Besvikelse och uppskattning

Hunden kom tillbaka idag. Tydligen hade dom inte räknat med att hon skulle vilja jaga efter katterna på moderns bondgård, där det fanns 15 stycken... Trots att vi talade om hur hon var gentemot katter, redan första gången jag var dit och lämnade Bianca. Jag sa att hon gillar att jaga dom, men att hon inte biter dom. Men strunt samma, inte så mycket att göra åt saken! Bara att hoppas på att någon annan hör av sig snart.

Maria är iaf en ängel! Dels lånar hon ut sin bil i helgen, och sen var hon även hit och hämtade Bianca, så vi slipper släpa med henne i helgen. Jag är så tacksam!

Det var det jag hade att skriva idag.

Sammanfattning 27 april

Jag skrev ett lång inlägg här förut, men tyvärr försvann det, och nu orkar jag inte skriva samma saker igen! Men jag kan sammanfatta det jag hade skrivit:

* Dagens morgonpromenad var kall och blåsig. Men Jamie sov, som vanligt, gott i vagnen.

* Jamie är 9 månader idag. Han är jätteduktig på att leka själv, han gör både nummer ett och nummer två på pottan, nästan varje morgon och kväll, och han har hittat en speciellt bra kompis på myspys, som han leker med varje gång vi är där!

* Bianca har flyttat. Dom var hit idag och berättade att dom ville behålla henne. Så nu är jag hundfri! Jätteskönt! Jag ska dit och hälsa på, på tisdag, och då även fylla i papper för ägarbyte.

* Jag såg "Luftslottet som sprängdes" i söndags. Som vanligt är filmen sämre än boken, men om man har sett dom första två filmerna, tycker jag ändå att den är sevärd. Trots att dom svenska skådespelarna inte är vidare bra, med några få undantag.

* Jag har shoppingsug! Men min plånbok känner inte samma sak...

* Kenneth vill att jag ska baka chokladbollar. Än så länge har det inte blivit av. 

Så det var väl det jag hade skrivit om, i korta drag. Jag har precis suttit och tittat på Gina Tricot's hemsida. Herregud vilka söta klänningar dom har! Jag vill så gärna köpa alla dessa fina sommarkläder. Men man kan ju ändå inte använda dom än, haha :P Jag längtar till sommaren!

Åååååh!

Har har jag suttit och skrivit ett långt inlägg, också försvinner alltihopa när jag trycker på "publicera", för då har jag loggats ut från bloggen, då jag satt och tittade på tv! Så drygt!!!!!!!!!!!

Framsteg

Nu har jag varit dålig på att skriva några dagar. Jag har tänkt skriva massa saker, men sen har jag inte orkat. Så nu ska vi se om jag kommer ihåg allting!

I fredags var vi till Sundsvall. Där köpte vi en tv, en dammsugare, lite leksaker till Jamie, en elvisp, och mat.



På lördagen städade Kenneth hela lägenheten. Han dammsög, skurade och hängde ut mattorna. Och jag tvättade. Sen åt vi våfflor, och på kvällen tittade vi på "2012". Dock vaknade Jamie vid slutet av filmen, och ville ha mat, så då somnade jag i sängen, och missade slutet. Men i övrigt var den helt okej iaf!

Igår gick jag med Jamie till vindskyddet nere vid älven. Sen kom Kenneth joggandes dit också. Vi satt där en liten stund, och sen promenerade vi hemåt tillsammans.



Det var så underbart väder, och på eftermiddagen grillade vi uppe hos Jimmy och Maria. Första grillningen för i år! Supergott :)



På torsdag åker vi till Ramsele. Och på lördag far jag och Jamie till Resele. Kenneth stannar i Ramsele, för han ska ut och jaga! Så jag får hämta honom på söndagen.



