snorig. Vilket är rätt jobbigt när jag försöker plugga :/ Och jobbigt för honom med förstås. Han blev lite ledsen när Kenneth lämnade honom på daigs imorse, men efter en stund hade det gått bra. Och imorgon är han ju ledig. Sen är det bara onsdag kvar den här veckan, för på fredag har dagis stängt. Eller förskolan heter det ju, jag hade ju bestämt att jag skulle börja kalla det för det, haha! Sen är det bara nästa vecka kvar innan han är julledig! Då blir han ledig i två hela veckor är det tänkt. Mysigt!

Jag var och köpte en julklapp till Niklas idag, och har även kommit på ett julklappsrim till den. Men det säger jag förstås inte nu, haha, för det är nämligen ganska avslöjande, hihi ;P

Bara tre julklappar kvar...


Godnatt

Nu är vi nästan klara med grupparbetet, jätteskönt! Det var faktiskt mycket roligare än jag trodde det skulle vara, vi har jobbat bra tillsammans :) Så imorgon ska jag ta tag i observationsrapporten igen, och se till att komma någon vart med den. Men känns som att jag återfått min inspiration igen nu, så jag hoppas den håller i sig så jag kan bli klar med rapporten i tid med. Jag har ju till på tisdag på mig, så jag tycker att jag borde hinna om jag ligger i!

Imorgon ska Jamie på dagis, och Kenneth ska på jobbet(!) När han var på AF idag ringde dom och frågade om han ville hoppa in och jobba idag och imorgon, var väl någon som var sjuk antar jag. Så det var ju bra! Man får vara glad för det lilla.

Jag var in på banken idag och fick en ny bankdosa. Så nu har jag kontroll över mina pengar igen, vilket alltid är en fördel.

Jag har nästan köpt klart julklapparna, bara några kvar...

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen!


Come out, come out, wherever you are...

Jag pluggar och jag pluggar... just nu är det faktiskt rätt roligt. Vi har i uppgift att planera en studiecirkel tillsammans, och det är rätt kul! Jag har dock en uppsats som jag ska skriva samtidigt, vilket är mindre roligt. Jag har lagt den åt sidan en liten stund och fokuserat på grupparbetet, men måste ta tag i den snart. Senast tisdag måste den vara klar, och har rätt mycket kvar!

Jag kan inte hitta min bankdosa, jag har letat och letat, men den tycks ha gått upp i rök! Vet inte var jag har lagt den nånstans... och vi ska åka hem imorgon, så är ju lite tokigt. Jag vet att jag använde den i lördags, men sen kan jag inte minnas var jag gjorde av den. Jag som brukar vara så noggrann... Tur jag har betalt månadens räkningar i alla fall. Och att jag la över pengar till julklappar! Vi har ju nämligen tänkt ta vägen förbi Birsta imorgon. Jaja, får väl leta lite mer imorgon bitti, och annars antar jag att det går att få en ny!

Imorgon åker vi alltså hem igen. Det har varit toppen att vara här! Trots att jag blir trött av tempot. Det är ändå så mysigt. Det har varit kul att Kenneth varit med också, för en gångs skull! Vi har träffat både mamma m. familj, pappa m. familj, Miah och Trille, mormor och morfar, och svärmor m. familj. Bara Sandra jag inte hunnit med. Hade tänkt ringa henne i söndags när vi var på julskyltning, men glömde som bort det mitt i allt vimmel! Men man kan inte hinna med allt. Och snart ska vi hit igen, är ju inte länge alls till jul nu! Längtar, samtidigt som jag blir lite stressad eftersom jag inte vet vad jag ska göra efter min kurs tar slut, om jag ska plugga vidare eller vad jag ska ta mig till?!

Nu ska jag skriva en lista på morgondagens inköp, och sen sova!

RSS 2.0