Julfika klart!

Nu har jag bakat det sista till julfikat! Det blir bullar, chokladsnittar (vanliga och mjölkfria), äppelkaka och snoddas (vanliga och mjölkfria). Det får räcka! Antar att alla kommer vara hyfsat mätt efter julmaten ändå... Det går verkligen åt både ingredienser och pengar när man storbakar såhär, ojoj, har fått springa på ica stup i kvarten för att nånting har tagit slut, eller saknats. Tur det inte händer så ofta :P Nu har jag bara potatissallad kvar att göra, så ska koka potatisen till den ikväll, och göra den imorgon.

Jag har varit duktig och flyttat ut lite tomma kartonger ur skrubben idag också, och flyttat in lite nya saker istället, haha, så har bara golvet klart som ska städas nudå! Ska försöka orka det nu ikväll.

Kenneth är på jobbet nu, och jobbar dubbelskift imorgon, så han lär väl vara lagomt slut imorgon kväll! Tror dock att dom skulle få sluta lite tidigare än vanligt, typ vid 11 eller nåt. Så då ska vi klä granen! Sen är det julafton! Och sen åker jag "hem" på juldagen. Herregud, vad fort den här månaden har gått!

Mina sista julklappar har kommit till ica nu, så ska gå dit och hämta dom snart. Om jag hinner. Annars får det vänta till imorgon, men vill ju gärna se dom! Är lika spännande med dom julklappar man ska ge bort, som med dom man ska få, hihi :D

Imorgon kommer svärmor till byn också, så ska fara och hjälpa till med julmaten, hemma hos Jimmy och Maria, när jag är klar här hemma! Så det blir ju roligt, istället för att jag ska sitta här hemma ensam.

Men nu ska lilla Olle (ne, Jamie heter han) få av sig kissblöjan!

Julbak

I helgen har jag bakat lite inför jul. Jag har inte hunnit med så mycket som jag hade tänkt, men har iaf gjort bullar och chokladsnittar. Tänkte göra nånting mer i veckan också, och till julbordet ska jag bistå med rostbiff och potatissallad. Alla får bidra med någonting ;)

Idag har vi tvättar, vilket verkligen behövdes, så det var skönt att få bort berget av kläder i tvätthinken! Jag fick en tidig julklapp av Kenneth i fredags, ett presentkort på nya klädaffären här i Fränsta. Så imorgon ska jag nog gå dít en sväng och kika vad dom har! Vi hade inte tänkt ge varandra julklappar i år, men han kunde föstås inte låta bli :P Och vi brukar ju alltid köpa, så varför inte? Nu är ju bara problemet att jag inte hinner beställa något, innan jul, så om det inte ska bli en sen julklapp måste jag hitta något här omkring... hmm hmm...

Ska kika på tv nu, är filmen "Next".

1 week to go

Snart är julen här! Alla julklappar är beställda, och på fredag ska jag och Kenneth ha julklappsinslagning :) Hoppas alla julklappar hinner komma innan dess!

Kenneth jobbar eftermiddag den här veckan, så jag och Jamie är hemma själv. Vi har badat, och Jamie blev lika glatt överraskad varje gång vattnet stänkte runt omkring honom, då han plaskade med händerna! Haha, han är så rolig att titta på! Han har blivit så medveten om allting, och börjar så smått leka med saker. Han håller i dom, och stoppar dom i munnen, och så. Det märks verkligen att tänderna är påväg, för han tuggar på allt! Fingrar och leksaker och gosedjur... allt åker minsann in i munnen!

Han har även blivit väldigt envis när det gäller sovningen, det är inte lätt att lägga honom själv inte! Så fort jag går därifrån så vaknar han! Lilla skitungen :P Men jag har förstås mig själv att skylla. Det vore bara skönt om det gick att lägga honom själv på dagen, för det är så svårt att få saker gjorda annars! På natten är det mest bara mysigt att ha honom bredvid sig. Fast Kenneth skulle nog vilja att jag skulle mysa med honom lite ibland också ;)

Ne, nu är Jamie less på att jag sitter här, så måste sluta!

Dop

Här kommer lite bilder från helgen, då vi var på Tindras dop, samt hälsade på svärmor. Skriver lite senare, då jag inte har min knodd i famnen!

Mys med farmor och Börje.

Tindra leker i sitt nya babygym.

Kenneth blev gudfar åt Tindra.

Kenneth fick hälla upp dopvattnet.


Torpsrogatan 2D

Jamies rum:


Vårat sovrum:


Hallen:



Köket:


Vardagsrummet:



Badrummet fick jag så dåliga bilder på, men det är inte så mycket att se, och skrubben är ju inte heller så intressant. Men såhär ser det alltså ut där vi bor :)

Ikväll har skolan julshow, så då ska vi gå och titta på Neo. Det blir roligt, då känner man verkligen julstämningen! Jag missar ju alla luciatåg och juluppträdanden med mina små änglar där hemma nu, så då är det tur att det finns någon att titta på här med! Snart är det juuul :D

Jag plattade förresten mitt hår idag, very nice blev det, så nu vet jag att det funkar bra iaf! Nu fick jag ett sms, spännande, spännande...


Vinter



I fredags var Kenneth ledig, eftersom han jobbade eftermiddag förra veckan. Det var skönt med långhelg! Då for vi till Ånge och gick på folkets hus, där dom hade utförsäljning av kläder. Jag köpte mössa och handskar (60kr vardera), samt en "joggingdress", eller mysdress som jag brukar kalla det, för 269kr. Kenneth köpte flanellskjortor förstås ;)



Lördagen bakade vi pepparkakor och knäck hos Jimmy och Maria. Så nu har man gotta här hemma minsann! Det var kul :) Sen fyllde Neo år igår, så då var vi dit igen och fikade!

När vi kom hem drack vi glögg, eftersom jag har bestämt att man ska göra det på advent, haha! På morgonen hade jag tänkt att vi skulle äta en mysig frukost tillsammans, med adventsljusen tända, men då gick Kenneth upp på macken och käkade en korv, så jag fick ha min mysfrukost för mig själv bara istället! Knas!



Jamie är snorig så han har varit gnällig och svårsövd ett par dagar :/ Tror dock att det är på bättringsvägen nu! Men han har börjat somna väldigt sent... Igår la vi oss vid 10, och då trodde jag att vi skulle sova för natten, men ne då vakna han vid 11 och var vaken till 12! Bara låg och busa och hade sig! Sen sover vi förstås länge på morgonen istället, till 9-10, men ändå...

Nya lägenheten känns förresten jättebra! Ska lägga in bilder på den senare i veckan. Det gör så oerhört stor skillnad att man har ett extra rum (eller barnrum alltså) och planeringen är mycket bättre i det stora hela i den här lägenheten också, jämfört med den förra! Skulle bara behövt en bokhylla... min förra "råkade" ju gå sönder (Kenneth) ;P

Vi har skickat iväg nästan alla julkort nu, så håll ögonen öppna :D Ska se om jag kan hitta dom sista tre julklapparna nu!


RSS 2.0