Min bil är trasig. Den läcker bromsolja, vilket inte är så bra. Något rör är trasigt, och eftersom "vi" (eller rättare sagt Jimmy och Kenneth) inte hinner fixa den, innan vi ska fara, så var Maria så pass snäll att hon erbjöd sig att låna ut sin bil. Verkligen jättesnällt. Lyxigt med ac ;)

Imorgon är det babysång och myspys. Sen har jag tänkt svänga upp på BVC och väga Jamie. Efter det ska jag gå och hälsa på Bianca! För hon är nämligen på prov hos en familj nu. Jag tror att hon kan få det jättebra där, dom är verkigen djurkär! Och Bianca är ju så kelsjuk man kan bli. Långa promenader får hon också! Dom testade ha henne i torsdags först, men då trodde dom att dottern var allergisk, så då lämnade dom tillbaka henne på kvällen. Men sen kom dom tillbaka i lördags, och ville prova igen. Så nu har dom haft henne två nätter! Det känns faktiskt väldigt skönt. Promenerandet var inget problem, för promenader går jag ju på i vilket fall, men i övrigt orkade jag inte ge henne det hon behövde. Då känns det mycket bättre att hon är hos någon som kan det! Så jag hoppas på ett positivt besked imorgon.

Jamie sov 3 timmar i sin egen säng ikväll, innan han vaknade för att äta. Det är rekord! Han brukar alltid vakna inom en timme, så jag får flytta över honom till våran säng. Kul med framsteg!

Nu ska jag nog gå och lägga mig snart, så det här får allt ta och räcka! 


These shoes are made for walking...

Imorse tog jag en riktigt lång promenad! Kenneth var ute och sprang igår (!), och då hittade han en ny promenadväg. Så då testade jag den idag! Först gick jag ner mot kyrkan, sen tog jag höger, på en stig som gick längs älven. Efter ett tag kom man ut på en grusväg, som leder till vikbron. Där kunde man sedan välja att gå upp till vägen, som leder in mot byn. Vilket jag då gjorde. Det tog cirka 1,5 timme att gå, och jag var härligt slut i kroppen när jag kom hem!
Det var väl kanske inte idealiskt att gå med vagnen längs stigen, eftersom det var lite lerigt och guppigt, men det funkade ju. Och det var så mysigt i övrigt, med stillheten och vattnet med alla fåglar. Jag såg både svanar och änder och såna där andra fåglar som jag inte vet vad dom heter :P Det låg ett vindskydd, halvvägs efter stigen, och där var det jättefin utsikt över älven. Jag stannade dock inte och satte mig, utan jag tänkte att det var bäst att fortsätta gå, medan Jamie fortfarande sov. Det blir så besvärligt om han vaknar och bestämmer sig för att han inte vill sitta i vagnen! Men han sov en timme, och sen höll han sig faktiskt nöjd även den sista halvtimmen.
Det var jättefint väder, inte så varmt, men vindstilla och sol! Men när jag nästan var hemma, började det blåsa lite smått. Sen när vi satt och åt lunch började det även att snöa. Så det var tur att jag inte gick senare!

Sen var grannen upp och irriterade mig, men det orkar jag inte skriva om. Tycker bara det är drygt när det ska hållas på reglerna, punkt till pricka!

Monkeyboy


Förra veckan hann jag med att baka en rulltårta, och tekakor. Jättegott bådadera! Kenneth bakade snoddas, och även dom blev lyckade.

I fredags jobbade Kenneth hela dagen, och även på lördag jobbade han. Men lördagen behövde jag iaf inte vara ensam, utan min kära storasyster+barn kom på impulsbesök! Verkligen roligt :) Det blev inte så långvarigt, men kul så länge det varade! Men man saknar verkligen ett hus och en tomt, när man får besök. Då känns det som att det är så trångt här! Lagomt för oss tre, men så fort det kommer någon fler, finns det ingen plats. Speciellt när det kommer barn, märker man det, för dom vill ju gärna springa runt och härja överallt dom! Och om man då har ställen som man inte vill att dom ska vara på, då får dom så liten plats att röra sig på... Men någon gång kommer väl det där huset! Det kan ju vara bra att veta var man vill bo först, och ha ekonomi till det ;)


Dom här bilderna har jag skrivit ut, ramat in, och ska sätta upp på våran "fotovägg" i hallen.
Från vänster: Antonia, My, Tristan och Luna.
Hittills har vi bara lyckats få upp ett kort på Jamie, och ett kort på Melvin. Men nu ska alltså dessa upp, och sen ska vi även sätta upp vårat "familjekort" som vi tog till tidningen, samt kort på Jamies övriga kusiner, och ev några andra.

Nu har jag nyss ätit en majskolv, med smör och salt. Gud så gott! Jag har inte ätit det sen förra sommaren, då Monica bjöd mig på det. Och innan dess var det åratal sen sist! Det är roligt när man kommer på såna där saker, som man inte ätit på länge. Då kommer man ur vardagsmönstret litegrann.


Jamie ställde sig upp själv i spjälsängen ikväll. Han ska ju ställa sig upp, mot saker, hela tiden nu! Än så länge måste han ha stöd, men han lär sig verkligen snabbt! Det ser så roligt ut när han kryper runt på golvet, och så går han med händerna och fötterna i golvet (istället för med knäna). Det får mig att tänka på en liten apunge, haha :P Fast en väääldigt söt sådan då förstås!

På fredag får Kenneth lön, så på lördag blir det en trip till Sundsvall. Mestadels ska vi handla mat, men det lär nog bli några andra grejer också. En dammsugare har jag till exempel blivit lovad! Jag måste bara berätta om konversationen jag och Kenneth hade förra veckan:

Jag: -"Det kanske är dags att vi investerar i en ny elvisp..."
Kenneth: -"Mmm..."
Jag: -"...och en dammsugare."
Kenneth: -"Ja, vi får väl köpa det när jag får lön."
Jag: - "Då skulle jag bli lycklig!"
Kenneth: -"Skulle du det?"
Jag: - "Ja, det skulle jag!" 
Kenneth: -"Jamen då ska du få det!"

Det var väl älsklingsvärt av honom att säga så, haha! Vilken kärlek! Även fast han senare ändrade sig, och tyckte att jag kunde köpa elvispen själv :P Men dammsugaren ska han iaf betala. Det viktigaste (och dyraste)!

Nu tror jag att jag ska ta och avrunda. Det börjar bli långt! Så godnatt och sov gott!

Buddies

Igår var jag väldigt aktiv. På morgonen gick jag en promenad på 1,5 timme. Och på eftermiddagen simmade jag 1km. Väldigt härligt måste jag säga! Det var så skönt att sitta i bastun och tänja ut musklerna efteråt.

Imorse klev vi upp klockan 5, för då var jag tvungen att byta blöja på Jamie. Jag var inte så pigg den tiden... Men vi la oss igen vid 7, och sov 1,5 timme till. Så sen blev jag människa igen!

Klockan 11 gick vi på myspys. När vi kom dit var det bara Monica, ledaren, som var där. Efter en liten stund kom även Debora och Tintin. Tur det, så Jamie fick någon att leka med :) Dom är ju ungefär jämngammal, så är roligt att se hur dom reagerar på varandra! Förut har dom ju mest suttit och stirrat bara, men nu när dom kryper blir det lite mer närkontakt.

Nu vaknade Jamie.

Utveckling

Wow. Jag har precis lagt Jamie, och han somnade i sin egen säng, för andra kvällen i rad! Han som alltid brukar tokvägra att somna i sin säng, så jag får antingen söva honom i en storsäng, eller i min famn, och sedan lägga ner honom i spjälsängen. Men nu har han alltså somnat i sin egen säng, både igår och ikväll! Superbra!

Dagen började med att byta bajsblöja. Så trevligt så! Jag vet inte vad som har hänt, men Jamie har tydligen fått bra fart på magen den senaste veckan. Och det är förstås bra, så slipper han ha magknip, men den lilla rackarungen väntar alltid tills jag bytt till en ny, torr blöja, innan han gör ifrån sig! Det tycker jag är rätt onödigt, haha :P Det är även populärt att göra ifrån sig vid läggdags, precis innan han håller på att somna, och på morgonen, så mamma inte får någon chans att ligga och dra sig i sängen, utan måste kliva upp på en gång! Busunge.

Efter frukost gick vi ut på promenad. Men det var inte alls lika härligt väder idag, som det varit dom senaste dagarna, utan idag blåste det rätt rejält. Vi gick en liten sväng iaf, och Jamie hade ju filt och vindskydd, så för honom var det förstås varmt och mysigt ändå! Eftersom jag ville att han skulle få sova klart i vagnen, satte jag mig ute på en bänk, och läste tidningen.

Sen drog vi iväg till babysång och Myspys! Jamie ville inte ligga stilla på rygg, vilket vissa av sångerna kräver, men rörelsesångerna var populära :) Sen lekte han så bra med dom andra barnen. Eller mest lekte han väl kanske med sig själv, och försökte ta leksakerna som dom andra barnen hade ;) Han börjar bli mer självständig nu, och hade ingenting emot att jag satte ner honom själv vid dom andra barnen, medan jag satte mig på en stol en bit ifrån. Även senare, när jag satt och fikade, satte jag ner honom med några av dom andra barnen, samt en av ledarna för Myspys, och då lekte han och var nöjd och glad, även fast jag inte var med. Jättebra träning inför förskolan (som det heter, jag vill ju gärna kalla det för dagis :P)!

Kenneth är på handledarkurs med Jimmy, och nu ska jag sätta mig och dricka te, och titta på Navy CIS. Nice!

BTW har tre stycken varit här och frågat om jag vill köpa majblommor nu, jag börjar bli ganska less!!!

Sol!

 
Åh, så underbart väder vi har haft idag! Klarblå himmel hela dagen :) Vi var på en liten promenad hela familjen, sen satte vi oss på bänkarna utanför lägenheten och åt glass och läste korsord, medan Jamie sov i vagnen. Sen kom Jonas och Eddie förbi. Då bjöd vi på snoddas, som Kenneth bakade innan vi gick ut, och så lekte jag och Eddie.

Efter maten satte jag mig med Jamie på en filt, ute på balkongen. Han var dock väldigt trött, så han tyckte inte att det var speciellt roligt. Men jag tyckte det var härligt iaf ;P Jättevarmt!

Imorgon ska jag skicka iväg dagispapperen, och mina betyg. Jag har inte lika mycket ångest över dagis idag, det går i vågor. Men för tillfället känns det rätt bra faktiskt! Jag är nog mest rädd för att han ska känna sig övergiven när jag lämnar honom där. Men förhoppningsvis behöver jag inte ha honom där allt för många timmar per dag. Det är väl värt att testa iaf! Om jag nu kommer in på skolan förstås.

Lägger in lite bilder sen min familj var här. Mina söta flickor! Jag hade bara suddiga kort på mamma, så dom lägger jag inte in. Antonia lånade min gamla studentklänning och lite smink, så hon blev som en prinsessa! Jag tycker hon ser ut som en modell, haha! 

Nu hade vi tänkt se på New Moon, men då funkade det inte att se den på tv:n! Suck!

Jamie har börjat ställa sig på knä nu också. Än så länge kan han inte dra sig upp till stående läge, själv, men om man hjälper honom att ställa sig, så kan han stå själv sen om han håller i sig i något! Iaf en liten stund. Det är inte som att vi lämnar honom så själv precis, haha, utan man får vara beredd att ta emot. Men det kommer nog inte dröja länge innan han klarar att göra det själv. Det går så fort!

Jaja, nu ska vi se på Big Bang Theory istället. Det är Kenneths nya favoritserie!


Vardag

I tisdags kom mamma och flickorna hit. Izabell hade med sig ett nytt monopol, som hon fått i födelsedagspresent (hon fyller år på fredag, men dom passade på att shoppa på Birsta), så det har vi spelat. Det var inga papperssedlar med i spelet, utan istället använde man bankkort, som man stoppade in i en miniräknar-liknande dosa (vilken alltså var banken) där man kunde överföra pengar. Ganska roligt :P Jag brukar alltid vara sämst på monopol, men nu vann jag faktiskt en av gångerna, och kom tvåa den andra gången!

Småflickorna var verkligen överallt, haha! Det märks att man bor i en trea (och inte ett hus) när dom kommer hit. Men det var verkligen jättekul att dom kom :) 

Vi gick en promenad, och jag passade på att laga sådan mat som jag vanligtvis inte lagar till mig själv, för att Kenneth inte äter den; fiskgryta ena dagen, och potatissallad den andra.

Men idag for dom hem! Visst är det skönt att återgå till den lugna vardagen, men mest känns det tråkigt. Jag blir alltid så familjesjuk efter vi har träffats, och vill bara att vi ska kunna träffas hela tiden! Men efter några dagar brukar det kännas okej igen. När jag har kommit in i vardagen.

Nu har vi ändå träffats ganska mycket den senaste tiden, men det känns trist att inte bara kunna titta förbi, när man får lust. Nog för att jag är ledig och kan åka dit, men det tar ju ett tag, så helst vill jag kunna stanna ett tag när jag väl åker dit. Man blir lite avis när andra föräldrar pratar om hur dom lämnar barnen hos mormor och morfar, eller farmor och farfar, bara någon timme sådär. Om ni förstår hur jag menar? Eller bara åker dit och tar en fika till exempel. Den möjligheten önskar jag att jag hade! Så om någon vill flytta hit kanske...? ;)

Jag har skickat in ansökan till lärarutbildningen nu. Jag vet fortfarande inte om jag kommer kunna gå den, men nu när jag har ansökt, har jag iaf en möjlighet att göra det. Om det ordnar sig med dagis för Jamie. Jag har även skrivit ut papper till det, som vi ska skicka iväg! Jag har fyllt i dom med ångest i magen, men förhoppningsvis kommer det kännas bättre när det är dags... just nu känns det bara som att han är för liten, och att jag inte vill lämna iväg honom till några okända människor. Men av vad jag har hört är det ett väldigt bra dagis (om vi nu får den plats vi vill ha), så det kommer säkert gå bra. Jag måste bara vänja mig vid tanken!

Usch, så trött jag är! Jag har legat och läst lite bredvid Jamie nu, för han vaknade, så jag flyttade över honom till våran säng. Jag lånade en bok av mamma "Drömmen". Den är skriven av en gammal man, som berättar om när hans familj flyttade till Amerika under "depressionen", och levde i fattigdom. Jag har ännu inte kommit så långt, så kan inte berätta speciellt mycket, men i stora drag tror jag att det är vad den handlar om! Jag ska nog lägga mig snart, och läsa lite mer innan sovdags.

Imorgon jobbar Kenneth hela dagen. Tråååkigt! Det blir så ensamt när man är själv (utan någon annan vuxen människa alltså, jag har ju alltid min underbara lilla ängel) en hel dag, utan att föra någon "riktig" konversation. Men jag slipper förstås laga mat åt någon annan, haha, och det är faktist skönt! Då kan man anpassa allting efter sig själv bara. Förutom när det gäller Jamies rutiner förstås, dom måste jag ju följa. Men det är en annan sak!
Det är iaf rätt bra program på tv:n...

Herregud vad Jamie har blivit stor nu! Han kryper i full fart, och kan sätta sig upp själv! Jag var och vägde honom i tisdags, och nu väger han 9120g och är 71,5 cm lång. För att citera barnmorskan så "växer han exemplariskt" haha ;) Det går lite upp och ner med maten. Vissa dagar vräker han i sig, och andra dagar äter han mest gröt och bröstmjölk. Men huvudsaken han går upp som han ska!

Jag har tagit lite bilder på våra besökare, men dom lägger jag in imorgon, eftersom jag inte fört över dom på datorn ännu! Men den som väntar på något gott...

Påskhelgen

I helgen har vi haft besök av Kenneth lillebror, Peter. Han kom i fredags, och på lördagen for han, Kenneth, Jimmy och Neo, och badade i Östersund. Eftersom somliga inte fick följa med, så tog jag med mig Jamie och drog till mamma på påskmiddag. Nästan hela tjocka släkten var där, jag räknade till att vi var 31 stycken allt som allt under dagen. Tur dom har stort kök! Det var jättetrevligt, och verkligen roligt att få träffa alla, eftersom vi inte ses speciellt ofta nu för tiden!

Men jag stannade bara en natt. Sedan for vi hem, så vi skulle hinna umgås med Kenneth, under tiden han var ledig.

Igår hyrde vi en film, Boog & Elliot. Men trött som jag var, somnade jag efter typ en kvart... så efter att ha legat och snarkat en liten sväng i soffan, lämnade jag pojkarna med filmen, och gick och la mig bredvid Jamie i sängen. Superskönt. Jag fick till och med sovmorgon imorse, även fast jag tyckte Kenneth sprang lite väl mycket i sovrummet under morgonen :P Vid halv 8 kom han in och lämnade Jamie, då läste jag lite för honom, och sen ville han sova igen. Så då sov vi tillsammans till halv 10. Det var längesen jag låg i sängen så länge! Men det var välbehövt.

Idag åkte Peter hem, och jag har städat här igen. Kenneth hjälpte till lite, han med. Förhoppningsvis kommer mamma hit imorgon, jag håller tummarna! Hon hade fel på bilen, så hon visste inte riktigt hur det skulle bli.

Men nu ska jag äta vaniljfil med banan och russin. Smaskens ;)

RSS 2.0